کد خبر: 3525860
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹

رسیدن به مقام تسلیم و رضا چگونه محقق می‌شود؟

گروه اندیشه: امام جمعه درمیان گفت: شوق و طلب، پاک کردن دل از گناه، بریدن از خلق و داشتن استاد از مواردی است که یک عارف باید به آنها توجه داشته باشد تا در نهایت به مرتبه رضا و تسلیم برسد.

حجت‌الاسلام علیرضا حسینی، امام جمعه درمیان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن( ایکنا) از خراسان جنوبی گفت: رسیدن به مقام رضا یک مرتبه عرفانی است که در باطن انسان شکل می‌گیرد و از این جهت نیاز به معرفتی دارد که اندیشه انسان را نسبت به هستی و زندگی تغییر دهد.

وی اظهار کرد: عده‌ای نگاهشان به زندگی، نگاهی لذت جویانه است که باید به دنبال کامیابی‌های جسمی و جنسی بود که این اندیشه با آیه 4 سوره بلد که می‌فرماید:« لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فی‏ کَبَدٍ؛ ما انسان را در رنج آفریدیم» در تضاد است.

سبقت‌گیری در کسب منافع مادی انسان را از رسیدن به مقام رضا دور می‌کند

امام جمعه درمیان بیان کرد: اتفاقا در این نوع نگاه به زندگی به واسطه سبقت‌گیری از یکدیگر در داشته‌های مادی و تضاد منافع رنج‌ها و سختی‌ها افزون‌تر می‌شود و انسان‌ها به آرامش نرسیده و آسایش مطلق را نیز درک نخواهند کرد.

حسینی ادامه داد: از طرف دیگر در این همین آسایش نسبی که انسان به دست می‌آورد نیز همراه با محدودیت‌هایی است و طبیعی است انسانی که نگاهی مادی‌گرایانه دارد با این توصیفات تسلیم و رضای در برابر پروردگار برای او معنایی نخواهد داشت.

وی افزود: مقام رضا و تسلیم از این معرفت به وجود می‌آید که ما در این دنیا برای ابتلاء و امتحان آمده این و باید از آزمون‌های سختی عبور کنیم و هرچه قدر این ابتلاء و آزمون‌های الهی موفق‌تر باشیم در عالم باطن ترفیع پیدا می‌کنیم.

امام جمعه درمیان گفت: اگر کسی اینگونه بیندیشد و باور به حکمت‌های الهی داشته باشد چون حضرت سیدالشهدا(ع) می‌شود که در هنگامه شهات فرمود: (الهی رضا به رضائک تسلیما لامرک الهی راضیم به رضای تو و تسلیم امر تو هستم)

مقام رضا و تسلیم در ادبیات عرفانی

وی اظهار کرد: در ادبیات عرفانی ما نیز ابیاتی با همین مضمون وجود دارد که مصداق بارز آن شعر باباطاهر، عارف مشهور است که می‌گوید یکی درد و یکی درمان پسندد، یکی وصل و یکی هجران پسندد، من از درمان و درد و وصل و هجران، پسندم آنچه را جانان پسندد.

حسینی بیان کرد: اگر بخواهیم به این معرفت برسیم باید مراتب و منازل عرفانی را طی کنیم که اولین مرحله شوق و طلب است و انسان در حقیقت باید به تمام وجود بخواهد تا به جایگاهی برسد که راضی به رضای معبود باشد.

عرفان مسیرهای بدلی زیادی دارد

وی با اشاره به ضرورت داشتن استاد در سلکوک عرفانی ادامه داد: پاک کردن دل از گناه، بریدن از خلق و داشتن استاد از دیگر مواردی است که یک عارف باید به آن ها توجه داشته باشد تا در نهایت به مرتبه رضا و تسلیم برسد.

امام جمعه درمیان یادآور شد: عرفان، مسیری صعب العبور، سخت و لغزنده است و مسیرهای بدلی زیادی دارد و بسیاری که به شوق عرفان وارد این مسیر شدند در نهایت دچار انحرافات صوفیانه و غلط شدند از این جهت نیاز به استادی است که خود منازل قبلی را طی کرده باشند.

حکیمه بهمن‌زاده

سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
0
0
مطالب خوبتان را مطاله کردم ممنونم اگر کلام نورانی امام حسین ع را تصحیح املائی کنید به زیبای مطالبتان افزوده میشودالهی رضا برضائک و تسلیما لامرک
captcha