«رضوان درویش»، مبتهل برجسته سوری و داور بینالمللی مسابقات قرآن در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان این مطلب گفت: این مسابقات رویدادی منحصر به فرد است که دانشجویان مسلمان را از نقاط مختلف جهان با وجود تفاوتهای اعتقادی، زبانی، مذهبی و نژادی اما با هدف گردآمدن بر سفره کلام وحی گردهم میآورد.
نقش مسابقات دانشجویان در غنای طرح «مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام»وی در ادامه با تأکید بر این که قرآن کریم کتاب صلح و دوستی است، در پاسخ به پرسشی درباره نقش این رقابتها در غنای برنامههای طرح «مشهد؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 میلادی» گفت: وجود مرقد مطهر امام رضا(ع) در شهر مشهد مقدس به این شهر یک جایگاه و ارزش تاریخی و دینی ویژه داده است.
رضوان درویش اضافه کرد: برگزاری این رویداد قرآنی با توجه به این که دانشجویانی از فرهنگها و کشورهای مختلف حضور پیدا میکنند، میتواند در آشنایی بیشتر آنها با فرهنگ رضوی تأثیرگذار باشد و قطعا برگزاری رقابتهای بینالمللی قرآن دانشجویان در غنای برنامهها و فعالیتهای این طرح تأثیرگذار خواهد بود.
نقش رقابتها در تقویت وحدت امت اسلاماین مبتهل برجسته سوری در ادامه این گفتوگو به نقش مسابقات و گردهم آمدن جوانان دانشجوی شیعه و سنی در یک محفل نورانی قرآنی در تقویت وحدت اسلامی اشاره کرد و گفت: مسابقات بینالمللی قرآن در هر نقطهای از جهان برگزار میشود با توجه به این که اهل قرآن اعم از قاریان و حافظان مختلف را از کشورها، زبانها و قارههای مختلف جمع میکند، باعث تقویت وحدت امت اسلام و دوری از فتنه و تفرقه میشود.
این داور بینالمللی مسابقات قرآن در ادامه گفت: من تاکنون در پنج مسابقه بینالمللی قرآن بهعنوان داور حضور داشتهام و در تمامی این رقابتها هیچ جلوهای از جلوههای تفرقه و تبعیض ندیدهام و همه شرکتکنندگان با عشق به قرآن و محبت و دوستی به رقابت در عرصه حفظ و تلاوت قرآن میپردازند.
تأثیر مسابقات در مقابله با شبههافکنی علیه شیعیانرضوان درویش به تأثیر این رقابتهای قرآن دانشجویی توسط جمهوری اسلامی ایران در رد شبهاتی که در زمینه عدم اهتمام شیعیان به قرآن مطرح است، گفت: قرآن کریم بهعنوان کتاب آسمانی امت اسلام و دین ما واحد و یکی است و مطمئنا برگزاری این رقابت قرآن دانشجویی ردی بر تمامی شبهاتی خواهد بود که علیه شیعیان مطرح است.
پیشنهاد اجرای تواشیح و ابتهال در حاشیه رقابتهارضوان درویش در بخش دیگری از این گفتوگو با تأکید بر این که برگزاری این رقابتها در جوار حرم رضوی بر معنویت مسابقات خواهد افزود، گفت: از جمله فعالیتهایی که دوست دارم در حاشیه این مسابقات برگزار شود، اجرای تواشیح و ابتهالات دینی است.
وی اضافه کرد: همچنین پیشنهاد میشود که سمينارها و دیدارهایی با موضوع «طرد خشونت، نفرت و تکفیر» و «میزان عشق و محبت مردم نسبت به یکدیگر» برگزار شود.
برپایی مسابقات در بخش خواهران خواستهای منطقی و معقول استرضوان درویش در ادامه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان در بخش خواهران را خواستهای عاقلانه و منطقی دانست و گفت: همچنین همانطور که اطلاع دارم در ایران و شهر تهران مسابقات قرآن زیادی ویژه بانوان در طول سال برگزار میشود و فکر میکنم برگزاری این رویداد قرآنی دانشجویی در بخش خواهران نیز موفقتآمیز خواهد بود.
این داور بینالمللی مسابقات قرآن در پایان این گفتوگو تصریح کرد: شیوه سازماندهی مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان در سالهای گذشته بهگونهای بود که هیچ کوتاهی مشاهده نشده و من پیشنهاد قابل ذکری در این زمینه ندارم.
یادآور میشود، ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان بهمنماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار میشود.
هنادی جمعه فلاحیه