به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رهبر معظم انقلاب اسلامی، روز چهارشنبه، 3 مرداد 95، در دیدار حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای دولت یازدهم، هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارائه گزارش به مردم از کارهای انجام گرفته خواندند و نکات مهمی را در قالب هفت سرفصل از جمله در زمینه «اقتصاد مقاومتی» بیان کردند.
«مسائل اقتصادی و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی»، اولین سرفصلی بود که رهبر انقلاب اسلامی بیان کردند و فرمودند: امروز مشکلات و گرههای اقتصادی، مسئله اول کشور است که باید حل شوند و حل آنها در گرو اجرای صحیح و دقیق سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
ایشان با تأکید بر اینکه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیازمند اقداماتی فراتر از کارهای متعارف دولت در عرصه اقتصادی است، افزودند: برای عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید کاری جهشی و خارج از روالِ کارهای روزمره و متعارف انجام شود.
اهمیت رویکرد جهادی در حل مشکلات اقتصادی
برای بررسی بیشتر راهکارهای تحقق این موضوع و نقش هریک از ارگانهای مسئول در این زمینه، از جمله دولت و مجلس، با علیاکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفتوگویی انجام دادیم که وی در اینباره به ایکنا گفت: مقام معظم رهبری در این دیدار تأکید داشتند که اقتصاد و مسائل مربوط به حوزه اقتصاد و مشکلاتی که در این زمینه داریم، به ویژه رکود اقتصادی و بیکاری، مهمترین و اولویتدارترین موضوع در نظام اداری و مدیریتی کشور است.
وی ادامه داد: واقعیت امر این است که اگر بخواهیم در این حوزهها تحول و نتایج محسوسی را شاهد باشیم باید اراده جدی و رویکرد جهادی و انقلابی در فعالیتهای اقتصادی، هم در بُعد تصمیمگیری و هم در بُعد اجراء وجود داشته باشد.
لزوم جلوگیری از واردات بیرویه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی
کریمی خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی که میتواند نتایج خوبی را در شرایط کنونی برای ما به همراه داشته باشد عمدتا در سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تبیین و تشریح شده است و به نظرم اگر مسئولان دولتی و همه کسانیکه در عرصه سیاسی فعال هستند، این سیاستها را مورد توجه قرار دهند، میتوان امیدوار بود که وضعیت بهتری را شاهد باشیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره لوازم کار جهشی در حوزه اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: بنده معتقدم در رویکرد موجود، اگر با شرایط عادی حرکت کنیم، سرعت و شتاب لازم در تحولات اقتصادی را شاهد نخواهیم بود؛ بنابراین نیازمند یک حرکت جهادی در عرصه اقتصاد، از جمله در زمینه حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از واردات غیرضروری و بیرویه که بعضا وجود دارد، هستیم.
لزوم تخصیص منابع به پروژههای اولویتدار
نماینده اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت یادآور شد: همچنین لازم است موضوعاتی همانند تخصیص منابع موجود در کشور به مسائل اولویتدار که میتواند بیشترین ارزش افزوده و بیشترین گشایش را در حل مشکلات اقتصادی و رفع معضل بیکاری به همراه داشته باشد، مورد توجه جدی قرار گیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به پرسشی درباره لوازم هدایت تسهیلات بانکی به سوی تولید که رهبر معظم انقلاب در این دیدار بر آن تأکید کردند، عنوان کرد: واقعیت امر این است که نظام بانکی ما در شراط کنونی، هم به لحاظ رویکرد خود در اختصاص منابع بانکی به فعالیتهای تولیدی و اولویتی که در تسهیلات پرداختی به بخشهای مختلف اقتصادی و مولد و غیر مولد دارد و هم از نظر نرخ سود تسهیلات بانکی که به تولید اعطاء میشود نشان داده که در خدمت تولید نیست.
ضرورت کاهش نرخ سود بانکی
کریمی ادامه داد: شرایط کنونی در نظام بانکی به گونهای است که سرمایهگذاران و تولیدکنندگان انگیزهای برای استفاده از تسهیلات بانکی ندارند؛ چراکه نرخ سود تسهیلات بانکی به مراتب بیشتر از نرخ سودی است که مورد انتظار آنها در فعالیتهای اقتصادی است.
نماینده اراک، کمیجان و خنداب درخانه ملت در پایان تأکید کرد: این نرخهای موجود برای تسهیلات باعث میشود که فعالان اقتصادی، توجیه مناسبی برای فعالیت تولیدی نداشته باشند؛ بنابراین لازم است این نرخهای سود بانکی به قدری کاهش پیدا کند که فعالیت اقتصادی را در شرایط رکودی کنونی توجیهپذیر کند.
اکبر ابراهیمی