به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه امروز، سهشنبه، 18 آبانماه در حاشیه بیستودومین نمایشگاه مطبوعات در نشستی با موضوع «رسان و اخلاق» اظهار کرد: حوزههای علمیه در طول تاریخ با رسانه عجین بوده و ذات رسانهای و ابلاغ پیام داشته از این رو حوزه علمیه مدافع جریان اطلاعرسانی صحیح است.
وی با اشاره به ایجاد فضاهای جدید رسانهای در حوزه مجازی گفت: در قلمرو رسانه مباحث فلسفی مهمی در مسائل حقوقی، فقهی و نیز اخلاقی و ارزشی وجود دارد که لازم است حوزه و دانشگاه قدمهای جدیتری در این حوزهها بردارند و فعالتر باشند.
مدیر حوزههای علمیه در مورد ضرورت رعایت شفافیت و صداقت در عرصه رسانه گفت: از مهمترین شاخصههای رسانه موفق این است که آیینه واقعنما باشد که این مسئله همان رعایت صداقت است اما ضوابط و شرایطی وجود دارد که از جمله مهمترین آنها حفظ حیثیت و آبروی انسانها در نهایت احتیاط و رعایت مصالح جامعه در عرصههای امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فردی است.
آیتالله اعرافی افزود: تنظیم مصالح اجتماعی و فردی در عین واقعنمایی کار حساس و ظریفی رسانهها محسوب میشود که کار دقیق و پیچیدهای است که نیاز به ظرافت رسانهها دارد.
وی در مورد نقد و دیدگاه اسلام و شرع نسبت به این مقوله گفت: نقد یک واقعیت است که اسلام اجازه داده و مردم را نسبت به آن ترغیب کرده است؛ از سوی دیگر یکی از حقوق جامعه این است که پرسشگری کند و نقد علمی بیان کند اما متأسفانه نقد با حواشی گزنده مواجه شده است.
آیتالله اعرافی ادامه داد: یکی از نشانههای نقد سالم این است که نقد گزنده نباشد، لحن ملایمی داشته و مبالغه بیجا و دروغ در آن راه پیدا نکند؛ در غیر این صورت، مطلبی که بیان میشود ناپسند است و گاهی حرام میشود.
وی همچنین در مورد راهپیمایی عظیم اربعین و حضور زائران ایرانی در این راهپیمایی اظهار کرد: حماسه اربعین سه لایه انسانی، اسلامی و شیعی دارد که نباید این سه لایه را رو در روی یکدیگر قرار داد؛ باید حماسه امام حسین(ع) را به گونهای معرفی کنیم که هر سه لایه پیام آن مورد توجه قرار گیرد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه راهپیمایی اربعین را با پیام وحدت برگزار کنیم، گفت: راهپیمایی اربعین را باید با پیام وحدت اسلامی سامان دهیم و از آن بالاتر پیامهای فرادینی و انسانی آن یعنی ایستادگی در برابر ظلم، اخلاق و شجاعت را به جهانیان معرفی کنیم.
آیتالله اعرافی با اشاره به اقدام تروریستی اخیر در سامرا و تأثیر آن در راهپیمایی اربعین گفت: افرادی که در راهپیمایی اربعین حضور دارند از اقوام، گروهها و ملیتهای مختلفی هستند و چنین اقداماتی زائران اربعین را مصممتر کرده است