به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نخستین جشنواره دائمی تولید محتوای دیجیتال ایران، پیش از ظهر امروز با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان و اهالی رسانه در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این مراسم سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز رسانههای دیجیتال
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به تبدیل مجتمعهای فرهنگی دیجیتال به شتابدهندهها
گفت: در نیمه دوم سال 95 نزدیک به 30 مجتمع فرهنگی دیجیتال تبدیل به شتابدهندهها
خواهدشد و در ادامه برنامه، این شتابدهندهها در مراکز استانی اجرایی میشوند.
وی افزود: دومین جشنواره رسانههای دیجیتال همزمان با نمایشگاه آن، آذرماه در مصلی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار خواهدشد.
رئیس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ارائه آماری از وضعیت آی سی تی در دنیای کنونی پرداخت و گفت: در جامعه جهانی 17 راهبرد اصلی برای توسعه پایدار به شکلی درنظر گرفته شده که اگر این راهبردها مورد مطالعه قرار بگیرد، زمینهها رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات خواهدبود.
انقلاب تولید
محتوای دیجیتال آغاز شده است
وی با اشاره به این موضوع که انقلاب تولید محتوای دیجیتال آغاز شده است، گفت: ما همه تلاشمان را خواهیم کرد تا پیشرفتهایی را در زمینه محتوای دیجیتال حاصل کنیم و پیشبینی میشود تا پایان برنامه ششم توسعه به سطح کشورهای توسعه یافته نزدیک شویم.
موسویان اظهار کرد: فیسبوک، به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی در جهان، هیچ محتوایی تولید نمیکند و حتی اپل و گوگل به عنوان بزرگترین عرضهکنندگان برنامههای کاربردی در جهان تولیدکننده محتوا نیستند. همچنین ویچت و اسکایپ به عنوان بزرگترین کمپانیهای مهیاکننده ارتباط تصویری دنیا دارای هیچ زیرساخت ارتباطی فیزیکی نیستند.
وی بیان کرد: 53 درصد از کل مردم ایران حداقل عضو یکی از شبکههای اجتماعی هستند. همچنین 72 درصد جوانان بین 18 تا 29 سال حداقل در یکی از شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند.
رئیس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: 5 تا 9 ساعت میانگین روزانه حضور کاربران ایرانی در فضای مجازی است. همچنین 20 میلیون کاربر بازیکننده در فضای مجازی فعالیت میکنند و 40 میلیون گوشی تلفن هوشمند فعال در کشور وجود دارد.
وی بیان کرد: در دولت یازدهم پهنای باند کشور به
هشت برابر رسید و تا پایان برنامه سعی داریم به مرز کشورهای توسعهیافته نزدیک
شویم.
قول تولید 10 هزار محتوای بومی را میدهم
در ادامه اسدی، دبیر جشنواره تولید محتوای دیجیتال با اشاره به اینکه 40 درصد ترافیک اینترنت روی تلگرام است، گفت: این رقم سنگینی است و باید برای محتوای داخلی تلاش بیشتری کنیم. جشنواره متأسفانه به سختی برگزار شد تا جایی که ما تا شب برگزاری جشنواره نمیدانستیم قرار است چه فعالیتی داشته باشیم. همچنین در روند برگزاری جشنواره، شاخصها را چندین بار تغییر دادیم.
وی افزود: متأسفانه محتواهایی را در جشنواره شاهد بودیم که استناد نداشتند و ما آنها را از دور مسابقات حذف کردیم. همچنین مشابه این موضوع را در فضای مجازی شاهد هستیم که محتواهایی بدون استناد منتشر میشوند.
دبیرجشنواره اعلام کرد: یکی از طرحهای جشنواره که با موضوع بلوغ دختران بود، با عنوان «هیس» طراحی شده بود که به دلیل عنوان مناسبی که برای موضوعشان انتخاب کرده بودند، ساعتی را در میان داوران برایشان دست زدیم.
وی بیان کرد: 200 تیم شرکتکننده در جشنواره بودند که روند برگزاری جشنواره یک سال طول کشید و سرانجام پس از چندین بار برنامهریزی، روز جمعه 29 مردادماه ساعت هفت و نیم ماراتن را آغاز کردیم. آنهایی که رأس هفت و نیم در جشنواره حاضر شده بودند، از امتیاز بالایی برخوردار شدند.
اسدی اظهار کرد: ما با برگزاری این جشنواره متوجه شدیم که در یک روز میتوانیم هزار بازی، الگوریتم، برنامه و اپلیکیشین تهیه کنیم اگر ...؛ که این اگرها را هم من و هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی میداند که اگر این موارد باشد، این رویداد محقق خواهدشد.
وی ادامه داد: از میان تیمهای شرکت کننده 33 گروه برگزیده و از میان آنها 13 گروه انتخاب شدند. همچنین 33 گروه مجوز کسب و کار را خواهند گرفت.
دبیر جشنواره تولید محتوای دیجیتال تصریح کرد: امروز در این جمع قول میدهم که 10 هزار الگوریتم، سناریو، اپلیکیشین و بازی را با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تولید کنیم.
وی بیان کرد: باید به جوانان بگویم که خودشان
باید گلیمشان را بیرون بکشند چراکه دولت نقش تولیگری در حد رگولاتوری دارد. ما
باید نگاههایمان را تغییر دهیم و به جای تبلیغ تلگرام به تبلیغ برنامههای
ایرانی همچون آپارات و دیگر اپلکیشینهای داخلی بپردازیم.
از جوانان حوزه آی سی تی حمایت میکنیم
در ادامه پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره به این موضوع که فارغالتحصیلان و دانشجویان پس از اتمام تحصیلشان به فکر کار دولتی نباشند، گفت: امروزه در شرایطی هستیم که جوانان باید خودشان وارد عمل شوند و نگاهشان را مبنی بر فعالیت در بخشهای دولتی تغییر دهند و به فعالیت بپردازند.
وی افزود: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوی پروژه زیست بوم را در کشور راهاندازی کرده است که بر این اساس به تحقق اقتصاد دانشبنیان بپردازیم.
مشاور معاون علمی، فناوری ریاستجمهوری تصریح کرد: لایحه حمایت از شرکتهای دانشبنیان در مجلس به تصویب رسید و هماکنون درحال حمایت از این شرکتها و جوانان هستیم.
وی بیان کرد: معتقدم تا زمانی که نتوانیم زیرساختهای پهنای باند را ایجاد کنیم، نمیتوانیم همچون دیگر کشورهای دنیا از درون خانه در حوزه آی سی تی به تجارت و درآمدزایی بپردازیم.
کرمی اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما اولین جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایران ساخت را با هدف حمایت از تولیدکنندگان ساخت داخل با تکیه بر دانشبنیان و تولید محتوای برای فضای مجازی برگزار میکند.