به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور، امروز، سهشنبه، 11 آبانماه برای دفاع از سه وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارتخانههای آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
رئیسجمهور در ابتدای سخنان از همکاری دولت و مجلس برای بررسی طرحها و لوایح و حضور وزرا در مجلس تشکر کرد و گفت: تردیدی ندارم که هماهنگی و همفکری بیشتر به نفع مردم و خواست ملت بزرگوار ایران است.
وی افزود: دولت یازدهم در آغاز کار و فعالیتش با مشکلات بزرگی روبرو بود که شاید بتوان نام آنها را بحران نامید؛ هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز کارش با تورم بیش از 23 درصد در کشور روبرو باشد در حالیکه در آغاز دولت یازدهم کشور با تورم 40 درصد روبرو بود؛ هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز کار با رشد منفی در کشور روبرو بوده باشد و دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که با 8 فصل رشد منفی روبرو بود؛ هیج دولتی نبود که شروع کارش با عدم اشتغال خالص طی چند سال مداوم روبرو باشد و اشتغال خالص تقریباً در طول چند سال نزدیک به صفر بود؛ هیچ دولتی نبوده که در آغاز کارش با تحریمهای شدید سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت تحت ذیل 7 مواجه باشد و دولت یازدهم با این مشکلات مواجه بود.
رئیس شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: دولت در آغاز کار در بخش سیاست خارجی و در بخش اقتصادی به ویژه اقتصاد کلان با معضلات شبهبحران مواجه بود به همین دلیل دولت ناچار بود در اولین قدمهای خود به بحث سیاست خارجی و اقتصادی بیش از بخشهای دیگر توجه کند؛ ضمن اینکه دولت معتقد بوده و هست که زیربناییترین مسئله، مسئله فرهنگ است اما به دلیل شرایط خاصی که آغاز این دولت وجود داشت، توجهها و اهتمامها برای آن بود که بتوانیم از معضل پیچیده اقتصادی و سیاست خارجی عبور کنیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: ملت بزرگ ایران با حضور در انتخابات سال 92 که با صدای بلند مسیر و راه اعتدال را برگزید و این فریاد را بار دیگر در اسفند 94 تکرار کرد و مسیر و راه را به همه ما نشان داد که چگونه باید مسائل و معضلات ملی و خواست و نیاز مردم را با چه شیوهای حل و فصل کنیم.
رئیسجمهور با اشاره به تأثیرات اقدامات دولت در عرصه سیاست خارجی و برجام گفت: برجام راه انتخابی ملت ایران را برای تعامل با جهان و صادرات و واردات آزاد کرده است؛ ما با اقتدار و استقلال کالا را انتخاب میکنیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: امروز رقابت در جهان برای تحریم بیشتر علیه ملت ایران وجود ندارد و امروز جهان به این نکته واقف شده است که باید با زبان تکریم و احترام با ملت ایران سخن بگوید و شرایطی به وجود آمده که کسانیکه از ایرانهراسی سخن میگفتند زبانشان به لکنت افتاده است.
رئیسجمهور اضافه کرد: هر روز که میگذرد نوعی گشایش مشاهده میکنیم حتی در برابر بدعهدی برخی کشورها که همواره در طول تاریخ بدعهد بودهاند قدم به قدم آنها را مجبور میکنیم تا به تعهدات خود عمل کنند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه امروز در روابط خارجیمان در جهان در شرایط مناسبتری با سالهای گذشته قرار داریم، گفت: اینکه شما میبینید که رژیم صیهونیستی از تحرک سیاست خارجی و اقتصادی عصبانی است و میبینید بر عصبانیت کشورهای کمهوشی مثل عربستان افزوده میشود به این معناست که راه و مسیر ما درست انتخاب شده است.
دکتر روحانی تأکید بر اینکه تثبیت کابینه و مدیریت قاعده کار دولت است، گفت: اگر جایی لازم ببینیم که ترمیم کابینه سرعت حرکت دولت را اضافه میکند و نه آنکه جهت دولت را تغییر دهد؛ دولت تا روز آخر در جهتی که انتخاب کرده و پیمانی که با مردم بسته، خواهد ایستاد و از فشار و نقد غیر منصفانه و تخریب هراسی ندارد.رئیسجمهور ادامه داد: آنچه برای دولت مهم است رضای خدا و خشنودی مردم، پیشرفت کشور، عزت ملی و اقتدار ملی است و اینکه بعضیها از اقتدار ملی خوشحال نمیشوند باید در ذهن و گذشته و افکار خود دقت بیشتری کنند و علت آن را دریابند.
