ضرورت نشر جهانی ابعاد فکری و اصلاح‌گرانه مکتب حسینی
کد خبر: 3525676
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۹
در همایش کربلا تأکید شد؛

ضرورت نشر جهانی ابعاد فکری و اصلاح‌گرانه مکتب حسینی

گروه بین‌الملل: شرکت‌کنندگان در نخستین همایش بین‌المللی امام حسین(ع) که به مدت دو روز در شهر مقدس کربلا برگزار شد، بر ضرورت نشر جهانی ابعاد فکری و اطلاح‌گرانه مکتب حسینی تأکید کردند.

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از شبکه جهانی الکفیل، همایش بین‌المللی امام حسین(ع) چهارشنبه و پنج‌شنبه، سوم و چهارم شهریورماه با شعار «نهضت حسینی؛ جایگاه تکامل انسانی» از سوی آستان مقدس عباسی و با همکاری وزارت عالی آموزش و پرورش عراق، دانشگاه کربلا و سازمان مطالعه و ‎ تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها(سمت) با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی و مسئولان آستان مقدس حضرت عباس علیه السلام در محل سالن اجتماعات امام حسن مجتبی علیه السلام برگزار شد.
افتتاحیه این همایش با تلاوت آیاتی از قرآن حکیم آغاز شد، پس از آن «سید‌محمد الاشیقر» تولیت آستان مقدس عباسی، در سخنانی عنوان کرد: امروز همه ما میهمان قبله عاشقان آزادی هستیم تا از فیوضات واقعه کربلا بهره‌مند شویم. به تمامی دوستداران اسلام و مبانی صحیح آن در کنار خود و در کربلا خیرمقدم عرض می‌‌نمائیم.
وی افزود: این همایش شروعی برای تحکیم مفاهیم و مبادی نهضت امام حسین علیه السلام و پالایش نظریات موجود از نظریه‌های اخلاقی جعلی خواهد بود تا نقشه راهی برای تمام کسانی که قصد بنیانگذاری نظریه‌ای اخلاقی دارند باشد. نظریه‌هایی که امروز کاملا به حد اشباع رسیده‌اند و می‌توانند با استفاده از راه و روش امام حسین علیه السلام که در طی اعصار مختلف همچنان تازه و تجدیدپذیر مانده است به روز شده و حرف‌های جدیدی ارائه نمایند.
 در ادامه این مراسم، منیر حمید السعدی، رئیس دانشگاه کربلا به نمایندگی از کمیته برگزاری این همایش ضمن عرض خیر مقدم به حاضران در این همایش گفت: امام حسین علیه السلام به‌واسطه مبانی و اصول خود ما را گرد هم آورده است. تدارک برای برگزاری این همایش و در قالب بین‌المللی از سه سال قبل شروع شد تا بتواند در سطح مطلوب بین‌المللی برگزار شود. امروز از دایره و چارچوب عواطف و احساسات انسانی نسبت به آنچه بر امام حسین علیه السلام گذشته است، خارج شده و تلاش داریم فهم و درک خود را تا اندازه‌ای که متناسب با شخصیت و ایثارگری‌های آن امام همام باشد، ارتقاء دهیم چرا که توجه به امام علیه السلام در ساخت برنامه زندگی و مبارزه با فساد و ظلم و بنیان نهادن جامعه‌ای عدالت محور بسیار مهمتر از گریه بر ایشان خواهد بود.
در ادامه افتتاحیه همایش، حسین هاجری نماینده سازمان سمت از ایران اظهار کرد: شخصیت امام حسین علیه السلام از قالب یک دین و مذهب مشخص فراتر رفته و شخصیت عظیم ایشان روشنگر راه همه جهانیان شده است. بسیاری از رهبران جهان به افکار امام علیه السلام تاسی جسته‌اند و بسیاری از ادیان و مذاهب همراه مسلمانان در پیاده‌روی اربعین مشارکت می‌کنند. بر این اساس وظیفه خود دانستیم تا در زمینه نهضت امام حسین علیه السلام تحقیق نموده و اهداف این نهضت عظیم و میراث ارزشمند آن را بررسی نمائیم. امام حسین علیه السلام خود هدف نهضت را اصلاح و امر به معروف و نهی از منکر معرفی نموده‌اند و ما در این همایش به این موضوعات خواهیم پراخت.
بر اساس این گزارش، در اولین روز از همایش، چهار مقاله پژوهشی با موضوع «تاثیر نهضت حسینی بر آزادی ملت‌ها» ارائه شد.
اولین مقاله را دکتر احمد احمدی، پژوهشگر از ایران و رئیس مؤسسه سمت با عنوان «خورشید حقیقتی که از بین نمی‌رود» ارائه و تاکید کرد که اهل بیت پیامبر(ع) نوری برای تمام جهانند و هیچ یک از دشمنان ایشان این نور را نمی‌توانند خاموش کنند.
