کد خبر: 3541035
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۳
مرتضی خدمتکار اظهار کرد:

نیاز سنجی رشته‌های آزمون سراسری قرآن و عترت بر اساس توانمندی‌های مؤسسات صورت گرفت

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: رئیس اداره آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،گفت: در آزمون سراسری قرآن و عترت رشته‌هایی تعریف شده است که مؤسسات قرآنی در آن تسلط دارند و زمینه اجرا و آموزش آن‌ها وجود دارد و این دو شرط اساسی برای تعیین رشته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور «اتقان نیوز»، مرتضی خدمتکار، رئیس اداره آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مبنای تعیین کتاب‌ها و منابع آزمون سراسری قرآن و عترت ارشاد گفت: ما 18 رشته در آزمون داریم، تعیین رشته‌ها بر اساس دو مبنا شکل می‌گیرد، نخست اینکه به عنوان دستگاه سیاستگذار باید شرایط مؤسسات قرآنی و همچنین فضای عمومی کشور را مد نظر بگیریم و اینکه چه آموزش‌هایی باید جزء اولویت‌ها و ضرورت‌ها باشد و چه آموزش‌هایی در مؤسسات قرآنی جایشان خالی است و خلأ داریم.
وی ادامه داد: ما باید بر همین اساس سیاست‌گذاری کنیم و برنامه‌های آموزشی مؤسسات را جهت‌دهی کرده و بر همین اساس در طول سال‌های اخیر، به جهت اینکه جای آموزش‌های نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در حوزه عترت خالی بود، این دو رشته را در آزمون قرآن و عترت امسال گنجانده شده است، همچنین امسال نیز بحث عقاید امامت با محوریت سوره امامت اضافه شده است.
خدمتکار دو شرط اساسی برای تعیین رشته آزمون قرآن وعترت ارشاد عنوان کرد: نمی‌توانیم رشته‌هایی را تعریف کنیم که مؤسسات قرآنی نه تنها در آن تسلط ندارند بلکه باید زمینه اجرا و آموزش آن‌ها وجود دارد و این دو شرط اساسی برای تعیین رشته است.
 
رئیس اداره آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: وقتی رشته‌ها مشخص شد طبیعتاً شورای علمی که برای هر کدام از موضوعات وجود دارد، منابع و متون آموزشی مختلفی که در هررشته وجود دارد و مجرب است و مخاطب خودش را دارد ارزیابی شده و برترین‌ها به عنوان متن و منبع آزمون برگزیده می‌شوند.
وی در خصوص منبع در رشته‌های پانزدهمین آزمون سراسری قرآن وعترت گفت: در رشته ترجمه ومفاهیم قرآن منابع مختلفی در این دوره داشته‌ایم یا بعضی از منابع بوده‌اند که در فضای عمومی مؤسسات قرآنی عملیاتی نبوده و حذفشان کردیم و یا بعضی از منابع را چون مخاطب خاص دارد به محدودشان کردیم، مثل طرح بشارت که در تهران اجرا شد.
این مدیر قرآنی معاونت قرآن و عترت ارشاد در خصوص راه کار ارائه بعضی رشته‌ها افزود: بر اساس کارهای علمی و کارشناسی شده و بازخوردهایی که در دوره‌های مختلف رشته‌ها حذف و اضافه می‌شود در رشته عقائد امامیه کارهای دیگر بررسی شد و بعد از آن کتاب دکتر میر باقری انتخاب شد اتفاقاً پیش بینی این را کردیم که اگر مؤسسات توانایی جذب مخاطب و تعامل را داشته باشند بتوانند کارمندان دولت را به سمت خود کشیده و با آن‌ها تعامل می‌کنند بر همین اساس آزمون کارکنان دولت لزوماً آزمون الکتریکی نیست و در بخش آزمون حضوری مشمول ضمن خدمت خواهند شد.
وی در خصوص اظهارات و گلایه مدیران مؤسسات از معوقات آزمون‌های سراسری پیشین گفت: در بحث مالی معوقات به مؤسسات معین پرداخت شده و اگر به مؤسسهٔ مجری هنوز این پول را دریافت نکرده‌اند به معاونت مراجعه نمایند تا پیگیری کنیم اما در مجموع هزار مؤسسه 10 تا 20 نفر به هیچ عنوان عددی نیست که آن‌ها هم باید پرداخت شود وحتی اگر موردی بود با پیگیری به حساب آن‌ها نیز واریز خواهد شد ولی در مجموع واریز شده است.
خدمتکار در خصوص مؤسساتی که مطالبات آنان پرداخته نشده است،بیان کرد: مؤسسات نیز می‌توانند عدم پرداختی خود را از دفتر معاونت قرآن و عترت استان خود و یا تماس با معاونت آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت به عنوان مدافع حقوق مؤسسات پیگیری کنند.
captcha