به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر ارشاد هفته گذشته بیان کرده بود که از سال گذشته مقدمات راهاندازی مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی فراهم شده است و پیش از آن، مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی قاره آسیا و امسال مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی قاره اروپا و قاره آمریکا تشکیل شد و در سال 2017 و همزمان با نامگذاری مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، مجمع جهانی خادمان رضوی تشکیل میشود.
اسماعیل آذر، استاد ادبیات دانشگاه آزاد در گفتوگو با ایکنا به این مسئله پرداخت و گفت: بین شعارها و عملها فرق بسیار وجود دارد. نام جهانی و بینالمللی بسیار زیبا و درخور است، اما اهداف این تشکیلات باید کاملاً مشخص شود. اینکه چه کاری میخواهیم انجام دهیم و بر این اساس به چه شکلی میخواهیم به مقصود برسیم و ابزار این کار چیست، موضوعاتی هستند که باید مشخص شوند.
آذر که پیش از این با نوشتن سه جلد کتاب درباره آثار حضرت امام رضا(ع) و اشعار مربوط به ایشان، به عنوان خادم رسمی این خاندان طاهر برگزیده شده است، با اشاره به اخلاقیات امام رضا(ع) بیان کرد: این کار اصلاً احساسی نیست و باید هدف آن مشخص باشد. در زمینه مسائل اسلامی و به ویژه حضرت امام رضا(ع) هر کاری که انجام دهیم کافی نیست؛ چرا که امام رضا(ع) الگوی اخلاق بودهاند و تمام شواهد تاریخی بیانگر آن است که دلیل نامگذاری ایشان به اسم مبارک رضا، این بوده است که هم دوست و هم دشمن ایشان را دوست داشتهاند. این نکته بسیار قابل تأمل بوده است و به همین دلایل مردم کشور ما به این اسطوره بزرگ دینی ارادت خاص و با ایشان ارتباط حسی شدیدی دارند، اما با این حال تشکیل این مجامع کاری حسی نبوده و بسیار دقیق و مهم است.
آذر ادامه داد: به این ترتیب اگر قصد انجام کار بینالمللی را داریم باید اقدامی انجام دهیم که با اخلاقیات مردم جهان سازگار باشد و مطالب را بهگونهای به اجرا بگذاریم که برای مردم جهان قابل پذیرش و اثرگذار باشد. برای تحقق این امر باید افرادی که به کار گرفته میشوند نگاه فراملیتی داشته باشند. همچنین در مسائل بینالمللی باید انسانها و مردم جهان مطرح باشند، نه جغرافیا. این نوع کارها باید آزموده و مطالعه شود و افرادی که در قارهها و کشورهای دیگر حضور دارند باید در مورد آن مناطق مطالعه و تحقیقات انجام دهند تا بتوانیم فرهنگ و اهداف خود را به کشورهای دیگر صادر کنیم و آنها نیز آن را بپذیرند.
تخصص؛ حرف نخست در امور فرهنگی
وی درباره نمایندگان فرهنگی کشور نیز اظهار کرد: نمایندگان و رایزنان فرهنگی کشور نیز باید افراد متخصص باشند و از دانش فرهنگی بهره ببرند. در زمینه قرآن کریم افرادی باید زمام امور را در دست بگیرند که به کار مسلط باشند و بدانند هدف چیست.
این شاعر کشورمان برای بهبود نتایج این مجمع پیشنهاد کرد: در این کار هر کسی در هر حوزهای که به کار گرفته میشود باید از تخصص بالا در آن حوزه بهرهمند باشد. برای اثرگذاری بیشتر این نوع فعالیتها، مطالعه و تحقیق بسیار مهم است و باید قبل از هر اقدامی مطالعات دقیق صورت بگیرد. پیشنهاد میکنم که بنیاد علوی امام رضا(ع) با بنیاد نخبگان تعامل و همکاری داشته باشد تا برای این دست کارها نتایج بیشتر و بهتری داشته باشیم. ایجاد چنین اتاق فکری از پیشنهادهایی است که میتوانم ارائه کنم.
آذر درباره اثرگذاری این مجامع بینالمللی در کشور گفت: هر کاری که توسط افراد متخصص، با برنامهریزی و دقت انجام شود در کشور تأثیرگذار خواهد بود. بنابراین خواهشمندم در کارهای فرهنگی از متخصصان استفاده شود؛ چراکه این حوزه از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی در پایان با اشاره به موقعیت فرهنگی کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران قطب فرهنگی جهان است و باید با تخصص و مطالعه این موقعیت را حفظ کنیم. برای مثال خود من همیشه کتاب «فرمودههای رهبر معظم انقلاب پیرامون زبان فارسی» را روی میزم دارم و بیشتر از 80 درصد این کتاب را خوانده و نکات آن را درآوردهام. رهبر فرزانه ما در این کتاب نکاتی را گوشزد کردهاند که اگر به این نکات توجه شود، توفیقات خوب و تحولات عظیمی صورت خواهد گرفت.