کد خبر: 3527272
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۷
کنعانی مقدم مطرح کرد:

نوع نگاه به قدرت؛ تفاوت اصلی دولت اسلامی و لیبرال/ دولت‌ها به سوگند ابتدایی خود پایبند بمانند

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ضرورت پرهیز دولت از ورود به مسائل انتخاباتی در سال پایانی گفت: این مسئله نه تنها با سوگند ابتدایی رئیس جمهور و هیئت دولت در تضاد است بلکه در الگوی مردمسالاری دینی تفاوت اصلی میان دولت اسلامی و دولت‌های لیبرال در همین نوع نگاه به قدرت و مذموم بودن «قدرت بماهو قدرت» از منظر آموزه‌های دینی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با رئیس جمهور و هیئت دولت، دولت را به دوری از حواشی به‌خصوص در ماه‌های آینده که همراه با مباحث انتخاباتی است، توصیه کردند و افزودند: دولت نباید به‌هیچ‌وجه خود را سرگرم بحث‌های انتخاباتی کند، بلکه باید تا آخرین روزِ کاری، برای کار، تلاش و حل مشکلات برنامه‌ریزی کند و بهترین تبلیغ برای دولتِ در رأس کار، اقدام و عمل آن دولت است.       

آفت گرفتاری دولت‌ها به مباحث انتخاباتی در سال پایانی برخلاف سوگند ابتدایی آنان است 

حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز و کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره این توصیه رهبر معظم انقلاب و دلایل ابتلای اغلب دولت‌ها در جمهوری اسلامی به آفت کار سیاسی و انتخاباتی در سال پایانی گفت: در سال پایانی دولت‌ها و با نزدیک شدن به زمان انتخابات همواره نوعی رخوت در مدیران و مسئولان اجرایی کشور ایجاد می‌شود و آنها سعی می‌کنند بیشتر به مباحث انتخاباتی بپردازند.

وی افزود: اما همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند بهترین تبلیغ برای یک دولت، عمل به وعده‌هایی است که در آغاز به دست گرفتن مسئولیت داده‌اند و درباره دولت یازدهم این تبلیغ، اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی و ایجاد رونق اقتصادی است و این مسائل با حاشیه‌سازی، سخنرانی و سفرهای تبلیغاتی سازگار نیست.

حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی

کنعانی مقدم اظهار کرد: در عین حال رئیس جمهور و هیئت دولت سوگند یاد کرده است که برای احقاق حقوق ملت، اجرای قانون اساسی و انجام وظایف محوله تمامی سعی و تلاش خود را تا آخرین لحظه‌ای که مسئولیت را برعهده دارد انجام دهد. لذا اگر بنا باشد که مسئولان در سال پایانی وظایف خود را به معاونان خود بسپارند و به دنبال کارهای حاشیه‌ای بروند با آن سوگند مغایرت دارد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه فضای انتخاباتی نباید به هیجانات کاذب آلوده شود و با تبلیغات رقبا علیه یکدیگر آغشته گردد، گفت: هر کسی باید بتواند برنامه‌های خود را ارائه کند و سوابق و کارهای انجام داده خود را برای مردم تشریح کند نه اینکه اعضای دولت با امکانات دولتی و قدرت اجرایی که در دست دارند رقبای خود را از صحنه بیرون کنند تا یک فضای تک قطبی در انتخابات ایجاد شود.

عملی ساختن 5 مؤلفه اصلی اقتصاد مقاومتی؛ مهمترین اولویت دولت یازدهم در سال پایانی

کنعانی مقدم درباره ضرورت رعایت بیشتر این توصیه از سوی دولت یازدهم با توجه به اهمیت مسئله اقدام و عمل در عرصه اقتصاد مقاومتی گفت: رئیس جمهور از همان ابتدا که مسئولیت را برعهده گرفت وعده داد که ظرف یکصد روز مشکلات کشور را حل کنند اما امروز با گذشت سه سال هنوز با رونق اقتصادی و اجرا شدن اقتصاد مقاومتی فاصله زیادی وجود دارد.

وی افزود: اگر دولت می‌خواهد رأی مردم را برای خود حفظ کند باید به وعده‌های خودش عمل کند، گام‌های بلندتری در زمینه اقتصاد مقاومتی در ابعاد تولید، توسعه و اقتصاد دانش‌بنیان بردارد و اقدامات اجرایی و عملیاتی را برای بالابردن ارزش پول ملی انجام دهد.

دبیرکل حزب سبز با اشاره به مقدمه رهبر معظم انقلاب در ابلاغ  سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، گفت: این مقدمه به نوعی شاید از 24 بند آن سیاست‌ها مهمتر باشد. ایشان رد ان مقدمه فرموده‌اند که ما نیازمند یک اقتصاد مردمی، عدالت‌محور، درون‌زا، برون‌گرا و دانش‌بنیان هستیم. دولت یازدهم باید در اقدامات اجرایی توجه خود را به این 5 مؤلفه مهم نشان دهد و کشور را از شرایط رکود خارج کند و این اولویت اول دولت در فرصت باقی‌مانده است.

نوع نگاه به قدرت؛ تفاوت اصلی دولت اسلامی و دولت لیبرال


کنعانی مقدم درباره نسبت نگاه غیرقرآنی و لیبرالی دولت‌ها به مقوله قدرت و تغییر رفتار آنها در سال پایانی گفت: یکی از آفت‌های سیاستمداران در همه جای دنیا این است که قدرت را برای قدرت می‌خواهند در صورتی که در نظام اسلامی و الگوی مردمسالاری دینی قدرت برای خدمت تعریف شده است.

وی یادآور شد: درست است که در نظام اسلامی سیاستمداران با یکدیگر رقابت انتخاباتی می‌کنند و احزاب و تشکل‌های سیاسی برای کسب قدرت فعالیت می‌کنند اما «قدرت بماهو قدرت» در نگاه دینی مذموم است و قرار گرفتن قدرت در راستای خدمت و توسعه ارزش‌های الهی است که به آن ارزش می‌دهد و تفاوت دولت اسلامی با دولت‌های لیبرال هم در این نکته است.

کنعانی مقدم عنوان کرد: دولت‌های لیبرال، سیاست‌های خود را در جهت افزایش قدرت و سرمایه ثروتمندان و قدرتمندان طراحی می‌کنند اما در دولت اسلامی، از قدرت برآمده از رأی مردم در جهت خدمت به مردم استفاده می‌شود و اگر غیر از این باشد انحراف در فکر و اندیشه است و دیگر نمی‌توان چنین الگویی را مردمسالاری دینی نام نهاد بلکه همان مردمسالاری لیبرالی است.

وی در پایان اظهار کرد: لذا اگر دولت‌هایی در سال پایانی خود به این آفت مبتلا شده‌اند بخش عمده آن ریشه در زاویه گرفتن آنها از حقیقت مردم‌سالای دینی و الگوی دولت اسلامی داشته است. 

مهدی مخبری
captcha