کد خبر: 3547289
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳

نکات کلیدی برای بازگشت زائران از عراق/ کربلایی‌ها سفر به سلامت

گروه جامعه: توصیه‌های کاربردی برای بازگشت زائران از مراسم شکوهمند اربعین حسینی(ع)، که با حضور جمعیت میلیونی امروز به‌ پایان می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، امروز وقتی مراسم اربعین در بین‌الحرمین تمام می‌شود، بسیاری از زائران عزم بازگشت به شهرهای خود می‌کنند و گروهی از زائران و کاروان‌های ایرانی نیز از بعدازظهر امروز یکشنبه، 30 آبان‌ماه بازگشت به کشور را آغاز میکنند. جمعی از آن‌ها نیز به شهر نجف رفته و جمع دیگری هم از این فرصت استفاده می‌کنند و به شهرهای کاظمین و سامرا می‌روند، مسیرهایی که البته همواره از سوی مسئولان کشورمان تاکید شده که چون از امنیت کافی برخوردار نیست،‌ توصیه نمی‌شود و مراعات بیشتری را نیاز دارد.

زائرین توجه کنند که حتما یک روز یا چند ساعت قبل از حرکت همه وسایل خود را بستهبندی مناسب کنند و برچسب حاوی نام و مشخصات و شماره تلفن خود را مجددا کنترل کنند هنگام تخلیه اتوبوس و همچنین ترک محل استقرار، مراقب باشید وسایل شما جا نماند. همچنبن حفظ نظم و رعایت نوبت در مرحله بازگشت زوار به ایران مورد توجه زائرین باشد.

زائرانی که قصد بازگشت به کشور را دارند، باید از سه مرز رسمی اعلام‌شده، یعنی «چزابه» و «شلمچه» در خوزستان و «مهران» در ایلام به کشور وارد شوند. لذا باید توجه داشته باشند که به منظور جلوگيری از ازدحام در مرزها بلافاصله پس از اربعين به کشور باز نگردنند، بلکه میتوانند برای سفر خود برنامهريزی داشته تا ضمن زیارت با معرفت در آرامش و بدون مشکل از مرز عبور کنند.

زائران اگر بخواهند طی سه يا چهار روز به کشور بازگردند، قطعاً در مرزهای خروجی با مشکلات مواجه خواهند شد؛ بنابراين بهتر است سفر خود را مديريت کرده و طی چندين روز به کشور بازگردند. براساس اعلام مسئولان مرزی دو کشور، بهتر است هر زائر از همان مرزی که خارج شده، به ایران بازگردد، چون اطلاعات او در همان مرز ثبت شده است و راحت‌تر اطلاعاتش برای زدن مهر خروج از عراق پیدا می‌شود که در این صورت معطلی کمتری دارد.

توصیه می‎شود با توجه به اینکه هوای عراق طی دو روز آینده سردتر می‌شود، زائران بهتر از بالاپوش و لباس گرم استفاده کنند، و از تجمع‌های انبوه دوری کنند چراکه موجب بیماری‌های تنفسی می‌شود. زائران باید به بیماری‌های واگیردار توجه داشته باشند، چراکه عفونت‌های ناشی از این بیماری‌ها طولانی مدت هستند و قدرت سرایت بالایی دارند.

طبق گفته مسئولان بخشی از انتقال زائران از داخل عراق به مرزها با مسئولیت حوزه معاونت عمرانی وزارت کشور و از طریق خودروهای شهرداری انجام میشود و زائران میتوانند برای خروج از کشور عراق از آنها استفاده کنند. بخش دیگر از خودروهای شهرداری زائران را از نقاط صفر مرزی تا جایی که سازمان حمل و نقل جادهای اعلام کرده است انتقال میدهند، به عنوان مثال از مهران تا ایلام یا از چزابه تا سوسنگرد که از آنجا به بعد وسایل نقلیه بین شهری پیشبینی شده، زائران را به شهرهایشان منتقل میکنند.

زائران عزیز توصیه‏‌های سازمان هواشناسی را جدی بگیرند. احتياط لازم و به همراه داشتن تجهيزات زمستانی در جاده‌های کوهستانی مناطق مرزی، پيشگيری‌های لازم در مناطق جنوب‌غرب کشور و در مناطقی که احتمال آبگرفتگی معابر وجود دارد و عدم تردد در مناطق کوهستانی جنوب‌غرب به خاطر احتمال رعدوبرق و احتياط لازم برای جلوگيری از خسارت در مناطق جنوب‌غرب کشور به سبب بارش تگرگ از دیگر توصيه‌های مهم به زوار است.

نیروی انتظامی کشور نیز تمهیداتی را با توجه به بازگشت زائرین و حجم ورود آنها به کشورمان از طریق مسئولان استان‌های ایلام، خوزستان، قرارگاه اربعین در مرز و همچنین ستاد مرکزی اربعین اندیشیده که امیدواریم با توجه به این تمهدات سرویس‌های لازم در اختیار زائرین قرار گیرد و به نظر می‌رسد که با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مشکل خاصی را در مسیر بازگشت زائرین وجود نداشته باشد.

زائرانی که با خودروهای شخصی خود به مرزها آمده‎اند، توجه کنند به دلیل خستگی مسیر و ازدحام بالا و حجم بازگشت زائرین به کشور بهتر است چند ساعتی را در موکب‌های تعبیه شده استراحت کنند تا خدای ناکرده شاهد حوادث دلخراش نباشیم.

captcha