به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اولین نشست تخصصی ظرفیت فضای مجازی در جهت همگرایی جهان اسلامی، پیش از ظهر امروز با حضور روحالله مؤمنینسب، کارشناس فضای مجازی، مصطفی کاوه، کارشناس فضای مجازی و ایران رکنآبادی در پژوهشگاه مطالعات جهان برگزار شد.
روحالله مؤمنینسب، کارشناس فضای مجازی با اشاره به این موضوع که همه ابعاد زندگی بشر، درگیر فضای مجازی شده است، گفت: این درگیریها تا جایی پیش میرود که هویت فضای مجازی برخی از افراد معروفتر از هویت فضای حقیقیشان است.
وی افزود: متأسفانه افراد چند هویتی شدهاند و اگر بخواهیم مفهوم جامعه را در این باب داشته باشیم که افراد دور هم جمع میشوند و باهم تعامل اجتماعی پایدار دارند؛ بنابراین جامعه در فضای مجازی شکل گرفته و باید ارکان اصلی را در این جامعه مجازی تعریف کنیم. یعنی حاکمیت، قانون و سلامت را در این جامعه نوین در نظر بگیریم.
این کارشناس فضای مجازی، اصلیترین مشکل فضای مجازی را عدم شناخت دانست و گفت: اگر بخواهیم مقایسهای میان انقلاب اسلامی و فضای مجازی داشته باشیم، متوجه میشویم که امروز فضای مجازی در زمان طاغوت قرار دارد و فضای کاپیتالیسم قرار داریم.
وی بیان کرد: امروزه نرمافزارهای خارجی بدون هیچ گونه مجوزی در جامعه امروزی فعال میشود و هیچ نهاد حاکمیتی با تخلفات کاری ندارد اما زمانی که یک نرمافزار داخلی بخواهد شکل بگیرد، در بروکراسیهای بسیار قرار میگیرد.
مؤمنینسب اظهار کرد: ما پیش از فیسبوک، کلوب را داشتیم اما چه شد که فیسبوک از کلوب جلو زد؟ اینترنت از سال 71 وارد کشور شده است و ما بیش از آن که صعود داشته باشیم، سقوط کردهایم.
وی افزود: در دولت یازدهم، پهنای باند اینترنت و مصرف کاربران بیشتر شده است اما چرا راه را اشتباه رفتهایم و در حال سقوط هستیم.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: میان فناوری و محصول فرق بسیاری وجود دارد و امروزه ما از کابل فیبر نوری تا مهندسان را از خارج میآوریم و چیزی به نام فناوری اطلاعات در کشور نداریم.
مؤمنینسب اظهار کرد: امروز خارجیها از اینترنت به عنوان اینترنت کثیف یاد میکنند و ما هر اندازه در اینجا گلاب خالی کنیم، شبکه بوی فاضلاب کثیف میگیرد.
وی افزود: 17 اسفندماه سال 90 مقام معظم رهبری با تشکیل شورای عالی فضای مجازی 40 دستور را برای شورا تعیین کردند که یکی از بندهای آن ائتلاف کشورها و تشکیل سازمان جهانی اینترنت بود. ما متأسفانه از فرصتها استفاده نمیکنیم و شاهد خلأ در این حوزه هستیم.
اینترنت حلال
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: بیاییم اینترنت حلال را در دنیا به عنوان یک برند معرفی کنیم. برای تحقق این امر باید از زیرساخت تا محتوا چند اتفاق رخ دهد. اول آنکه باید فضای ارتباطات در این بستر تعریف و حریمهای خصوصی رعایت شود. همچنین اینترنت سالم، امن، سریع و ارزان باشد.
وی یادآور شد: ما با وسیله غلط میخواهیم اسلام را ترویج دهیم. این یک توهم است. اگر این ابزار ارتباطی که دشمن در اختیارمان قرار داده است، به ضرر خودشان بود، هرگز در اختیارمان نمیگذاشتند. ما نباید دشمن را احمق فرض کنیم.
مؤمنینسب اظهار کرد: ما در اوج تحریم بودیم اما واردات گوشیهای اندورید و غیره تحریم نشد. آیا مسئولی از خود پرسید که دلیل این تحریم نشدن گوشیهای موبایل چه بود؟ چرا به موضوعات ساده نگاه میکنیم درحالی که این گوشیها هدف اصلی دشمن برای نفوذ به کشور بود.
وی بیان کرد: ما در جامعه شاهد سختافزارها و نرمافزارهای حرام هستیم و منظور این است که سختافزارها و نرمافزارهای حرام به آن دسته از محصولاتی گفته میشود که سود و منفعت آن به دشمن برسد و مضرراتش بیش از منفعتش باشد.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: فعالیت اینستاگرام و تلگرام در کشور غیرقانونی است و هیچ مسئولی غیرقانونی بودن آن را برگردن نمیگیرد و همه نسبت به این موضوعات بیتفاوت هستند و حتی گاهی اوقات مسئولان نشانیهای تلگرامی خود را ارائه میکنند.
وی بیان کرد: نرمافزارهای خارجی در زمین دشمن است و در زمین دشمن باید آموزش ببینیم، مجهز شویم و عملیاتهای مختلفی را انجام دهیم. امروزه استفاده از شبکههای ارتباطی به گذاشتن عکس کله و پاچه و جک خواندن ختم شده است.
مؤمنینسب اظهار کرد: هر یک از ما مسئولیم و باید عملیاتهای مختلفی را برای ترویج استفاده از نرمافزارهای ایرانی انجام دهیم. برای مثال بنده هفت سال است که از نرمافزارهای خارجی استفاده نکردهام و حتی برای کسانی که میخواهند با من ارتباط برقرار کنند، بیسفون را پیشنهاد میکنم چراکه بنده جز بیسفون و سروش در هیچ شبکه ارتباطی نیستم.
وی افزود: جامعه فعال کشور دچار سه آفت هستند که میتوان به فردمحوری، لذتگرایی و سودگرایی اشاره کرد و همین سه آفت مملکت غرب را به نابودی کشید.
این کارشناس فضای مجازی گفت: شهدای منا با گوشیهایشان شناسایی شدند؛ بنابراین باید حواسمان به نرمافزارهای خارجی باشد.
وی بیان کرد: درد امروز ما محتوا نیست بلکه انسجام آن در بستر و زمین پاک است. ما باید نیروها و کاربران ایرانی را از شبکههای خارجی خارج کنیم و بستری در شبکههای داخلی برایشان فراهم کنیم.