به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز در مراسم افتتاحیه بیست و پنجمین دوره مسابقات درسهایی از قرآن که امروز، 11 مهرماه در تالار شیخ صدوق آستان مقدس حرم عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به اینکه بیست و چهار سال از برپایی مسابقات درسهایی از قرآن میگذرد، اظهار کرد: برنامه درسهایی از قرآن، طی سالها با همکاری مسئولان آموزش و پرورش، خیرین، صدا و سیما، شهرداری و دیگر مسئولان برپا شده است که تاکنون با صرف 300 میلیون تومان برای این امر هزینه شده است.
وی ادامه داد: پس از جنگ و شهادت امام حسین(ع)، امام سجاد(ع) راه ایشان را به طریقی در خفا ادامه داد و به نوعی این حرکت را ترویج دادند که میتوان به خریداری و تربیت بردهها اشاره کرد که با تربیت این بردهها، ترویج فرهنگ ائمه(ع) و قرآن کریم در بین مردم رواج یافت.
قرائتی با اشاره به اینکه برای ترویج فرهنگ قرآن کریم راههای مختلفی وجود دارد، تصریح کرد: هر دردی دوایی دارد که راه هر کدام در قرآن و آموزههای قرآنی ذکر شده است. درسهایی از قرآن از راه تلویزیون وارد شده و با کمترین هزینه، به ترویج قرآن با محوریت اخلاق پرداخته است.
وی افزود: در تمام برنامههای سرگرمی میتوان به صورت حکیمانه راههایی را برای حوزه قرآن و ترویج آن در نظر گرفت و آرزوی من این است که سایت خندهای راهاندازی شود به طوری که خندهها طبیعی باشد و نه سوری.
قرائتی با اشاره به اینکه ائمه اطهار(ع) نیز راههای مختلفی را در حوزه بسط قرآن داشتهاند، عنوان کرد: هر کار مهمی برنامه مهم و ویژهای را بهدنبال دارد که باید درباره آن تفکر کرد و درباره هر کدام از راه خود وارد شد و در این میان میتوان به انواع نمازها اشاره کرد و به طور مثال ما 350 نماز مختلف مستحبی داریم که برای هر کدام نیز ارکان و ذکرها مختلف وجود دارد.
رئیس ستاد اقامه نماز ادامه داد: اقتصاد مقاومتی محقق نمیشود مگر با مدیریت و برنامهریزی که باید برای آن طرحی ویژه از ابتدای امر داشته باشیم به نوعی که از فرصتهای و تعطیلات دانشآموزان و نوجوانان استفاده کرد و یک نوع هنر را به آنان آموخت تا پس از فارغالتحصیلی از آن هنر در عرصه کار استفاده کنند و تنها وابسته به مدرک نباشند و مشکلات شغلی و بیکاری حل شود.
وی افزود: در فرهنگ ایرانی نباید کار کردن را بد بدانیم و اگر در جایی با مدرکی فرصت استخدام پیدا نشد، افسرده نشده و زندگی را ادامه بدهیم و یک هنر را آموخته که بتوان برای بقای زندگی از آن استفاده کرد.
قرائتی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) در بیابانها نیز با کمترین امکانات از آموزش قرآن غافل نمیشدند، بیان کرد: باید از فرصتها استفاده کرد و از صحنهها و موقعیتهای مختلف، در راه درست بهره برد و دست روی دست نگذاشت که فرصتی ایجاد شود.
وی با تأکید بر اینکه امام سجاد(ع) پس از شهادت امام حسین(ع) دست از ترویج برنداشت و در برابر دشمنان ایستادگی کرد، تصریح کرد: امام سجاد(ع) با برپایی نمازها، دعاها و مناجاتهای خود به خوبی در راه بسط و ترویج راه سیدالشهدا(ع) تلاش کرد و از موقعیتها به خوبی استفاده کرد.
قرائتی گفت: تنها راه شناساندن اسلام به دیگر کشورهای، اینترنت و نرم افزار و غیره نیست بلکه تمام راهها میتواند در این امر مؤثر باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم خداوند به همه مردم جوهر، نیت خالص، اراده، مقاومت، شجاعت اعطا کند تا بتوانند با جوهر وجودشان در برابر مشکلات بایستند و شکست نخورند.