کد خبر: 3521885
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۷
میرباقری:

کمبود منابع دینی درباره ائمه(ع)/ 20 سال انتظار در آرزوی ساخت «سلمان»

گروه ادب: آیین رونمایی دو کتاب «به سپیدی یک رویا» و «یوما» در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب سرچشمه، با حضور داود میرباقری، محمدحسین لطیفی، حجت‌الاسلام زائری، سهیلا لرستانی و قاسمعلی فراست برگزار و از کمبود منابع درباره ائمه(ع) یاد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم رونمایی از کتاب «به سپیدی یک رویا» نوشته فاطمه سلیمانی و کتاب «یوما» به قلم مریم راهی تحت عنوان «آئین دیدار با 2 کتاب» در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب سرچشمه، با حضور داود میرباقری، محمدحسین لطیفی، حجت‌الاسلام زائری، سهیلا لرستانی و قاسمعلی فراست برگزار شد.
در این مراسم مریم راهی، نویسنده کتاب «یوما» بیان کرد: به تاریخ علاقه‌مند هستم، مخصوصاً مباحث دینی؛ اینکه در رابطه با حضرت خدیجه(س) بنویسم برایم بسیار دشوار بود، اما پس از یک سال تحقیق، طی شش ماه کتاب یوما را نگارش کردم.
در ادامه فاطمه سلیمانی، نویسنده کتاب به سپیدی یک رویا، گفت: منابع اندکی برای نوشتن کتاب درمورد بزرگان دینی وجود دارد. تحقیق من برای این کتاب بیش از پنج ماه به طول انجامید. خط قرمزهایی برای نوشتن در زمینه‌های مذهبی وجود دارد که رعایت آ‌ن‌ها کار را بسیار دشوار می‌کند.
آروزی طولانی
در این مراسم داوود میرباقری، کارگردان سینما و تلویزیون، اظهار کرد: 20 سال است که آرزوی ساختن فیلم سلمان را دارم، اما این اتفاق هنوز رخ نداده است. در حوزه‌های نمایشی برای پرداختن به برخی شخصیت‌های دینی محدودیت‌هایی از جمله نمایش چهره بزرگان دین وجود دارد، اما این محدودیت در حوزه نگارش وجود ندارد و این یکی از مزیت‌های بزرگ این عرصه است. در حال حاضر نوشتن درباره شخصیت‌های دینی کار بسیار دشوار شده؛ چرا که منابع و اسناد درباره آن‌ها بسیار اندک است.
محمدحسین لطیفی، کارگردان سینما و تلویزیون که در این مراسم حضور داشت گفت: بسیار خوشحالم که این دو بانوی نویسنده درباره دو بانوی بزرگ دینمان قلم زده‌ و رمان نگاشته‌اند. من هم با نظر دوستان درباره کمبود اسناد و کتاب درباره بزرگان دین موافق هستم. احساس می‌کنم این دو کتاب با رمان فاصله دارند که صحبت‌های بیشتر درباره آن را در جلسه نقد و بررسی این کتاب‌ها بازگو می‌کنم.
نصرالله قادری، از منتقدان عرصه نگارش در مورد این کتاب‌ها گفت: در این کتاب‌ها روش خواندن مردسالارانه است و نگاه زنانه وجود ندارد. من در زمان خواندن این کتاب‌ها بارها اشک ریختم و بارها عصبی شدم و عصبانیت من به خاطر همین نگاه مردسالاری بود، نگاهی که باعث می‌شود زن به عنوان یک وسیله به مالکیت مرد درآید.‌ هنر ذاتاً دینی است و وقتی در مورد دین رمان می‌نویسیم بد نیست کمی شخصیت‌پردازی کنیم و به جنبه‌ داستانی رمان نگاه بیشتری داشته باشیم.
قاسمعلی فراست در این مراسم به بررسی این کتب پرداخت و بیان کرد: در این روزها هر کسی که به ادبیات بپردازد قابل ستایش است. دقیقاً نقطه عطف هر دو کتاب پرداختن به مباحث دینی است، در یکی از این کتاب‌ها داستان زندگی حضرت معصومه(س) نوشته شده است و دیگری دربردارنده داستان زندگی حضرت خدیجه(س) است، که در این رابطه کتاب‌های زیادی موجود نیست. وقتی که دین به ارزش‌های هنری وارد می‌شود دریچه‌ای دیگر در برابر ما باز می‌شود که ادبیات داستانی را متحول می‌کند.
وی ادامه داد: نکته‌ای که متوجه آن شدم این بود که هر دو کتاب را دو بانو درباره دو بانوی بزرگ تاریخ اسلام نگاشته‌اند. این که رمان، به عنوان قالب در این کتاب انتخاب شده است بسیار خوب بود، اما با این حال کمی با رمان‌های معمول فاصله دارد.
در پایان این مراسم از 2 کتاب «به سپیدی یک رویا» و «یوما» رونمایی شد.
captcha