کد خبر: 3542508
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳
هاشمی رفسنجانی:

اساتید و دانشجویان خود معلم واقعی قرآن باشند

گروه مسابقات: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اسلامی‌ترین کار آشنایی دانشگاهیان دانشگاه آزاد با قرآن است، گفت: اساتید و دانشجویان می‌توانند خود معلم واقعی قرآن باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله علی‌اکبر هاشمی‌ رفسنجانی، رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش اختتامیه بیست و یکمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع قرآنیان و پیروان عترت و اساتید و دانشجویان حاضر در این مراسم اظهار کرد: بهره‌مندی از قرآن به هر شکل آن برای انسان ثواب به همراه دارد.

وی افزود: نگاه به قرآن با علاقه، قرائت، تفسیر قرآن، ترجمه و تمامی امور مربوط به قرآن، انسان را به خدا نزدیک می‌کند.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: کار اساسی که باید رسالت قرآن را نشان دهد، این است که از محتوای قرآن عالمان متناسب با زمان به مردم آموزش دهند و این امر بسیار مهم است یعنی فلسفه نزول قرآن نیز همین بوده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه قرآن معجزه عظیم پیامبر(ص) بود، تصریح کرد: پیامبران گذشته و قبل از پیامبر اسلام(ص) به‌دلیل اینکه با مردم سطحی‌تری مواجه بودند این امر باعث می‌شد که معجزات آنها نیز از نوع معجزه حسی باشد تا هر وقت لازم شد برای هدایت مردم به ایشان ارائه دهند.

آیت‌الله هاشمی‌ رفسنجانی در ادامه با اشاره به داستان حضرت موسی(ع) و معجزات این پیامبر الهی از جمله داستان تبدیل عصای حضرت موسی(ع) به اژدها و ید بیضا اظهار کرد: معجزات حضرت موسی(ع) و معجزات دیگر پیامبران از جمله زنده‌ شدن مردگان توسط حضرت عیسی(ع) و نیز زنده‌شدن پرندگان از سوی خداوند برای اطمینان قلبی حضرت ابراهیم(ع) از نحوه زنده شدن مردگان در روز قیامت همگی از نوع معجزات حسی پیامبران بوده است.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پیغمبر نیز برخی از این معجزات برای بعضی از عوام داشته است، بیان کرد: اما در حقیقت قرآن، معجزه اصلی پیامبر اسلام(ص) است که پیامبر نیز از کتاب الهی خود به‌عنوان معجز اصلی خود یاد کرده است.

