کد خبر: 3536522
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
اسماعیلی:

جایزه «محتشم»؛ فرصت گرامیداشت نمادهای عاشورایی

گروه هنر: دبیر چهارمین جایزه هنر و ادبیات «محتشم» اظهار کرد: این جایزه فرصتی است تا به واسطه آن، نمادها و نشانه‌های عاشورایی گرامی داشته شود؛ همچنین تلاش می‌شود تا چهره رحمانی اسلام با برپایی این جایزه بیشتر عیان شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری چهارمین جایزه هنر و ادبیات «محتشم» امروز، 17 مهرماه، با حضور محمدحسین اسماعیلی برگزار شد. در ابتدای این جلسه اسماعیلی اظهار کرد: نمادها یکی از عوامل هویت‌بخش و انسجام دهنده ظرفیت‌های فرهنگی و درونی یک جامعه انسانی است که با بهره‌گیری از آن می‌توان مسیر حرکت و تعالی جوامع را تعیین کرد. بی‌شک عاشورا بی‌بدیل‌ترین نماد هویتی و فرهنگی در درون جامعه ایرانی است که طی اعصار و قرون نه تنها از ظرفیت آن کاسته نشده، بلکه شاهد رشد و اعتلای جایگاه آن در مسیر تکوینی تحولات سیاسی- اجتماعی نیز بوده‌ایم.

وی افزود: عاشورا دربرگیرنده مجموعه‌ای از نمادها و عوامل هویتی همچون شهادت‌طلبی، عدالتخواهی، ظلم‌ستیزی، ایثار و از خودگذشتگی است که تفکر شیعی بر پایه این عوامل توانسته است علیرغم تمام تنگناها و نیز گذران دوران‌های خفقان، حیات طیبه خود را حفظ کند و بر شعاع درخشان خویش بیفزاید.

اسماعیلی ادامه داد: تاریخ معاصر ایران گواهی روشن بر نقش برجسته و تاثیرگذار این انگیز‌ش‌های مقدس بر روند تحولات سیاسی و اجتماعی آن است؛ چنانچه بزرگترین رویداد این سده اخیر یعنی پیروزی انقلاب اسلامی و زوال نظام مطلقه پادشاهی در رهگذر همین عوامل، جامه تحقق به خود پوشیده است؛ بر همین اساس شاهد نمود و ظهور روزافزون فرهنگ عاشورا در زوایای مختلف این بزرگترین انقلاب فرهنگی جهان معاصر هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: اعطای جایزه هنر و ادبیات محتشم می‌تواند نقطه عطفی برای بروز و ظهور ظرفیت‌ها و فعالیت‌های ادبی- هنری حوزه عاشورا باشد و از همین رهگذر نیز می‌تواند به معرفی هر چه بیشتر و تاثیرگذارتر واقعه عاشورا رهنمون شود. جایزه هنر و ادبیات محتشم فرصتی برای گرامیداشت و تکریم این نمادها و عوامل هویت‌بخش است که همواره طی قرون در غالب اشعار، ظرایف و طبایع لطیف هنری جلوه و نمود داشته و نیز تلاشی است برای معرفی چهره رحمانی از تعالیم اسلام و آموزه‌های انسان‌ساز آن؛ همچنین جایزه محتشم تلاش می‌کند با تاکید بر این رویداد عظیم و هویت‌ساز، علاوه بر ترویج و تکریم از هنرمندان و شعرای آئینی این حوزه نسبت به نشر و ترویج فرهنگ عاشورا و نیز بازتولید این فرهنگ حماسی در جامعه اقدام کند.

اسماعیلی در ادامه سخنانش، اهداف جایزه محتشم را چنین تشریح کرد: بحث و ترویج فرهنگ عاشورا در جامعه با تاکید بر ظرفیت‌های ادبی و هنری، بهره‌گیری از ظرفیت هنر برای معرفی هر چه بهتر و تاثیرگذار فرهنگ عاشورا، تکریم و معرفی عناصر فرهنگساز عاشورا و آشنایی هر چه بیشتر نسل جوان با فرهنگ عاشورا از جمله اهداف چهارمین جایزه هنر و ادبیات محتشم است.

وی محورهای این جایزه را در چهار بخش دسته‌بندی کرد و گفت: عاشورا در آئینه فرهنگ، ادب و هنر، نقش حماسه عاشورا در انقلاب اسلامی و نقش هنرمندان در ترویج فرهنگ عاشورای و شخصیت‌های عاشورایی از جمله محورهای این جایزه است.

اسماعیلی درباره بخش‌های این جایزه نیز اینگونه اطلاع‌رسانی کرد: شعر، هنرهای تجسمی، گرافیک، رشته خط و نقاشی‌خط، آثار حجمی، بخش عکس و فضای مجازی بخش‌های مختلف این جایزه را تشکیل می‌دهند. داوری جشنواره در دو مرحله انجام خواهد شد؛ ابتدا پس از ارسال آثار به دبیرخانه داوری انتخاب آثار توسط کارشناسان خبره صورت پذیرفته و در مرحله نهایی در هر بخش به فراخور ظرفیت، آثار برگزیده انتخاب و معرفی خواهند شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: آخرین مهلت ارسال آثار 25 آبان‌ماه است و نتیجه انتخاب آثار نیز 27 آبان‌ماه خواهد بود. در ضمن نمایشگاه آثار رسیده 30 آبان‌ماه تا 8 آذر در برج میلاد برپا خواهد شد. همچنین مراسم پایانی این جایزه 6 آذرماه در برج میلاد برگزار می‌شود.

اسماعیلی در پایان سخنانش اسامی داوران بخش‌های مختلف جشنواره را این گونه معرفی کرد: حمید فرزام، سیدامیر سقراطی، مسعود زنده‌روح کرمانی، اسماعیل امینی و محمد سنگری به ترتیب داوری بخش‌های فضای مجازی، هنرهای تجسمی، عکس، شعر و کتاب را برعهده خواهند داشت. در ضمن برزین ضرغامی، رئیس چهارمین جشنواره هنر و ادبیات محتشم است و من (محمدحسین اسماعیلی) به عنوان دبیر در این رویداد حاضر خواهم بود.

captcha