کد خبر: 3534568
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۸
نخبه قرآنی افغانستان:

توفیق مأنوس‎شدن با قرآن از برکات مهاجرت بود/ مدیون انقلاب اسلامی هستیم

گروه فعالیت‌های قرآنی: توحیدی، با بیان اینکه علیرغم همه آلام و دردها به حمد الهی مهاجرت برکات و نکات مثبتی را برای مردم افغانستان داشته است، گفت: بنده که خداوند متعال توفیق عطا کرده که با قرآن مانوس باشم خود مشمول این برکات شده‌ام و حرکت در مسیر قرآنی را از برکات مهاجرت می‌دانم.

به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم پاسداشت دو دهه فعالیت‌های قرآنی استاد محمدامیر توحیدی، در محفل تقدیر از نخبگان فرهنگی هنری کشور افغانستان عصر امروز 10 مهرماه، در سالن کنفرانس خبرگزاری فارس برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای استاد میرزایی از نخبگان دیگر کشور افغانستان همراه بود، ابتدا پس از پخش سرود ملی دو کشور ایران و افغانستان و تلاوت قرآن توسط استاد حسنی قاری ممتاز افغانستان، قاسمیان سردبیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس به تشریح فعالیت‌های این سایت طی 5 سال گذشته پرداخت و هدف از اجرای چنین برنامه‌هایی را معرفی و انعکاس فرهنگ افغانستان بیان کرد و از تشکیل شورای سیاستگذاری برای شناسایی نخبگان کشور افغانستان خبر داد که در این شورا از هر صنفی و رشته‌ای یک نفر به عنوان عضو شورا حضور دارد تا حق کسی ضایع نشود.

در ادامه این مراسم معنوی و قرآنی که با حضور 13 نفر از حافظان کل قرآن کریم و شاگردان استاد محمد امیر توحیدی برگزار شد، دکتر روحانی، از شاگردان استاد توحیدی در سخنانی در رابطه با مقام علمی استاد خود با بیان اینکه مدتی را در محضر این استاد تلمذ کرده است، اظهار کرد: فعالیت‌های زیاد قرآنی استاد توحیدی از برکات این استاد است و ما در حقیقت از کسانی که در محضر قرآن هستند و این توفیق والا و مقدس را دارند در هیچ شرایطی نمی‌توانیم تقدیر کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه معرفی کشور افغانستان آن گونه که هست، بسیار مهم است، تصریح کرد: اگر بخواهیم افغانستان را آنگونه که هست معرفی کنیم و بگوئیم که روح قرآن همیشه در این سرزمین زنده است باید به این نکته اشاره کنیم که نخستین سرودهای معنوی در کنار رود هیرمند سروده شده است. وداع‎ها قدیمی‌ترین سرودهای بشریست و این سرودها‌ی معنوی در جغرافیای باستانی هیرمند اتفاق افتاده است و این از افتخارات باختر و بلخ باستان و بامیان کهن است که با این سرودهای معنوی تاریخ این سرزمین شروع می‌شود.

روحانی در ادامه با اشاره به آئین زرتشت که در دربار گشتاسب در بلخ آغاز شد، ادامه داد: هنگامی که خورشید فروزان اسلام طلوع می‌کند باید اذعان کرد که ورود اسلام به افغانستان از حوادث بسیار شگفت انگیز تاریخ است و نقش تشیع در افغانستان نیز کاملا واضح است.توفیق مأنوس‎شدن با قرآن از برکات مهاجرت بود/ مدیون انقلاب اسلامی هستیموی با اشاره به اینکه روح عدالت خواهی در تاریخ تشیع از آغاز ورود این مذهب اسلامی به افغانستان همواره وجود داشته است تصریح کرد: می‌توان در این زمینه در مورد روح مقاومت و عدالتخواهی شیعیان افغانستان به این نکته اشاره کرد که هنگامی که در زمان معاویه لعن بر امیرالمومنین(ع) از سوی معاویه به صورت یک دستور در سرزمین‌های اسلامی به حکام مختلف ابلاغ شد، مردم شیعه افغانستان در برابر این عمل معاویه مقاومت کردند که این نشان از روح عدالتخواهی و آزادگی این مردم دارد.

