به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اولین نشست تخصصی ظرفیت فضای مجازی در جهت همگرایی جهان اسلامی، پیش از ظهر امروز با حضور روحالله مؤمنینسب، کارشناس فضای مجازی، مصطفی کاوه، کارشناس فضای مجازی و ایران رکنآبادی در پژوهشگاه مطالعات جهان برگزار شد.
ابتدا مصطفی کاوه، کارشناس فضای مجازی، با اشاره به کمکاری شورای عالی فضای مجازی گفت: انتقادی که به شورای عالی فضای مجازی وارد میشود، عدم استفاده از نخبگان فضای مجازی است. متأسفانه سازوکار مناسبی برای شناسایی نخبگان در کشور وجود ندارد و حتی دولت در حد خود نمیداند که از بخش خصوصی استفاده کند.
وی افزود: دولت چرا از توانمندیهای بخش خصوصی استفاده نمیکند و امروز شاهد این موضوع هستیم که دولت کارهای اجرایی را انجام میدهد درحالی که وظیفهاش نظارت و قانونگذاری است.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: ارگانهای دولتی، وزارت ارشاد و مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید از نرمافزارهای ایرانی – اسلامی حمایت کند که متأسفانه برخی از قوانین مانع از فعالیت این نرمافزارها میشود.
وی بیان کرد: گاهی اوقات راه را اشتباه میرویم، برای مثال وقتی میخواهیم فرهنگ حجاب را در فضای مجازی ترویج دهیم تنها به راهاندازی یک سایت اکتفا میکنیم که در این صورت هیچ کاربری از آن بازدید نمیکند. این روشهای سنتی دیگر قدیمی شده است و باید به فکر روشهای جدید باشیم.
کاوه اظهار کرد: باید تا اندازهای هزینهها را برای فعالیتهای مجازی افزایش دهیم و افرادی در حوزه علمیه تربیت کنیم تا به صورت گروهی در گروهها عضو شوند و به ترویج مباحث بپردازند.
وی بیان کرد: پشت صحنه نرمافزارهای خارجی همچون تلگرام و واتسآپ، مباحث مالی نیست بلکه آنها به دنبال اهداف فرهنگی و سیاسیشان هستند. دشمن از طریق مطالب کاربران، نیازهایشان را شناسایی میکند و براساس نیازها برنامهریزی میکنند.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: در کشور نیاز داریم تا از نرمافزارهای ایرانی حمایت شود که متأسفانه دولت در اجرا ضعف دارد و به بخش خصوصی هم اجازه نمیدهد وارد چنین حوزههایی شود.
وی بیان کرد: در فضای مجازی شاهد بروکراسیهایی هستیم چرا که نرمافزارهای خارجی بدون مجوز فعالیت میکنند، در حالی که نرمافزارهای داخلی آنقدر برای دریافت مجوز سختی میکشند که از نرمافزارهای خارجی عقب میمانند.
کاوه اظهار کرد: مباحث فرهنگی را باید از دوران کودکی آغاز کنیم و حتی ما در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان شیوههای آموزش که مربوط به دوران پهلوی میشد را تغییر دادیم.
وی افزود: دولت بخش خصوصی را بازوی توانمند نمیداند و حتی به عنوان رقیب و دشمن نگاه میکند. دولت بخش خصوصی را رقیب میداند و اجازه نمیدهد که بخش خصوصی وارد شود و حتی خودش هم ضعیف عمل میکند.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: در یک
نظرسنجی از نخبگان و با طرح این پرسش مبنی بر اینکه انتظار چه حمایتهایی را از
دولت دارید، نتیجه حاصل شد که 60 درصد آنها عنوان کردند که دولت باید از نخبگان در
راستای منافع نظام و دولت استفاده کند در غیراین صورت اعتبار تنها کافی نیست.
هر روز جاسوس را با خود حمل میکنیم
در ادامه ایران رکنآبادی، رئیس اداره زنان و کودکان مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با اشاره به این موضوع که زنان در فضای مجازی به واسطه فعالیتهایشان با مشکلات بسیاری روبرو هستند، گفت: بانوان فعال در عرصه بینالمللی با مشکلات بسیاری روبرو هستند که بسیاری از این مشکلات ناشی از حضورشان در فضای مجازی است.
وی افزود: فضای مجازی به دلیل گستردگیهایی که دارد، باید حواسمان باشد چراکه ما با خود یک جاسوس حمل میکنیم.
رئیس اداره زنان و کودکان مجمع جهانی اهل بیت(ع) تصریح کرد: کاربران اطلاعات خود را به راحتی در اختیار دشمن قرار میدهند؛ بنابراین با چنین وضعیتی چگونه میتوانیم در زمین دشمن با دشمن بجنگیم.
وی بیان کرد: همه متخصصان و کاربران باید وارد میدان شوند و در زمین دشمن بجنگند.
رکنآبادی اظهار کرد: زمانی که برادرم در فاجعه منا مفقود شد، بسیاری از شیعیان جهان بعدها گفتند که در آن زمان نمیتوانستیم با شما ارتباط بگیریم چراکه ممکن بود اطلاعاتی در فضای مجازی منتشر شود که به ضرر خانواده تمام شود. همه دنیا میدانند که هر اطلاعاتی را نباید در فضای مجازی منتشر کنند درحالی که کاربران ایرانی شخصیترین اطلاعاتشان را در فضای مجازی به ثبت میرسانند.
وی بیان کرد: به واسطه تکنولوژی، دشمن به راحتی ما را رصد میکند و حتی از این طریق شخصیتها و نخبگان مورد شناسایی قرار میگیرند.