به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این نشست یك روزه آیتالله فاضل المالكی، از علمای برجسته حوزه علمیه كویت طیسخنانی، اهمیت و نقش قیام حسینی در استمرار و ادامه حیات اسلام ناب را تشریح كرد.پ
وی قیام سیدالشهدا(ع) را به معنای تكمیل رسالت همه پیامبران و اولیا دانست و گفت: در زیارت وارث میخوانیم كه امام حسین(ع) وارث آدم و وارث نوح و دیگر پیامبران الهی است و هدف همه پیامبران در نهضت عاشورا تبلور یافت.
المالكی با بیان اینكه در روز عاشورا شاهد تجلی حق و حقیقت و شرافت ایثارگری در راه اسلام بودیم، افزود: امام حسین(ع) در كارزار عاشورا، درس تفاهم و برخورد مسالمتآمیز با مخالفان را به دنیا آموخت و كوشید تا مخالفان را هدایت و نصیحت و از خشونت جلوگیری كند؛ ولی زورگویان و جباران ستمگر به خشونت و زور متوسل شدند.
عبدالهادی الصالح، عضو پیشین هیئت دولت كویت، دیگر سخنران این هماندیشی بود كه طی پژوهشی با عنوان «گفتوگو با دگراندیشان» گفت: نهضت عاشورا، همانگونه كه قیامی علیه ظلم و ستم طاغوتیان بود، قیامی برای سركوب فتنهگران، جاعلان و جاهلان محسوب میشود.
وی افزود: رسول اكرم(ص) بارها نسبت به وقوع فتنهها پس از رحلتشان هشدار دادند و راهكار مهار و سركوب فتنه را رجوع به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و پناه جستن به آنان اعلام كردند.
الصالح با یادآوری وقایع روز عاشورا به تشریح نحوه گفتوگوی سیدالشهدا(ع) با دشمنان و مخالفان و تلاش وی برای هدایت آنان و روشنگری مفاهیم اسلامی پرداخت و افزود: شعاع نور امام حسین (ع) همچنان در دل مؤمنان و آزادگان میتابد و سخنان ایشان در هر زمان و مكان بر سر زبان خداجویان، حقطلبان و مبارزان با ظلم و فساد است.
آنتوان بارا، متفكر سرشناس مسیحی اهل سوریه هم در سخنرانی خود با عنوان عنوان «امام حسین(ع) در اندیشههای مسیحیت» گفت: خونهایی كه از شهیدان كربلا بر صحرای طف جاری شد، همه حقجویان را از هر مذهب و آیینی سیراب كرد و تاكنون اندیشمندان حقجوی بیشماری از ادیان و آیینهای گوناگون حقیقت ناب همه ادیان آسمانی را در سخنان اهل بیت نبوی (ع) و به ویژه در قیام عاشورا یافته و آثار و اشعاری در این زمینه نوشتهاند.
وی در پژوهش تحلیلی خود ضمن مقایسه زندگی حضرت عیسی(ع) از دیدگاه مسیحیت و زندگی و شهادت امام حسین(ع) از دیدگاه اسلام، نهضت عاشورا و قیام سیدالشهدا(ع) را مدرسهای برای همه جهانیان معرفی كرد و امام حسین(ع) را گوهر و عصاره ادیان دانست.
حسن الانصاری، آخرین سخنور این نشست بود كه مطالب خود را با عنوان «نهضت حسینی در اندیشههای معاصر» ارائه داد و گفت: امام حسین(ع) به محور وحدت و همگرایی مذاهب اسلامی و ادیان ابراهیمی تبدیل شده است و امروزه شاهد هستیم كه چگونه عاشقان این مكتب آزادیبخش الهی در جای جای جهان به مبارزه علیه ستمكاران و غاصبان میپردازند و نشانه بارز آن مبارزات حقطلبانه مردم غزه، اهالی جنوب لبنان و ملت یمن، است.
الانصاری با اشاره به پیام حضرت زینب (س) خطاب به یزید كه فرمود «هر آنچه در كربلا دیدم زیبا بود»، این جمله را بیانگر شجاعت و دلاوری یك زن مسلمان و ایستادگی در برابر دستگاه جبار امویان دانست.