اعظم حسنی، هنرمند تذهیبکار در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه تذهیب، هنری است که به زودی از آن صحبت بیشتری خواهد شد، اظهار کرد: تذهیب قدمتی طولانی دارد، چون از زمانی که کتابت قرآن وجود داشت به نوعی تذهیب هم بود، اما در دوران معاصر با توجه بیشتر به هنرهای مدرن، هنرهای سنتی جایگاه گذشته خود را از دست دادند؛ اتفاقی که به سرعت در حال افزایش بود، اما با پیروزی انقلاب اسلامی بار دیگر توجه به هنرهای مذهبی شکلی جدی به خود گرفت.
وی افزود: طی یک دهه اخیر نمایشگاهها و کارگاههای مختلفی در حوزه تذهیب یا گل و مرغ برگزار شد. این رویدادهای هنری کمک کرد تا مردم بیشتر با این هنر آشنا شوند، حتی جوانانی که با هنرهای سنتی یا مذهبی غریبه بودند نیز به محض مواجهه با هنرهای اسلامی جذب آن شدند. برای نمونه خودم را مثال میزنم. من از طریق یکی از همین نمایشگاهها با تذهیب آشنا شدم، اما این اتفاق ادامه پیدا کرد و امروز کارم در نمایشگاههای مختلف به نمایش گذاشته میشود.
این هنرمند ادامه داد: تذهیب را باید هنری قرآنی عنوان کرد، برای همین اگر کسی تنها برای زیبایی ظاهری که این هنر دارد، آن را فرا گیرد، مطمئناً در ادامه جذب آموزههای قرآنی نیز خواهد شد. در کلامی دیگر باید بگویم، هنر تذهیب میتواند نقش مبلغ قرآن را نیز ایفا کند. البته یک مسئله مهم در این میان وجود دارد و آن هم اینکه، معمولاً اساتیدی که نامشان در این عرصه مطرح است در شهرستانها کمتر حضور دارند. برای همین اگر بتوانیم کارگاههای تذهیب را در شهرهای دیگر نیز برگزار کنیم مطمئناً عده بیشتری جذب این هنر خواهند شد.
وی درباره فعالیتهای اخیر خود نیز چنین گفت: خیلی خوشحالم که چند کارم در نمایشگاه «مهرنگار» که در گالری هنر ایران برپاست به نمایش درآمده، البته این برای من آغاز راه است، چون میخواهم داشتههای خود را تا به آنجا ارتقاء دهم که در آینده بتوانم نمایشگاهی شخصی برگزار کنم. درباره رویکردم به هنر نیز باید این نکته را متذکر شوم که همیشه نگاهم به هنر همین گونه باقی خواهد ماند، چون عشق و علاقه به هنر قرآنی را نمیتوان با هنری دیگر مقایسه کرد.
این تذهیبکار در پایان سخنانش تصریح کرد: تنها مسئلهای که در حوزه هنرهایی چون تذهیب به عنوان کاستی وجود دارد، نبود درآمدهای اقتصادی است، چون اگر هنرمند بتواند کار خود را در این حوزه به فروش برساند با انگیزه بیشتری به کار خود ادامه خواهد داد. این اتفاق هم با معرفی صحیح این هنر به مردم محقق خواهد شد، زیرا مطمئن هستم اگر این اتفاق روی دهد مردم تذهیب را به عنوان کاری تزئینی در خانههای خود استفاده خواهند کرد؛ اتفاقی که اگر روی دهد علاوه بر رشد هنر قرآنی، سبب میشود که هنرمندان این عرصه به دستاوردهای اقتصادی نیز دست پیدا کنند.