محمدعلی صفورا، داور هشتمین جشنواره پویانمایی
رضوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کیفیت آثار در جشنواره
این دوره اظهار کرد: انیمیشنهایی که در جشنواره هشتم شرکت داده شده، به لحاظ
کیفی رشد مطلوبی داشتهاند، اما در بحث فیلمنامه، این ارتقای کیفیت قابل لمس نیست. زیرا اکثر فیلمنامهها همان قصهها و داستانهای تکراری را مد نظر قرار میدهد؛ اتفاقی که به عقیده من نشئت گرفته از فردگرایی در این حوزه بوده و به همین دلیل، فیلمنامههای محدودی از کار گروهی بهره بردهاند.
وی افزود: درباره آثار این جشنواره باید گفت که برخی از کارها توسط گروههای حرفهای ساخته شده است. اتفاقی که باعث میشود کیفیت و رقابت در این جشنواره شکل جدیتری به خود بگیرد. درباره محور و موضوع آثار ارسالی هم باید بگویم که در سالهای قبل تنها موضوع رضوی مطرح بود، اما در سال جاری برای بالا رفتن رقابت میان شرکتکنندگان، موضوعات علوی و نبوی هم به محورهای این جشنواره افزوده شده است.
این کارشناس سینما به فیلمسازان جوان توصیه کرد: برای پرداختن به موضوعات رضوی تنها نباید به سمت الگوهایی رفت که بارها تکرار شده است. برای مثال نشان دادن مکرر بارگاه امام رضا (ع) نوعی کوچک شمردن موضوع است، زیرا به نظر میرسد این حوزه به اندازهای وسیع و پرمعناست که میتوان در هر برداشت، نگاهی جدید به موضوع مورد نظر داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: به تازگی رشتهای در دانشگاه گلستان تاسیس شده که محوریت آن انیمیشن است. این اقدام کمک میکند تا نیروهای متخصص در این حوزه تربیت شوند. همین مسئله نیز به نوعی کیفیت کارها را بالا میبرد. درباره رشد معنایی نیز باید گفت که برگزاری کارگاهها اقدامی مطلوب در جهت ارتقای کیفیت تولیدات است.
صفورا در پایان سخنانش تاکید کرد: جشنواره میتواند نقش چشمگیری در ارتقای کیفیت موضوعات ارزشی داشته باشد، بنابراین توصیه میشود که از برگزاری جشنوارههای موضوعی حمایت شود، زیرا هنر امروز به
واسطه جنگ نرمی که آغاز شده، به شدت نیازمند کارهای ارزشی و مذهبی است.
جشنواره پویانمایی رضوی همه ساله به مناسبت میلاد با سعادت علی بن موسی الرضا(ع)، حضرت فاطمه معصومه (س) و بزرگداشت احمدبن موسی (شاهچراغ) همزمان با دهه کرامت برگزار میشود.