کد خبر: 3537032
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۴

بررسی وصیت ثلث مال در فقه شیعه و فرق اسلامی در همایش «خیر ماندگار»

گروه حوزه‌های علمیه: همایش خیر مانگار با هدف ترویج کارهای خیر و به خصوص بررسی و احیای وصیت به ثلث مال در فقه شیعه و فرق اسلامی برگزار خواهد شد.

آیت پیمان، مدیر عامل موسسه شیعه‌شناسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به آیه شریفه «وَيَزِيدُ اللَّهُ الَّذِينَ اهْتَدَوْا هُدًى وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ مَرَدًّا ﴿۷۶ مریم﴾» گفت: یکی از مصادیق بارز امور خیر وصیت بر ثلث مال و صرف آن در امور خیر است که این آیه شریفه نیز با صراحت بر آن تاکید دارد.
وی ادامه داد: در روایات عنوان شده است که یکی از آثار ماندگار بعد از مرگ که ثواب آن تا قیامت برای متوفی وجود دارد برجای گذاشتن میراث ماندگار از جمله وصیت کردن بر ثلث مال در راه امور خیر است.
پیمان با اشاره به روایتی از امام حسین(ع) مبنی بر اینکه آنگاه که دنیا به تو روی خوش نشان داد تو هم از آن به نفع نیازمندان بهره بگیر قبل از آن که از دستت بیرون برود تاکید کرد: صدها رویت با مضمون خیر وجود دارد و وصیت بر ثلث مال از جمله مصادیق مهم آن محسوب می‌شود.
مدیر عامل موسسه شیعه‌شناسی بیان کرد: همایش خیرماندگار از سوی مجمع هماهنگی موسسات و امور خیریه استان قم و با همکاری مجمع جهانی شیعه‌شناسی و همکاری شورای دین‌پژوهان کشور برگزار خواهد شد.
وی افزود: این همایش با هدف توسعه و تعمیق فرهنگ وصیت مصرف ثلث مال در امور خیر قرار است برگزار شود و فراخوان آن نیز همزمان با دهه اول ماه محرم که مزین به نام امام حسین(ع) به عنوان امام خوبی‌ها و نیکی‌هاست آغاز شده است.
وی با درخواست از استادان و فضلای حوزه برای ارسال مقاله به این همایش تصریح کرد: بررسی راه‌کارهای توسعه و تعمیق فرهنگ امور خیریه و انجام کار خیر در جامعه اسلامی، بررسی متون اسلامی با رویکرد وصیت بر ثلث مال و تخصیص آن به امور خیر، بررسی تاریخی وصیت بر ثلث مال در صد سال اخیر از جمله محورهای فراخوان این همایش است.
پیمان بیان کرد: بررسی و مطالعه ارزش و اهمیت و فایده انجام امور خیر در جامعه با تکیه بر متون اسلامی، مطالعه تاریخی و تطبیقی دیدگاه‌ها و فتاوای علما، مجتهدین شیعه در خصوص وصیت بر ثلث مال، بررسی تطبیقی متون حقوقی و قوانین کشورها در رابطه با وصایای مالی متوفی با تکیه بر متون حقوقی و قوانین مدنی ایران همچنین بررسی وجوه اشتراک و افتراق قوانین ارث و وصیت به ثلث مال در متون فقهی شیعه و سایر فرق اسلامی از دیگر محورهای این فراخوان برای همایش یاد شده است.
وی افزود: علاقه‌مندان تا 30 آذرماه فرصت دارند مقالات خود را به این همایش ارسال کرده و آثار ارسالی باید در قالب ورد به دبیرخانه مجمع جهانی شیعه‌شناسی کشور به نشانی قم، بلوار عمار یاسر، بین کوچه 4 و 6 پلاک 90 ارسال شود.
captcha