به گزارش کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ، حجتالاسلام والمسلمین سمیعالله مردان، رئیس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل با تسلیت سالروز شهادت حضرت زینالعابدین(ع)، گفت: در دوره امامت امام سجاد(ع) شرایطی بر جامعه حاکم بود که کسی در خصوص مذهب تشیع جرأت اظهار عقیده نداشت و اختناق و رعب و وحشت و استبداد خاصی در جامعه حاکم بود.
وی افزود: این رعب و وحشت با بروز «فاجعه حرّه» و سرکوب بیرحمانه و شدید مردم مدینه و مکه، شدت بیشتری پیدا کرد، چراکه مدتی از واقعه کربلا به عنوان فاجعهبارترین حادثه تاریخ نگذشته بود که فاجعه حرّه به عنوان گستردهترین فاجعه تاریخی از سوی یزید و امویان رقم خورد.
این استاد حوزه و دانشگاه، به تفاوتهای اساسی دوران امام سجاد(ع) با قبل از ایشان اشاره کرد و گفت: بعد از رحلت پیامبر(ع) علیرغم استبدادی که بر جامعه اسلامی حاکم بود؛ حکام، در ظاهر خود را خلیفه پیامبر معرفی میکردند، اما در زمان امام سجاد(ع) سردمداران حکومت به صورت آشکارا، به مقدسات اسلامی، توهین و دهن کجی میکردند و اصول اسلامی را زیر پا میگذاشتند و هیچ کس جرأت کوچکترین اعتراضی را نداشت.
حجتالاسلام مردان، دوران امام سجاد(ع) را از بحرانیترین دورانهای تاریخ اسلام دانست و اظهار کرد: جامعه آن زمان به شکلی بود که اکثر مردم به فکر قدرتاندوزی بودند و الفبایی از اسلام را نمیشناختند و خفقان شدیدی بر جامعه حاکم بود.
عضو شورای فرهنگ عمومی آران و بیدگل تصریح کرد: در این دوران سراسر خفقان، امام سجاد(ع) مسئولیت سنگینی را به عهده داشت و جلسات وعظ و دعا را سلاح مبارزه با ظلم قرار داد و برای صیانت از معارف دینی و نشر مبانی اسلام فعالیت کرد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل افزود: در واقع جامعه علمی زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) را که هزاران شاگرد تحویل جامعه اسلامی داد، امام سجاد(ع) زمینهسازی و دوران تاریک اسلام را به دوران تمدن اسلامی تبدیل کرد.
وی به فضایل اخلاقی امام سجاد(ع) اشاره کرد و یادآور شد: در دوران سیاه حکومت اموى که ارزشهاى انسانى و فضایل اخلاقى به فراموشى سپرده شده بود، امام سجاد(ع)، مظهر هـمـه فـضایل و ارزشهاى فراموش شده بود، چندان که سیره او دوست و دشمن را به تحسین وا داشت.
روحالله باقری