به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست صمیمانه مجتبی عبداللهی، معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، امروز 24 مردادماه، همزمان با میلاد حضرت رضا(ع)، برگزار شد.
معاون شهردار تهران که با یک ساعت تأخیر در نشست حاضر شد در ابتدا ضمن تبریک روز میلاد حضرت رضا(ع) و همچنین روز خبرنگار، گفت: از زمان حضور بنده در این معاونت در خصوص مسائل فرهنگی و آسیبهای اجتماعی، چند جلسه با استاندار تهران، وزیر کشور درباره مسئولان حوزه شهری داشتهایم که شامل جلساتی در مورد بحث اعتیاد، تکدیگری و سایر موضوعات این حوزه بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه جلسات بیشماری در زمینه آسیبهای اجتماعی در شهرداری تهران برگزار شده است، گفت: یکی از اقدامات شهرداری آمادهسازی کمپهای ترک اعتیاد و همچنین آمادهسازی مراکز بهاران است.
عبداللهی با بیان اینکه کارگروهی برای بررسی آسیبهای حوزه متکدیان و شبهمتکدیان در تهران راهاندازی میشود، از خرد جمعی سخن به میان آورد و از خبرنگاران برای همراهی در این راه دعوت کرد و افزود: باید در این زمینه کارگروههایی داشته باشیم؛ در خصوص موضوع تحکیم خانواده، فقر، ازدواج و طلاق اقدامات جدی انجام خواهد شد. در رابطه با تحکیم بنیان خانواده نیز طی چند روز آینده بنرهایی در سطح شهر نصب میشود.
وی در ادامه با اشاره به مطالبات جدی مقام معظم رهبری در حوزه آسیبهای اجتماعی، فقر، حاشیهنشینی و تحکیم خانواده گفت: در این زمینه مقرر شده بود که پیگیریهایی انجام شود و بخشی از این موضوعات در دستور کار شهرداری قرار گرفت.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به برنامههایی که در دهه کرامت برگزار شد، گفت: اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفت. همچنین توسط سازمان زیباسازی در مرکز شهدای 7 تیر کمپینی را با حضور نخبگان تشکیل دادیم که کارهای خوبی در این حوزه ارائه دادند.
عبداللهی در ادامه گفت: تصمیم داریم این کمپین را در سایر موضوعات تشکیل دهیم. به عنوان مثال در حوزه تحکیم خانواده، فضای مجازی، آسیبهای اجتماعی و سایر موضوعات خانوده این کمپین راهاندازی خواهد شد. در مورد سایر برنامهها ازجمله، دهه ولایت این کمین راهاندازی میشود.
وی با بیان اشاره به وضعیت متکدیان در سطح شهر، گفت: در حال جمعآوری متکدیان و شبهمتکدیان هستیم. البته این افراد در حال حاضر وضعیت خوبی وجود ندارد. برخی از این متکدیان تبعه خارجی هستند. ما 12 محور آلوده را شناسایی و متکدیان آن را با کمک نیروی انتظامی جمعآوری کردیم.
معاون شهردار تهران با اشاره به جمعآوری 800 متکدی در تهران، اظهار کرد: برخی از این افراد خارجی بودند که رد مرز شده و معتادین را هم به کمپ ماده 16 تحویل دادهایم. کودکان متکدی را نیز تحویل بهزیستی دادهایم. در این زمینه کمپهایی را آماده و در اختیار ستاد مبارزه با مواد مخدر گذاشتیم البته مجددا خودمان کمپهایی را با ظرفیت 1500 تا 2 هزار نفر آماده کردهایم که با همکاری نیروی انتظامی آن را مدیریت میکنیم.
عبدالهی تصریح کرد: در حال حاضر جمعآوری متکدیان آغاز شده است. اما این موضوع فقط این نیست که متکدیان را جمعآوری و تحویل دهیم بلکه باید برای آنها برنامه داشته باشیم.ت کدیگری یک عارضه اجتماعی است که نشئت گرفته از موضوعات بسیاری از جمله مسائل اقتصادی است.
وی با بیان اینکه تعدادی از متکدیان توسط گروههای خاص در جامعه اداره میشوند، ادامه داد: برخی از این متکدیان از اتباع بیگانه هستند و برخی هم افرادی هستند که سر اکیپ هستند و نقاط را شناسایی میکنند البته ما این افراد را تا حدودی شناسایی کردهایم. برخی از متکدیان هم مجرم هستند؛ بدانید که برخی از متکدیان درآمدهای قابل ملاحظه دارند که تمامی این موارد نیاز به پیگری ویژه دارد.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه 60 درصد متکدیان شهرستانی هستند، افزود: متکدیان شهرستانی عموما در استان خود جرمی را انجام دادهاند و به خاطر اینکه دیده نشوند به تهران میآیند.
عبدالی در پایان با اشاره به اینکه رفع آسیبهای اجتماعی، ناهنجاریهاو معظلات شهر تهران نیازمند یک عزم جهادی است، گفت: برای رفع این موضوعات در جامعه باید همه دستگاهها و نهادهای مربوطه بسیج شوند و همه افراد جامعه در هر لباسی خود را مسئول بدانند.