به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری «alarab.qa»، این سمینار با همکاری مؤسسه علوم قرآن «دارالحکمه» و با حضور 120 نفر از بانوان و دختران این کشور برگزار شد.
این محفل با سخنرانی «معاذ الحسن»، مدیر اجرایی انجمن جهانی تدبر در قرآن آغاز شد و وی گزارشی پیرامون تاریخچه شکلگیری این انجمن و بیان اهداف اساسی که ترویج شیوه سنت تدبر در قرآن کریم در میان مردم است، ارائه داد.
معاذ الحسن همچنین، درباره فعالیتهای مختلف این انجمن از جمله برگزاری همایشها و سمینارهای آموزشی و دورههای آموزشی در زمینه تدبر در قرآن سخنرانی کرد.
شيخ «محمد نبیل»، از پژوهشگران حوزه علوم قرآنی نیز ضمن سخنانی پیرامون اهمیت و نقش قرآن کریم در زندگی انسان و جاودانه و معجزه بودن این کتاب الهی و فضل و برکات تلاوت آن سخنرانی کرد و سخنان خود را در هشت محور «تبیین ارزش و فضل قرآن کریم»، «اهمیت و نقش کتاب خدا در زندگی مسلمانان»، «درک معنای تدبر در قرآن کریم»، «تفاوت میان تفسیر و تدبر»، «اهمیت تدبر»، «نمونههای عملی برای تدبرکنندگان»، «ابزارها و شیوههای تدبر»، «برکات و آثار تدبر» و «کاربرد عملی تدبر در قرآن کریم» خلاصه کرد.
وی در ادامه گفت: یادگیری قرآن همان علم به قرائتها، ناسخ و منسوخ، محکم و متشابه، مقید و مطلق، عام و خاص و عمل به آن است.
شیخ محمد نبیل در ادامه به تبیین تفاوت میان تفسیر و تدبر پرداخت و گفت: تفسیر با هدف تبیین معنا و مفهوم آیات انجام میشود، اما هدف از تدبر درک آنچه ورای معنا از قبیل مقاصد، دلالتها و اهداف، است.
درک و فهم اسباب نزول، استفاده و بهرهگیری از کتابهای تفسیر، درک همسویی و مطابقبودن قرآن با حالات مخاطب در هر عصر و زمانی از دیگر محورهای سخنرانی شیخ نبیل بود.
در پایان این نشست، مدیریت مؤسسه علوم قرآن «دارالحکمه» قطر از بیانات ارزنده این سخنران تشکر و از همکاری دائم مؤسسه «دارالحکمه» با انجمن جهانی تدبر در قرآن در برگزاری چنین نشستهایی تشکر و قدردانی کرد.
یادآور میشود، انجمن جهانی تدبر در قرآن یک انجمن بینالمللی تبلیغی، علمی و آموزشی است که هدف از تأسیس آن ترویج سنت عملی تدبر در قرآن کریم در بین ملتها و بیان نقش و تأثیر قرآن در سعادت بشر و حل مشکلات آنان، آسانسازی فهم قرآن و تربیت و تزکیه امت اسلام است.