وی با اشاره به جلسه مهم مقابله با آسیبهای اجتماعی در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: در این جلسه که دیشب برگزار شد رهبر معظم انقلاب فرمودند که برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی حتی آنهایی که به دین اعتقادی ندارند و به اسلام اعتقادی ندارند اگر ایران را قبول دارند باید با همه توان وارد میدان شوند. بعد ایشان فرمودند حتی اگر کسی در عشقش به ایران تردیدی باشد و در وجدان سالم او تردید نباشد باید با همه توان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی آماده شود و تحرک داشته باشد.
رئیسجمهور افزود: در یک سال گذشته شورای اجتماعی کشور برگزیده و سازمان جدید امور اجتماعی کشور که تأسیس شده راه خود را آغاز کرده و در این مسیر میتواند گامهای بلندی را بردارد.
دکتر روحانی تصریح کرد: ما امروز اگر احساس کنیم در مسیر و راه درستی که انتخاب کردهایم نیاز به شیوه نویی داریم و در تحرکمان نیاز به سرعت بیشتر داریم، گرچه در اهداف و جهتگیری نیاز به تداوم داریم تردیدی نمیکنیم ولو اینکه از عمر دولت یازدهم یک ماه باقی مانده باشد؛ اگر ضرورت اقتضا کند و نشاط بیشتر و مدیر تازهنفسی برای خدمت به مردم نیاز باشد، رئیسجمهور در این زمینه تردیدی به خود راه نمیدهد چرا که اصل دولت تثبیت و تغییر و ترمیم نیست بلکه ادامه خدمت با نشاط نسبت به مردم است.
رئیسجمهور با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر تغییر سه وزیر مربوط به حوزههای اجتماعی و فرهنگی گفت: در جلسه دیشب که در محضر رهبر معظم انقلاب بودیم، این سه وزارتخانهای که امروز در مورد آنها صحبت میکنیم، جزو لیستی بودند که مقام معظم رهبری برای راهحل دستگاهها نام میبردند.
وی گفت: وزارت آموزش و پرورش دستگاهی است که بار مسئولیت هدایت فرزندان ما و ایجاد عدالت در جامعه را بر دوش میکشد و فرصت برابر را برای روستاییان و شهریها، فقیر و غنی ایجاد میکند؛ آموزش و پرورش در سراسر کشور همه نوجوانان را در سراسر روستاها و شهرها پای یک کلاس مینشاند و معلمان ما در سراسر کشور با دلسوزی واحد در برابر دانشآموزان به تعلیم و تربیت مشغول میشوند.
رئیسجمهور افزود: این آموزش و پرروش است که اولین قدم در ایجاد عدالت اجتماعی و عدالت فرهنگی و پیشرفت و تعالی نوجوان برمیدارد و اینکه میبینید بسیاری از مسئولان ما از روستاها به پا خواستهاند و بار مسئولیت کشور را بر دوش گرفتهاند، اولین نهادی که به آنها کمک کرد آموزش و پرورش بود.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد وزارت ورزش و جوانان نیز گفت: آن دستگاهی که میتواند امروز به جامعه ما نشاط بدهد و جوانهای ما از لحاظ جسمی و روحی کمک کرده و از افسردگی خلاص کند وزارت ورزش و جوانان است.
دکتر روحانی اظهار کرد: نسل جوان ما باید به آینده امیدوار باشد و اینکه معضلی مانند اعتیاد در کشور ما زیاد است به دلیل این است که ناامیدی در جامعه حاکم شده چون برخی رسانهها غیر مسئولانه پمپاژ ناامیدی در نسل جوان میکنند.
وی با بیان اینکه برخی حرفهای ناپسند میزنند، گفت: مسئله جوانان بسیار اهمیت دارد و به دنبال راه حلی بهتری هستیم تا بتوانیم جوانان کشور را نسبت به آینده و پیشرفت کشور امیدوار کنیم تا بتوانند در تصمیمات سیاسی و اجتماعی شرکت کنند.