دومین پژوهش با عنوان «رهبری و یاوری آن در سایه نهضت حسینی» توسط جعفر محمد ایوب از بحرین ارائه شد و در آن بر رهبری شرعی؛ که اساس اصلاح و نهضت است و آن رهبری است که ضعیف و خوار نمی‌شود و هدف آن تسلط نیست، تاکید کرد.
پژوهش سوم با عنوان «انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در نهضت امام حسین(ع)» میثم مهدی الحمامی از عراق و پژوهش چهارم با عنوان «نهضت حسینی و آزادسازی مردم از استبداد و بردگی» توسط محمد جواد ابوالقاسمی، پژوهشگر از ایران ارائه شد.
وی بیان کرد که نهضت حسینی سلاحی قوی برای مسلمانان در مقابل جرم بنی‌امیه و به عنوان عکس‌العملی مقابل سیاست امویان بود که واقعیت تلخی در تاریخ اسلام به‌شمار می‌رود.
بنابراین گزارش،  روز دوم این همایش با ارائه 8 مقاله پژوهشی بر دو محور «ارزش‌های روانی و پرورشی در نهضت حسینی و تاثیر آن بر روش‌های آموزشی و تربیتی» و «ابعاد فکری، عقیدتی و اخلاقی در به‌تصویر کشیدن نهضت حسینی» آغاز شد.
از جمله مقاله‌های پژوهشی پژوهشگران عراق می‌توان به «از تفاسیر انقلاب حسینی» از جواد کاظم نصر الله، «مضامین تربیتی در قربانی‌های انبیاء» نوشته عبدالزهره جاسم الخفاجی، «نقش نهضت حسینی در تغییر اجتماعی» از بشیر ناظر حمید، «ابعاد تربیتی و اخلاقی در انقلاب امام حسین(ع)» نوشته صلاح عبدالحسین المنصوری، «افعال کلامی در خطابه اخلاقی نزد امام حسین(ع)؛ مطالعه مشورتی» از حسین علی الفتلی، «ظرافت روانی در سیره امام حسین؛ مطالعه تحلیلی» از حلیم صخیل العنکوشی، «روش تربیتی معنوی در انقلاب حسینی» از حسین حمید الفیاض اشاره کرد.
مقاله پژوهشی افسون قنبری و غلامحسین دو پژوهشگر ایرانی نیز با عنوان «نقش اجتماعی حضرت عباس(ع) در ساخت فرهنگ» نیز در این جلسه ارائه شد.
در حاشیه این همایش، کارگاه علمی در مورد «سیره نبوی در سایه روش‌شناسی قرآن کریم» توسط دار رسول اعظم نیز برگزار شد. شماری از اساتید و دانشگاهیان از دانشگاه‌های مختلف عراق شرکت کردند.
عادل نذیر، مدیر موسسه رسول اعظم در رابطه با اهداف موسسه رسول اعظم گفت: رسول اعظم شخصیتی عظیم است که خدمات ارزشمندی به اسلام ارائه داد و تلاش کرد که بشریت را به راه راست هدایت کند. بنابراین بر ما واجب است که به‌عنوان پژوهشگران و دانشگاهیان این شخصیت بزرگ را به جهان بشناسانیم زیرا برخی سعی کرده‌اند تصویر و چهره صلح‌جوی این شخصیت والای اسلام را خراب کنند و آن را مغایر با واقعیت به جهان معرفی کنند.
همچنین در حاشیه این همایش، جلسه ارائه مقالات پژوهشی به زبان انگلیسی نیز برگزار شد، هدف از اضافه کردن بخش مقالات به زبان انگلیسی فرستادن پیامی به جهان با این عنوان بود که نهضت حسینی جهانی است و فقط مختصص یک زبان و یا یک ملت نیست و به این دلیل مقالات ارائه شده بسیار محکم و ارزشمند بود.
بر اساس این گزارش، مهمترین نتایج به‌دست آمده از همایش بین‌المللی امام حسین(ع) بدین ترتیب است: 
ـ دعوت به تداوم تلاش‌های مشترک میان مؤسسه‌های علمی شرکت‌کننده در این همایش برای احیای میراث امام حسین(ع) و ائمه معصوم(ع) بر اساس پایه‌های استوار علمی.
ـ بازخوانی اخبار سیره امام حسین(ع) و انطباق آن با قرآن کریم و میراث ائمه اطهار، الهام گرفتن از سیره حسینی در روش‌های تربیتی و آموزشی و قرار دادن متونی از خطبه‌های امام حسین(ع) و دعاهای ایشان در کتب درسی مدارس با هدف پرورش شخصیت اسلامی صالح در سایه آموزه‌های اهل‌بیت(ع).
ترجمه میراث امام حسین(ع) به زبان‌های زنده دنیا و نشر جنبه‌های فکری و اصلاح‌گرانه مکتب حسینی و سیره جاودانه ایشان در کشورهای جهان.
ـ تلاش برای انتشار دانشنامه امام حسین(ع) با محوریت توجه به میراث امام حسین(ع) و سیره مبارکه ایشان
یادآور می‌شود: در این همایش دو روزه بیش از 20 عنوان مقاله به زبان عربی و 5 عنوان مقاله به زبان انگلیسی با موضوعات جایگاه تکامل انسانی با مشارکت اندیشمندان، علما و نخبگان کشورهای عراق، ایران و بحرین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست

نهضت حسینی جهانی است و مختص یک زبان و یک ملت نیست


captcha