کد خبر: 3541024
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۸

از آغازی جهادی تا یافتن حلقه مفقوده بین تولیدات و اقتصاد

گروه دانشگاه: مرکز رشد واحدهای فناور استان لرستان اولین مرکز تأسیس شده در این استان است که از بدو تأسیس به فعالیت در حوزه‌های مختلف پرداخته است. این مرکز توانسته است تا با ایجاد فضای فن‌بازار حلقه مفقوده بین محصولات تولید شده و اقتصاد کشور را پیدا و پر کند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) مرکز رشد واحدهای فناور لرستان از جمله مرکزهایی است که در نمایشگاه «دستاوردهای فناوری و دانش‎آموختگان و حوزه فرهنگی» جهاد دانشگاهی که در محل سازمان برنامه وبودجه کشور برپا شده، با ارائه محصولات خود حضور دارد. این مرکز رشد که اولین مرکز رشد استان لرستان بوده است و از سال 1388 که تأسیس شده است، فعالیت‌های عمومی در بخش‌های مختلف داشته است و بعد از گذشت این چند سال اکنون در حوزه گیاهان داروئی، فناوری اطلاعات و نرم‌افزار و بخش‌های فنی و مهندسی به تخصص رسیده است. لذا گفت‌وگویی داشتیم با سمیه قربانی، معاون مرکز رشد جهاد دانشگاهی واحد لرستان داشتیم،
قربانی در مورد این مرکز گفت: تقریباً دو سال بعد از تأسیس این مرکز پارک در استان تأسیس شد، به این ترتیب ما تنها مرجع برای صاحبان ایده بودیم و ناچاراً فعالیت‌های ما عمومی شد.

از آغازی جهادی تا یافتن حلقه مفقوده بین تولیدات و اقتصاد
وی با اشاره به شرایط حضور صاحبان ایده در این مرکز بیان کرد: صاحبان طرح و ایده می‌توانند با داشتن طرح کسب و کار خود، پس از تأیید کارشناسان مرکز می‌توانند در مرکز رشد مستقر شود و از تسهیلاتی مانند؛ مشاوره تخصصی، بازاریاببی، دفتر کار و خدمات اداری، استفاده از کارگاه‌های جهاد دانشگاهی و حمایت‌های مالی بهره‌مند شوند.
قربانی ضمن ارائه آماری از فعالیت‌های مرکز رشد استان لرستان به روند جذب شرکت‌ها در مرکز رشد استان لرستان پرداخت و بیان کرد: ما تا کنون بیش‌ از  هسته و شرکت را تحت حمایت خود قرار داده‌ایم. هسته‌هایی که طرح‌های خود را به مرکز ارائه می‌دهند وارد مرحله پیش رشد می‌شوند و با استفاده از خدمات مختلفی که مرکز به آن‌ها و می‌دهد فرصتی پیدا می‌کنند تا برای خود شرکت تأسیس کنند و به شکل جدی پیگیر طرح خود شوند و آن را روانه بازار کنند.
معاون مرکز رشد جهاد دانشگاهی واحد لرستان در ادامه به چشم‌اندار این مرکز اشاره و تصریح کرد: برنامه ما برای آینده این است که بتوانیم شرکت‌ها را به سمت دانش‌بنیان شده سوق دهیم ، اکنون یکی از شرکت‌های ما که در زمینه  فعالیت دارد دانش‌بنیان شده و چند شرکت دیگر نیز درحال طی کردن مراحل هستند، برنامه ما این است که یک مرکز تخصصی را در کنار این مرکز عمومی استان تأسیس کنیم تا خدمات بهتری ارائه دهیم اما هدف اصلی ما کیفی‌‌تر کردن خدمات ارائه شده به شرکت‌ها است.
وی در پایان بیان کرد: ما در سال گذشته توانستیم اولین فن‌بازار استان را راه‌اندازی کنیم، فن‌بازارها در حقیقت حلقه مفقوده چرخه تولید و بازار است که باعث می‌‌شود تا محصول تولیدی در بازار به فروش برسد و اثر خود را در اقتصاد به‌نمایش بگذارد.

captcha