رئیسجمهور افزود: جوانان ما باید در سایه ورزش نشاط جسمی پیدا کنند و در سایه مسائل فرهنگی نشاط روحی پیدا کنند و این جوانها در سایه تشکلهای مخلتف روحیه فعالیت اجتماعی پیدا کنند، در سمنها و اجتماعات مختلف و با حضورشان در احزاب نشاط سیاسی پیدا کنند.
دکتر روحانی گفت: برخی مدام از شبکههای اجتماعی بحث میکنند در حالیکه فضای مجازی یک واقعیت در کشور و جهان است که باید از آن به نفع جامعه استفاده کرد؛ همه باید تلاش کنیم محتوای فضای مجازی را غنی کنیم و جاذبههای فراوان را در شبکههای اجتماعی ایجاد کنیم اگر نتوانیم جاذبه ایجاد نکنیم دیگران این کار را خواهند کرد.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ما باید شبکههایی ایجاد کنیم که همه عاشقان ایران در سراسر دنیا به آن شبکهها مراجعه کنند و در شبکهها آنقدر جاذبه برای اسلام ایجاد کنیم که همه جوانان دنیا به آن شبکهها مراجعه کنند.
وی با اشاره به گستردگی حوزههای مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما ابزارهای قوی و بزرگی داریم که باید از آنها برای هدایت نسل جوان استفاده کنیم؛ اگر میخواهیم اقتصاد ما پیشرفت کند و اگر میخواهیم در علم و تکنولوژی پیشرفت کنیم همه اینها ریشهاش به فرهنگ برمیگردد.
دکتر روحانی با بیان اینکه باید در عرصه فرهنگ سرمایهگذاری کنیم، گفت: فرهنگ است که با فساد مبارزه میکند وگرنه دادگاهها، نیروی اطلاعاتی و پلیسی و دولت نمیتوانند به تنهایی با فساد مبارزه کنند.
وی تصریح کرد: مبارزه با فساد از فرهنگ و از نوجوانی شروع میشود؛ ایمان از سنین نوجوانی باید در دل افراد مستقر شود؛ ما با ایمان و امید و اعتماد و با علم و دانش و هویت ایرانی و اسلام میتوانیم جامعه سالمی داشته باشیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه برخی میخواهند فساد را ترویج کنند، گفت: اگر فسادی است باید با آن مبارزه کنیم نه اینکه آن را بزرگ کنیم و به گونهای عمل کنیم که به عادیسازی فساد منجر شود؛ اینکه قرآن میفرماید « أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ» برای این است که کار بد را نباید شیوع داد؛ قرآن میگوید اگر کسی گناه کرد، گناه کرده اما بیان آن گناه تبدیل به گناه دیگری میشود.
دکتر روحانی افزود: اگر کسی گناه کرده باید توبه کند یا اگر تضییع بیتالمال کرده باید آن را ادا کند، نه اینکه در خیابانها آن هم به دروغ جار بزنند؛ نباید فساد را عادیسازی کنیم.
رئیسجمهور تأکید کرد: ایران کشوری اسلامی است و نگذاریم دیگران که به کشورمان خیانت کردهاند و به پناه دیگران در خارج رفتهاند به استناد حرفهای نادرست برخی افراد در داخل کشور کشور و نظام را «هو» کنند.
دکتر روحانی در ادامه ضمن تجلیل از تلاشها و زحمات علی جنتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به معرفی سیدرضا صالحی امیری پرداخت و گفت: آقای صالحی امیری یک جامعهشناس فرهنگی است و من حداقل سیزده سال با ایشان در شورای عالی امنیت ملی و مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص همکار بودم و در دولت هم در این سه سال در کتابخانه ملی با دولت همکاری کردهاند و هر کجا بودند کارشان مورد رضایت بود، پرتلاش، با روحیه، پرکار و صاحب نظر بودند و در مسائل فرهنگی صاحب دهها مقاله و چندین کتاب هستند و تدریس میکنند و در امور فرهنگی برنامهریز هستند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه صالحی امیری در مغز استخوان نظام فعال بوده است، اظهار کرد: ایشان دغدغههای نظام را به خوبی میشناسد و به مسئله تنوع فرهنگی داخل کشور کاملاً تسلط دارد و میداند که در دنیای فرهنگ باید از فعالیت آزاد مردمی و جذب نخبگان و انجمنهای علمی و هنرمندان و نویسندگان و صاحبنظران حمایت کند.
