عزیزالله مرتضوی، مدیر اداره تصحیح قرآن سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کارگاه آموزشی تصحیح قرآن گفت: پنجمین دوره کارگاه آموزشی تصحیح قرآن کریم از 29 مهرماه آغاز شده و تا چهارم آذرماه ادامه مییابد و شامل 12 جلسه آموزشی است که اساتید برجسته قرآنی به تدریس مباحث گوناگون میپردازند.
وی افزود: تفاوت این دوره نسبت به دورههای گذشته، مربوط به زمان آن است؛ چرا که در دورههای قبل، طی سه ماهه برگزار میشود، اما این دوره به صورت فشرده بوده و طی یک ماه و نیم به آموزش متعلمان اختصاص یافته است؛ همچنین آزمون دورههای قبلی به صورت کتبی برگزار میشد، اما در این دوره آزمونهای شفاهی نیز توأم با کتبی برگزار خواهد شد.
مرتضوی در ادامه به محتوای این کارگاه آموزشی اشاره و عنوان کرد: دروسی که در دورههای گذشته تدریس میشد، در این دوره نیز همان دروس تدریس میشود، با این تفاوت که اساتید آنها تغییر یافته است، از سوی دیگر مطالب با بیان و رویکرد دیگری به صورت کارگاهی و کاربردی برگزار میشود. علاوه بر این دو درس آشنایی با مبانی کاربردی رایانه و اصول فنی با چاپ و نشر قرآن کریم نیز به دروس این دوره افزوده شده است.
وی تعداد متعلمان این دوره را 30 نفر عنوان و بیان کرد: دروسی که در این دوره تدریس میشود، شامل آشنایی با رسم و ضبط قرآن کریم، مبانی کاربردی تجوید قرآن، اصول و روشهای تصحیح قرآن، اصول غلطنامهنویسی، مبانی کاربردی رایانه، اعراب القرآن(ادبیات عرب) و ترجمههای قرآن کریم(آسیبشناسی ترجمههای قرآن) است.
وی با بیان اینکه این دوره به نوعی یادآوری و تأکید بر مطالب تدریس شده در دورههای گذشته است، گفت: جای خالی برخی دروس دیده میشد که سعی شد در این دوره جبران شود؛ به عنوان مثال متعلمان به این دلیل که برخی قرآنها به صورت فایل ارائه میشود، ضروری است که با مبانی رایانه آشنا شوند، همچنین حین تصحیح با ترجمههای قرآن نیز مواجه هستند که آشنایی با این مبحث میتواند آنها را در تصحیح بهتر و دقیقتر قرآن یاری رساند.
مرتضوی یادآور شد: این دورهها به صورت سطحبندی نیست و هر دوره به صورت مجزا برگزار میشود، همچنین در آخر دوره آزمونهایی برگزار و در نهایت گواهینامه دوره اعطا خواهد شد، کسانی که حد نصاب قبولی را کسب کنند با کسانی که قبول نمیشوند، تفاوتهایی خواهند داشت و قبولیها در اولویت تحویل قرآن برای تصحیح خواهند بود.
سمیه قربانی