جبار آذین، منتقد کارشناس سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره فیلم سینمایی «اروند» چنین اظهار نظر کرد: این فیلم سومین تجربه پوریا آذربایجانی در مقام کارگردان است که انصافا کاری خوش پرداخت با مفهومی ارزشمند است. در این کار مضمون بهدور از معادلات همیشگی تصویر میشود، همین مطلب نیز بر زیباییهای کار افزوده است.
وی افزود: در این فیلم روابطی که بر آدمها حاکم است بهشدت بر واقعیات تکیه دارد؛ اتفاقی که نشان میدهد نویسنده کاملا با آنچه که در جنگ گذشته، آشناست. البته این آشنایی هم الزاما به معنای حضور فیزیکی در جنگ نیست، بلکه مشاورههایی که از طرف رزمندگان به کارگردان داده میشود میتواند در این زمینه یاریرسان کارگردان باشد.
این منتقد سینما اذعان کرد: نکته مهم درباره فیلمنامه «اروند» بهتازگی نو بودن سناریو برمیگردد؛ زیرا تا به امروز سابقه نداشته که در فیلمهای ایرانی، شهدای غواص محور فیلمهایی سینمایی باشند، اما این فیلم بهنوعی ادای دینی به سردارانی بود که در این حوزه جانفشانی کردند. مطلب دیگر اینکه «اروند» نشان داد چه موضوعات بکری در سینما وجود دارد که به واسطه توجه به آنها میتوان جذابیت بصری برای سینما ایجاد کرد.
وی درباره داشتههای فنی فیلم «اروند» تصریح کرد: داشتههای فنی این فیلم سینمایی را در سه بخش: کارگردانی، فیلمبرداری و بازیگری میتوان تعریف کرد. در کارگردانی، فیلمساز بهخوبی از عهده میزانسن و دکوپاز دشوار این کار بر آمده است، همچنین فیلمبرداری زیر آب «اروند» از جمله آیتمهای تحسینبرانگیزه فیلم است، اما سومین مطلب به بازیگری بسیار خوب این فیلم بر میگردد که محسنات آن است؛ بهویژه سعید آقاخانی، اوجی از بازیگری را در «اروند» نشان میدهد که من کمتر در فیلمی آن را مشاهده کردهام.
این فیلمساز در انتها گفت: درباره این فیلم سینمایی باید نکته دیگر را هم تصریح کنم، آنهم اینکه این «اروند» کاری است که باید از آن حمایت کرد. این حمایت میبایست هم در زمان ساخت مد نظر باشد، هم این در زمان اکران. چون اگر کارگردانی ببیند زحمتش مورد توجه قرار گرفته برای ادامه کار نیز انگیزه خواهد داشت.