دکتر روحانی افزود: وزیر ارشاد باید کسی باشد که جاذبهاش برای فرهیختگان و اندیشمندان و هنرمندان و صاحبنظران زیاد باشد که در این زمینه ایشان امتحان خود را در کتابخانه ملی پس داده است؛ کتابخانه ملی که فضایی غیر پویا داشت تبدیل به مرکز پویا شد و محلی برای رفت و آمد صاحبنظران، اندیشمندان، اساتید و هنرمندان شد و ما میخواهیم وزارت ارشاد مرکزی برای رفت و آمد همه فرهیختگان، صاحبنظران و هنرمندان باشد و از آنها استفاده کند.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه وزارت ارشاد باید هدایت، نظارت و پشتیبانی کند، گفت: اساس فرهنگ دینی و ملی در اختیار صاحبان فرهنگ است؛ صاحبان فرهنگ فرهیختگان، اساتید، هنرمندان و فرهنگیان هستند. امیدوارم با حضور صالحی امیری در وزارت ارشاد در ماههای آینده شاهد شکوفایی و رضایت بیشتر مردم و هنرمندان و همچنین کاهش فاصله و شکاف در امور اجتماعی و فرهنگی باشیم.
وی تصریح کرد: اسلام دین سخت نیست؛ دین مشکلات و عسر نیست بلکه دین فطرت است؛ ما باید اسلام آسان و پرجاذبه را به خوبی در این وزارتخانه معرفی کنیم و نسبت به اصول و هویت خودمان ذرهای کوتاه نیاییم.
دکتر روحانی با اشاره به حساسیت رهبر معظم انقلاب در رابطه با مسائل فرهنگی گفت: در این زمینه باید به نکات مورد نظر ایشان دقت شود و در رابطه با این مسائل با حساسیت برخورد شود.
رئیسجمهور همچنین ضمن تشکر از محمود گودرزی
برای تلاش در وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: آقای سلطانیفر چهرهای است که فعالیتهای
اجتماعی، سیاسی و ورزش داشته و به مسائل ورزشی علاقهمند است و این امور را همیشه دنبال
میکند که این علاقه دشواریها را سهل میکند. وی افزود: وزیر پیشنهادی برای ورزش و جوانان
مدیر توانمندی است؛ در بخش گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در طول سه سال گذشته
کارهای بسیار خوبی انجام داد و ما شاهد پیشرفت خوبی در زمینه جذب گردشگران، میراثهای
فرهنگی، اعتلای فرهنگی و هم رونق صنایع دستی انجام دادند. دکتر روحانی تصریخ کرد: فکر میکنم با روحیه و
نشاط جدید و با نفسی نو و همفکری و همکاری و حمایت شما شاهد پیشرفتهای خوبی در
ورزش باشیم. رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وزیر پیشنهادی برای وزارت آموزش
و پرورش نیز گفت: آموزش و پرورش مهمترین نهاد فرهنگی ماست و هیچ نهاد فرهنگی
مهمتر و کارسازتر از آموزش و پرورش نیست؛ اداره بیش از 13 میلیون دانشآموز و
کلاسهای درس و معلمین دلسوز در سراسر کشور کار بسیار بزرگ و سختی است. رئیسجمهور اظهار کرد: فردی را که برای آموزش و
پرورش معرفی کردیم شخصیتی است دارای مراتب علمی از بهترین دانشگاههای سطح دنیا که
در دوران دفاع مقدس نیز فعالیتهایی داشته است. وی با اشاره به تجربیات دانشآشتیانی در آموزش
عالی و آموزش و پرورش گفت: ایشان کسی است که از سالهای 45 کارش را در مقام آموزش
و پرورش آغاز کرده و کاملاً به زوایای آموزش و پرورش آشناست. دکتر روحانی تصریح کرد: وزیر پیشنهادی
در هیچ حزب و جریانی نیست و سالهاست بر روی کارهای آموزشی و پژوهشی متمرکز
است و ما نیز برای آموزش و پرورش چنین شخصیتی را میخواهیم که از نیروها و افراد و
جناحها استفاده و بهرهبرداری کند و برای ارتقای آموزش و پرورش و نسل جوان تلاش
کند. دکتر روحانی همچنین گفت: دانشآشتیانی به شیوههای
آموزشی بسیاری از کشورهای دنیا آشناست و در زمینه اقتصاد و نحوه اداره آموزش و
پرورش تجربه و تخصص دارد.