کد خبر: 3524549
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۶
پورعلی بیان کرد:

آموزش گفت‌و‌گو؛ حلقه مفقوده حوزه عمومی

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از حلقه‌های مفقوده فضای عمومی، بحث آموزش گفت‌و‌گو و نهادینه کردن سخن گفتن با یکدیگر است، ولو این که مخالف هم باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در دیدار با علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از حلقه‌های مفقوده فضای عمومی، بحث آموزش گفت‌و‌گو و نهادینه کردن سخن گفتن با یکدیگر است، ولو این که مخالف هم باشیم.

وی افزود: موضوع مهمی که در جامعه ما در حال رخ دادن است و اگر به آن توجه نشود بحث ناکارآمدی‌ها روز به روز عمیق‌تر می‌شود، این است که جامعه روز به روز در حال پیچیده‌تر، متنوع و متکثر شدن می‌باشد و انحصار بسیاری از موضوعات امروز به یک سودای خام تبدیل شده است.

وی با بیان این که ایجاد انحصار در جامعه‌ای که شاید پیش از این به لحاظ فنی امکان‌پذیر بود، امروز جواب خود را با سلب‌ها و رویکردهای منفی جامعه می‌دهد، گفت: این فرایند پیچیده، سیاست‌های فرهنگی یکسان‌سازی را نمی‌طلبد و باید به فکر این باشیم که با به رسمیت شناختن یک فرهنگ غیر رسمی در جامعه، مطالبات جوانان، زنان و ... بتوانیم مدیریت تنوع و تکثر و اختلاف‌ها را با کارآمدی و شجاعت بیشتری پیش ببریم؛ گفت‌و‌گوی بین فرهنگی رسمی و غیررسمی جامعه نحیف است و باید تقویت شود و فرهنگ غیر رسمی به عنوان فرهنگ رسمی شناخته شود.

پورعلی اظهار کرد: نکته دیگری که فرآیند ناکارآمدی را تقویت می‌کند، بحث سهل الوصول بودن به کار گرفتن ابزارهای دوران مدرن و تأخر آمدن فرهنگ این ابزارهاست؛ به وفور در جامعه می‌بینیم که هرجایی که هنجارها رعایت نمی‌شود، این بحث را داریم که فرهنگ آن نیامده است؛ باید به موازات اقتباس‌ها تلاش کنیم فرهنگ متناسب با آن اقتباس‌ها را هم ساماندهی کنیم.

وی اظهار کرد: حوزه فرهنگ نسبتی با سیاست ندارد؛ در حوزه فرهنگ قرار نیست کسی به شکل حزبی و سیاسی کار کند. یا انسان‌های فرهنگی نمی‌خواهند نقشی در جابجایی قدرت به معنای حزبی قضیه داشته باشند. اما منطق سیاست در بسیاری از حوزه‌ها در حال تخلیه کردن و بازتولید خودش است که این منطق در بیشتر حوزه‌ها به ویژه حوزه فرهنگی آسیب زننده می‌باشد. تلاش ما این است که هم در بحث‌های دانشجویی، هم فرهنگی و ... این را جا بیندازیم که با این حوزه‌ها به خاطر وابستگیشان به علم و فرهنگ نمی‌شود با منطق سیاست با آن‌ها تعامل کرد؛ منطق سیاست قدرت و جابجایی قدرت و منطق فرهنگ و علم بیشتر نوعی نوآوری، کشف و پرسشگری، بدون دغدغه‌های جابجایی سیاسی مرسوم در فضای سیاسی است؛ امروز این‌ها برای دانشگاه دغدغه است که در حوزه فرهنگ این دغدغه‌ها را می‌بینیم؛ هر اندازه احترام‌گذاری به منطق هر عرصه در فضای کلان کشور رعایت شود، به ویژه حوزه سیاست‌ها و تدوین سیاست‌ها؛ به سمت کارآمدی، عقلانیت و نوآوری و گفت‌وگوی بیشتری پیش می‌رویم.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در پایان گفت: فرهنگ مردم تابع دستور نیست، همان‌طور که بازار تابع دستور نیست.

captcha