روحانی با اشاره به هجوم فرهنگ غرب و با بیان اینکه روح فرهنگ غربی براساس عقلانیت منهای خدا پایه ریزی شده است گفت: در فرهنگ شرقی و اسلامی اولین معلم انسان خداست و عقل انسان را نورانی و منور می‌کند؛ قرآن کتابی است که می‌تواند ناجی ما باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه نباید فقط در سطح خواندن قرآن باقی بمانیم افزود: قرآن در عربستان نازل و در مصر قرائت شد و اکنون نیاز به آن داریم در جایی به مفاهیم قرآن پرداخته شود و با خواندن قرآن باید به سمت فراسوی عبارات آن و هر چه بیشتر به سمت درک مفاهیم قرآنی حرکت کنیم.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه هنر اسلامی دارای روحی الهی است افزود: تمامی هنرهای مربوط به شرق و اسلام مانند شهرسازی، خوشنویسی، تذهیب و غیره روحی الهی دارند و این روح در هنر زنده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در فرهنگ غربی هدف از هنر لذت بردن مادی است ادامه داد: اما لذتی که اسلام و ادیان الهی مطرح می‌کنند لذتی معنوی و جاودانه است؛ تمام هنرهای مذاهب اسلامی معنوی و الهی است و این امر باید مقدمه‌ای برای احیاء هنر الهی باشد.

روحانی در پایان تصریح کرد: امیدواریم هنرمندان ما به سمت  سرمنشاء الهی و معنوی معرفت حرکت کنند و براساس تعالیم الهی و دینی و اسلامی هنر خود را ارائه دهند تا هر روز بیشتر به احیاء تمدن عظیم اسلامی نزدیکتر شویم.

همچنین در ادامه برگزاری این مراسم معنوی گروه تواشیح شاگردان استاد توحیدی به سرپرستی صادق رحیمی، قاری بین المللی قرآن کریم به اجرای دو برنامه تواشیح با موضوعات پیامبر اکرم(ص) و امام حسین(ع) پرداختند که با استقبال حضار در مراسم روبرو شد.

در ادامه حجت الاسلام ناطقی از روحانیون حاضر در جلسه با ذکر حدیثی از پیامبر(ص) و تشکر از حضار از همه کسانی که در برپایی این چنین مراسم معنوی که در رابطه با فرهیختگان افغانستان برگزار می‌شود تشکر کرد.

وی یادآور شد: فاصله چندانی از نابودی چهره زشت کمونیسم نمی‌گذشت و گرد و غبار مهاجرت مردم ما را خسته کرده بود، که به حمد الهی در این زمان جوانی معنوی و فرزانه و شخصیت قرآنی به نام استاد توحیدی با درخشش خود در مسیر قرآن کریم و به دست آوردن جایگاه والا در این زمینه توانست دل ملت خسته افغانستان را شاد کند.

ناطقی در ادامه با بیان اینکه کسی انتظار نداشت که جوان افغانی مدال آور قرآنی در مسابقات قرآنی شده باشد، اظهار کرد: این اعتماد به نفس استاد توحیدی برای جوانان سرزمینمان و طلاب و قرآن پژوهان در عالم مهاجرت اعتماد به نفس به ارمغان آورده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه استاد توحیدی هیچگاه وجهی در زمینه کسب مدال و مقام برای خود قائل نشده است و بسیار متواضع است، اظهار کرد: اگر کسی چهره ایشان را تاکنون از رسانه‌های مختلف و یا از نزدیک ندیده باشد هیچ‎گاه متوجه نمی‌شود که با چنین شخصیتی بزرگ مواجه شده و این از تواضع فراوان ایشان است.

همچنین، در ادامه برگزاری این مراسم گروه تواشیح متشکل از شاگردان استاد توحیدی به اجرای برنامه دوم تواشیح خود در رابطه با امام رضا(ع) پرداخت که با استقبال فراوان حضار در مراسم روبرو شد.

در ادامه این مراسم قرآنی و معنوی پس از بیان گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی فراوان استاد توحیدی از سوی میرزائی؛ مجری این مراسم، استاد توحیدی به عنوان نخبه قرآنی افغانستان و کسی که در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفت به سخنرانی پرداخت.