وی در ادامه با بیان اینکه ما هنوز شاگرد مکتب انسانیت هستیم، ادامه داد: انسان هر‌چه جلوتر می‌رود باشعورتر، آگاه‌تر و قویتر می‌شود و به دنبال کشف مطالب جدید و علوم جدید می‌رود بنابراین قرآن که سرشار از علوم الهی است برای زندگی انسان در تمام دوران است باید تا قیامت برنامه زندگی ما باشد و هر زمان قابل فهم و درک برای همگان باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به اینکه خیلی از مطالب علمی قرآن، تاکنون کشف شده است ولی بسیار از این مطالب هنوز کشف و استخراج نشده است،‌ گفت: قرآن کریم بنابر برخی از تعبیرات 70 بطن دارد که هنوز حتی معلوم نیست که حتی به یک بطن از آن رسیده باشیم.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به‌ویژه عزیزانی که در حوزه علوم انسانی فعالیت می‌کنند باید در بحث قرآن و عترت خیلی جدی باشند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این دانشگاه در ابتدای تأسیس با نام دانشگاه آزاد اسلامی مزین شد، افزود: این نام به این جهت گذاشته شد که دانشجو و استاد محدودیت نداشته باشند که بتوانند به بحث‌های مختلف علمی بپردازند اسلامی‌ترین کار، آشنایی دانشگاهیان دانشگاه آزاد با قرآن است. اساتید و دانشجویان می‌توانند خود معلم واقعی قرآن نیز باشند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه هدف اصلی من در زندان طاغوت ایجاد یک فرهنگ قرآنی بود و چنین فرهنگی در هیچ کتابخانه‌ای وجود ندارد، اظهار کرد: تحقیق و پژوهش برای محققان راجع به موضوعات مختلف قرآنی به دلیل پراکندگی موضوعات، کاری سخت و دشوار بود به همین دلیل در این تفسیر هر موضوعی از قرآن و آیات مربوط به آن در یک جا جمع شده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این کار جز توفیقات الهی بود و من به برکت خود قرآن در زندگی خود از این کتاب الهی خیلی استفاده کرده‌ام، گفت: از کودکی و در زمانی که هنگام عبادت سحر پدرم از خواب بیدار می‌شدم به قرآن می‌پرداختم و با قرآن مأنوس شدم و به شما عزیزان توصیه می‌کنم در خانه‌هایتان طوری زمینه فراهم شود که فرزندان با قرآن مأنوس شوند.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هر چه دارم از قرآن است و یکی از برکات قرآن برای من این بود که در زندان‌های طاغوت با این آیات الهی مأنوس شدم، تصریح کرد: در زمان طاغوت، پنج بار به زندان افتادم که سختی‌ها و مشکلات موجود در زندان با عشق به قرآن کریم برایم شیرین بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه در زندان 22 دفترچه برای برنامه‌ قرآنی داشتم و تمام وقتم را برای قرآن و تفسیر می‌گذاشتم، افزود: البته در اصل بنده، هدفم به دست آوردن کلید قرآن بود یعنی کلیدی که هر کسی می‌خواهد در رابطه با هر موضوعی، آیات مربوط به آن را در قرآن، یکجا ببیند. البته بعدها، نام این اثر که ذیل آن کلید مطالب قرآن است فرهنگ، گذاشته شد که در حال حاضر به سرعت در حال ترجمه‌ در کشورهای مختلفی از جمله لبنان، پاکستان و نیز درخواست چاپ از انگلستان است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با بیان اینکه در این کتاب هر موضوعی با آیات مربوط با قرآن کریم در یکجا جمع شده است و چنین چیزی تقریباً در دنیا وجود ندارد، تصریح کرد: 33 جلد از این کتاب فرهنگ قرآن و 20 جلد آن نیز تفسیر قرآن به زبان فارسی است و مهمتر از این نیز بحث تفسیر موضوعی است که هم اکنون مشغول انجام آن هستیم.

وی در ادامه با اشاره به شکنجه‌های فراوانی که در زمان طاغوت متحمل می‌شد، بیان کرد: شکنجه‌گران و طاغوتیان فکر می‌کردند که من زیر شکنجه از دنیا خواهم رفت ولی بنده با انس با قرآن در زندان، زنده ماندم.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ضمن توصیه به همه حضار در این مراسم به اینکه فرزندان خود را با قرآن کریم آشنا و مأنوس کنید، ادامه داد: انس فرزندان با قرآن در خانواده‌ها موجب می‌شود تا ایشان قرآن را در زندگی خود سرلوحه کار خود قرار دهند. قرآن کریم باید تا قیامت در دست ما باشد و از آن بهره ببریم. قرآن دارای مبانی و معارف عمیقی است که می‌توان با عبادات و رعایت اخلاقیات به مطالب شگرف آن دست پیدا کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن توصیه به اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها به اینکه پرداختن به قرآن یکی از کارهایی است که می‌تواند خداوند را راضی کند، تصریح کرد: بنا دارم بخاطر عزتی که برای دانشگاه دارم یک دوره از این کتاب قرآنی را به هر یک از دانشکده‌های دانشگاه آزاد اسلامی که دارای کتابخانه هستند برای استفاده دانشجویان و اساتید اعطا کنم.

captcha