کد خبر: 3539907
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۷
آیت‌الله هادوی تهرانی:

قرآن موید معاد جسمانی است

گروه حوزه های علمیه: استاد تفسیر حوزه تاکید کرد: ظاهر و سیاق آیات قرآن کریم موید وقوع معاد جسمانی است هر چند ما نتوانیم همه ابعاد ماده را به درستی بشناسیم.

به گزارش خبرگزاری بین‎‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، امروز اول آبان ماه در ادامه تفسیر سوره مومنون گفت: در این سوره فرمود فقط مومنان به هدف نهایی و فلاح و معنای اصلی زندگی می‌رسند و بعد هم فهرستی از ویژگی مومنان ذکر کرد و فرمود اینها وارث فردوس و مکان‌های برجسته بهشت هستند.
هادوی تهرانی بیان کرد: هدف خداوند آموزش علوم طبیعی به ما نیست زیرا قرآن کتاب علمی برای آموزش فیزیک و شیمی و زیست شناسی و ... نیست بلکه خداوند فرموده است که من این قدرت را داشته و دارم و دائم اتفاق می‌افتد که این خاک تبدیل به انسانی با این وضعیت می‌شود و این اتفاق مستمر قابل مشاهده دلیل بر این است که بعد از مرگ نیز می‌توانیم دوباره شما را زنده کنیم بنابراین هدف اصلی قرآن، بیان معاد و یقینی کردن آن برای انسان است.
وی اظهار کرد: اصل معاد برای قرآن، موضوع اساسی و اصلی است؛ خود توحید نیز دائما مورد تاکید قرآن است چون بسیاری از مردم توحید خالقی را قبول دارند ولی در توحید ربوبی دچار مشکل هستند از این رو این موضوعات یعنی توحید، نبوت و معاد از موضوعات اساسی قرآن است به همین دلیل نیز این مقدار مورد تاکید است.
هادوی تهرانی با اشاره به معاد جسمانی بیان کرد: برخی گفته‌اند که جسمانی نیست و برخی نیز خلاف آن را بیان کرده‌اند و همین عامل منشا تکفیر میان متکلمان و فلاسفه شده است. ولی خصوصیاتی که قرآن از آخرت بیان می کند خصوصیاتی است که با دانش مادی نمی‌توانیم آن را درک کنیم زیرا مثلا یک درخت در دنیا یک نوع میوه می‌دهد ولی در آخرت می‌بینیم که از یک درخت نامحدود میوه به دست می‌آید به همین دلیل برخی بهشت مثالی را مطرح کرده‌اند ولی من می‌خواهم عرض کنم که ظاهر آیات موید بهشت مادی است.
این استاد تفسیر حوزه عنوان کرد: دانش و فهم ما از ماده فهم محدود است زیرا این ماده‌ای که ما مشاهده می‌کنیم در متن آن ماده دیگری وجود دارد که اصلا قابل مشاهده نیست و به آن ماده تاریک گفته می‌شود و مدعی هستند که بیش از 90 درصد عالم ماده را ماده تاریک تشکیل می دهد ولی ما از روی آثار آن می‌گوییم این ماده وجود دارد.
وی با اشاره به آیه «انکم یوم القیامة تبعثون» افزود: این آیه ظهور دارد  که بعث روز قیامت مادی است ولی چون ما بسیاری از خصوصیات ماده را نمی‌شناسیم ممکن است قابل درک برای ما نباشد و برخی نیز گفته‌اند عالم ماده در سیرورت است و ابعاد بالاتر آن در آخرت تجلی می‌یابد البته معاد مادی و ... آن بحثی ثانویه است.
هادوی تهرانی تاکید کرد: قرآن، معاد را جسمانی می داند و این جسمانی بودن با وجود شناخت کم ما از عالم ماده، نیز معنادار است.     
تفسیر سوره انبیاء
وی همچنین در تفسیر سوره انبیاء اظهار کرد: خداوند در سوره انبیاء بعد از مقدماتی درباره کیفیت برخورد مردم با انبیاء و برخورد خداوند با آنان منتی بر مسلمین گذاشت که ما برای شما قرآن را فرستادیم و قریه‌هایی را در گذشته به علت بی توجهی به نبی و کتابشان و ظلم‌هایی که داشتند نابود کردیم و اگر شما هم ظالم باشید نابود خواهید شد.
وی افزود: در ادامه فرمود این جماعت تا لحظه عذاب توجه پیدا نکردند ولی شما مراقب باشید تا لحظه‌ای که عذاب بیاید و آن موقع بیدار شوید و بخواهید کاری بکنید دیگر فرصتی نیست و اثری نخواهد داشت و در نهایت عذاب بر شما نازل خواهد شد.
آیت الله هادوی تهرانی بیان کرد: انسان چه در زندگی شخصی و چه اجتماعی با غفلتی مواجه است و به مسیر اشتباه خود واقف نیست و بی توجه است؛ این یک واقعیت مکرر تاریخی است که بشر دائما در غفلت است و بیشتر از آنکه خواب و تجاهل باشد خود را به خواب زدن و تجاهل است لذا باید به این نکته خیلی توجه کنیم که عذاب و گرفتاری یک لحظه پیدا می‌شود و در آن لحظه دیگر کاری نمی توان انجام داد.
وی افزود: این توجه را باید در مسایل فردی و سیاسی و اجتماعی داشته باشیم و در اولین فرصت مشکل و ایراد را جبران کنیم؛ امروز در مسایل سیاسی و اجتماعی نکات و مسایلی رخ می دهد و بی توجه هستیم و باید توجه کنیم که یکدفعه تمامی زحمات بر باد نرود و باید در اولین فرصت جبران مافات را بکنیم.
این استاد تفسیر حوزه عنوان کرد: به دولت سوریه قبل از اینکه این بحران ها در آن پیدا شود بارها تذکر داده شد که شرایط سیاسی و اجتماعی در این کشور مناسب نیست ولی دولت سوریه به گمان اینکه جایگاه مستحکمی دارد و اتفاقی رخ نخواهد داد تدبیری نکرد و کمتر از شش ماه بعد از این تحلیل ها، سوریه در گرداب کنونی افتاد و کشوری که امن ترین کشور بود به ناامن ترین کشور تبدیل شد.
وی با تاکید بر لزوم پرهیز از مواضع تهمت بر اساس حدیث معروفی که در این زمینه داریم افزود: این مسئله برای همه است و طلبه و روحانی نیز از آن مستثنی نیست.   
captcha