استاد توحیدی ضمن تقدیر و تشکر از تمامی حضار در مراسم تصریح کرد: در ابتدا باید از خداوند منان تشکر کنم که بنده را توفیق داد که مانوس با قرآن و کلام الهی باشم و در بحث آیات الهی در مسیر خدمت به ساحت مقدس قرآن کریم قرار گیرم که این برای من بزرگترین افتخار است.

وی با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص) که فرمود بهترین شما کسی است که قرآن را بیاموزد و سپس به دیگران تعلیم دهد اظهار کرد: بنده خود را در این مسیر می‌بینم هر چند که در هر دو قسمت ممکن است حق مطلب ادا نشده باشد ولی گام برداشتن در این مسیر خود نوعی افتخار به همراه دارد.

توحیدی در ادامه ضمن تشکر از مسئولان و برگزارکنندگان این همایش که از نخبگان و شایستگان افغانی در این برنامه تجلیل می‌کنند بیان کرد: از تمامی کسانی که در برگزاری این نوع همایش نقش ایفا کرده‌اند و نیز از کسانی که از راههای دور و نزدیک برای شرکت در این مراسم قبول زحمت کرده‌ و حضور پیدا کرده‌اند تشکر می‌کنم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مسئله مهاجرت علاوه بر اینکه همراه با دردها، رنجها و محدودیت‌ها برای مردم افغانستان بوده است اظهار کرد: با وجود تمامی این مشکلات مهاجرت برای ما برکاتی را نیز به همراه داشته است. صرف مهاجرت خود حتی اگر هیچگونه مشکلاتی از لحاظ مادی نداشته باشد ولی فشار روحی و روانی زیادی بر مهاجران وارد می‌کند.

توحیدی در ادامه با بیان اینکه علیرغم همه این آلام و دردها به حمد الهی مهاجرت برکات و نکات مثبتی را برای مردم ما داشته است، گفت: بنده که خداوند متعال توفیق عطا کرده است که با قرآن مانوس باشم خود مشمول این برکات شده‌ام و حرکت در مسیر قرآنی را از برکات مهاجرت می‌دانم.

وی در ادامه با اشاره به بخشی از فعالیت‌های قرآنی انجام گرفته در مجمع قاریان و حافظان افغانستان که از سال 1376 فعالیت خود را آغاز کرده است، تصریح کرد: بسیاری از کسانی که از ابتدا در این مجمع به فعالیت‌های قرآنی پرداخته‌اند شامل برکات زیادی شده و در ادامه توانستند در گوشه و کنار کشور ایران جوانان و نوجوانان افغانی فراوانی را تحت پوشش برنامه‌ها و کلاس‌های مختلف قرآنی قرار دهند و حتی برخی از ایشان توانسته‌اند این برنامه‌ها را به داخل کشور افغانستان توسعه دهند و شاهد گسترش روز افزون فعالیت‌های قرآنی افغانستانی‎ها در ایران و افغانستان هستیم.

توحیدی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ما مدیون انقلاب اسلامی هستیم که فضای دینی را منتشر کرد. همچنین مدیون امام و شهدا و نیز مقام معظم رهبری به عنوان سید القراء و الحفاظ هستیم چرا که ایشان در یک کلام حامل قرآن هستند و هر گاه به سلوک و رفتار وی نگاه می‌کنیم آیات قرآن در رابطه با بهشتیان و مومنان برای ما تداعی می‌شود.

وی در پایان به تیپ فاطمیون افغانستان که در سوریه به عنوان مدافعان حرم در حال جنگ با داعشیان هستند اشاره کرد و افزود: این تیپ در گشایش فضای برای مهاجرین نقش بزرگی ایفا کرده است و حضور آنها در سوریه برای دفاع از حرم اهل بیت(ع) جای بسی افتخار و سربلندی دارد.

همچنین، در پایان برگزاری این مراسم با حضور استاد توحیدی و دیگر اساتید و هنرمندان کشور افغانستان طی برنامه‌ای از تصویر استاد توحیدی رونمایی شد و در ادامه نیز لوح تقدیر به همراه تابلو نوشته اثر یکی از هنرمندان افغانستانی و نیز تابلو فرش به رسم یادبود به ایشان اهدا شد.      

captcha