کد خبر: 3543801
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷
عشایر اهل سنت برگزار کردند؛

همایش انزجار از هتک حرمت حرمین عسکریین در عراق

گروه بین‌الملل: به‌مناسبت یازدهمین سالگرد فاجعه هولناک تخریب حرمین عسکریین علیهما السلام، همایش با شکوهی از طرف عشایر اهل سنت سامرا با عنوان دفاع از حرمین و انزجار از عاملین این جنایت چهارشنبه، 12 آبان در ورزشگاه این شهر برگزار شد.

همایش انزجار از هتک حرمت حرمین عسکریین در عراق
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی baghdad.icro، در این همایش که استاندار استان صلاح‌الدین، سران عشایر این استان، نمایندگان سفارت و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی و علمای عراقی حضور داشتند، هتک حرمت حرمین عسکریین به شدت محکوم شد.
همچنین عشایر اهل سنت استان صلاح‌الدین ضمن اعلام انزجار از این عمل خائنانه، حرمین شریفین در سامرا را مایه شرف و عزت خود دانسته و بر دفاع از حریم اهل بیت(ع) تأکید کردند.
در این همایش استاندار صلاح‌الدین عاملین این جنایت را عوامل استکبار جهانی و دست پرورده‌های سران تفکر وهابیت و تکفیر دانستند که پشت همه جنایات علیه مردم عراق اعم از شیعه و سنی قرار دارند.
بنا بر این گزارش، حضور هیئت ایرانی در این همایش با استفبال کم‌نظیر سران عشایر اهل سنت استان صلاح‌الدین مواجه شد و آنان جمهوری اسلامی ایران را تنها کشور مدافع حقیقی ملت و دولت عراق توصیف کردند.
همایش انزجار از هتک حرمت حرمین عسکریین در عراق
نمایی از همایش عشایر اهل سنت در سامرا
حرم عسکریین محل دفن امام دهم و یازدهم شیعیان دوازده امامی و زیارتگاه شیعیان در شهر سامرا است. نرجس خاتون همسر امام حسن عسکری(ع) و مادر امام زمان(عج)، حکیمه خاتون دختر امام جواد(ع) و شمار دیگری از سادات علوی و عالمان شیعه نیز در این حرم مدفونند.
حرمین عسکریین دو بار تخریب شد
تخریب حرم عسکریین، به انفجار و تخریب حرم امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) توسط تروریست‎های تکفیری در سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶ش اشاره دارد. این اقدام، واکنش مراجع تقلید، مسئولان و شیعیان سراسر جهان را در پی داشت و آن را محکوم کردند.  
تخریب اول
روز چهارشنبه، ۲۳ محرم الحرام ۱۴۲۷ق (۳ اسفند ۱۳۸۴ش) حدود ساعت ۷ صبح ‎تروریست‌های تکفیری وابسته به القاعده شاخه عراق به رهبری ابومصعب زرقاوی، با پوشیدن لباس نیروهای تکاور عراق، وارد حرم عسکریین شدند و اسلحه نگهبانان را مصادره و آنها را به همراه خادمان حرم، در یکی از غرفه‌های صحن زندانی کردند و با کارگذاری مواد منفجره TNT به وزن حدود ۲۰۰ کیلوگرم در داخل بنا، حرم مطهر را منفجر کردند.
در نتیجه این بمب‎گذاری، گنبد بنا با پوشش آجری و طلاکاریش و همچنین تزئینات کاشی‌کاری در دیوارهای آن، فرو ریخت. شدت این انفجار به حدی بود که برخی از مصالح و تزئینات به کار رفته تا شعاع نیم کیلومتر به بیرون پرتاب شد. اما به علت استحکام بنا، پایه‌های گنبد، بدنه اصلی و دیوارها، سالم باقی ماند.  
به دنبال این حادثه در عراق و ایران بازارها تعطیل شده، عزای عمومی اعلام شد و مراجع تقليد و علمای حوزه‎های علميه ایران و عراق دروس خود را تعطيل كرده و این اقدام تروریستی را محکوم کردند.
تخریب دوم
در ۲۷ جمادی الاولی ۱۴۲۸ق (۲۳ خرداد ۱۳۸۶ ش) دومین انفجار در حرم عسکریین به وقوع پیوست. در ساعت سه بامداد، تروریست‎ها وارد حرم شده و پس از درگیری با محافظان حرم، اقدام به بمب‎گذاری در حرم کردند. آنان در ساعت ۹ صبح دست به دو انفجار زدند. در انفجار نخست، گلدسته سمت چپ حرم و در انفجار دوم، گلدسته سمت راست آن به طور کامل تخریب شد.  
حمله داعش  
در ۱۶خرداد ۱۳۹۳ش حمله دیگری از سوی داعش به شهر سامرا و به قصد تخریب حرم امام هادی و امام عسکری صورت گرفت که با مقاومت مردم، مدافعان حرم و نیروهای امنیتی عراق خنثی شد.
بازسازی توسط ایران
عملیات بازسازی حرم به دليل مخالفت‌هایی كه از سوی برخی گروه‎های غیر شیعی وجود داشت، با تأخير آغاز شد. ایران برای بازسازی این حرم اعلام آمادگی كرد؛ به دلیل اینکه گنبد حرم عسکریین در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده بود قرار بر این شد كه بازسازی حرم توسط كارشناسان اروپایی و زیر نظر یونسكو انجام شود؛ اما عمليات بازسازی به كندی صورت گرفت و سرانجام دولت عراق اين مسئولیت را به ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران واگذار كرد.
ستاد بازسازی عتبات عالیات ایران سرانجام  در سال ۱۳۸۹شمسی بازسازی حرم عسکریین را آغاز کرد و در سال ۱۳۹۴ به پایان رساند.
captcha