به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این سمینار که جمعی از شهروندان اسپانیایی، مسئولین نهادهای اسلامی در اسپانیا، علیرضا اسماعیلی، رایزن فرهنگی كشورمان در اسپانیا و نمایندگان بعضی از رسانهها حضور داشتند، ماریا ویکتوریا کارو برنال، معاون امور فرهنگی آتنئو، طی سخنانی به بیان توضیحاتی در خصوص علت تشکیل این سمینار پرداخت.
وی با اشاره به وضعیت حاکم بر جامعه جهانی به دلیل فعالیتهای افراطگرایانه با عنوان اسلام، ضرورت معرفی اسلام صحیح را به خصوص در اروپا مهم ارزیابی و اظهار امیدواری کرد تا این نشست بتواند گوشههایی از اسلام صحیح را معرفی كند.
ماریا ایزابل رومرو، رئیس شورای اسلامی اسپانیا نیز در سخنرانی خود توضیحاتی درباره اسلام و شرایط جدیدی که افراطگرایان برای ایجاد رعب و وحشت در میان جامعه ایجاد کردهاند، پرداخت.
وی اشاره کرد که باید به تنوع مذهبی احترام گذاشت؛ ولی مقوله افراطگری مقولهای است که در همه جوامع مطرود است.
ایزابل رومرو در ادامه گفت: مسأله افراطگرایی ناشی از طرفداری بیش از حد است که به نوعی به سوی خود ویرانگری پیش میرود.
وی با بیان توضیحاتی به این موضوع اشاره کرد که حضرت محمد(ص) نیز راجع به افراطگرایی در اسلام هشدار داده و این مسئله را مسئلهای ویرانگر در جهان اسلام دانسته است.
سپس یوسف فرناندز، دبیر فدراسیون مسلمانان در اسپانیا ضمن بیان توضیحاتی در خصوص نکوهش و رد افراطگرایی در اسلام، تأکید كرد: با رجوع به سه منبع قرآن، احادیث و اصحاب پیامبر(ص)، میتوان به راحتی مسأله افراطگرایی و نهی آن در اسلام را استخراج کرد.
وی با اشاره به آیهای از قرآن بیان كرد: هرگونه فشار برای واداشتن انسانها برای گرویدن به اسلام ممنوع است.
یوسف فرناندز همچنین گفت: در آیههای مختلفی، مسلمانان به حفظ تعادل دعوت شدهاند و به اهمیت این تعادل حتی در دوستی و تجارت هم اشاره شده است.
وی با ذکر موارد تاریخی نظیر خوارج و تغییر ایدئولوژی آنها یادآور شد که خروج از دین و به نوعی انحراف از آن در تاریخ اسلام وجود داشته و خوارج را اولین گروه از مسلمانان خواند که از خط مستقیم اسلام واقعی منحرف شدهاند.
شهابالدین میلان، از اعضای فعال طریقت نقشبندی در اسپانیا، دیگر سخنران این سمینار بود. وی در آغاز گفت: متأسفانه در حال حاضر این ذهنیت در حال شکلگیری است که مسلمانان تروریست هستند و برخی از رسانههای غربی خواسته یا ناخواسته به این ذهنیت اشتباه دامن میزنند؛ ولی در حقیقت اینطور نیست و هر مسلمانی تروریست نیست.
وی تأکید كرد: تروریستهای به ظاهر مسلمان، افراطگرایانی هستند که از اسلام واقعی دور هستند.
وی همچنین گفت: انسانیت باید محور اصلی زندگی انسانها باشد و نباید به مسئله شیعی و سنیبودن و یا حتی مسیحیبودن تأکید افراطگرایانه داشت. هدف تمام ادیان هدایت انسانها به سوی خداوند است.
شهابالدین میلان در ادامه سخنانش اظهار كرد: سطوح معنویت متفاوت است و همه انسانها از معنویت یکسانی برخوردار نیستند؛ ولی هر کسی باید تلاش کند با کمک آموزههای دینی نسخه بهتری از خود بسازد.
خوان آنتونیو آگیلار، روزنامهنگار نیز در ادامه این سمینار به بیان اهمیت کشورهای عربی در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: تمامی حوادث اخیر که در این مناطق اختلاف افتاده است، همگی به خاطر طمع آمریکا برای رسیدن و دسترسی به منابع نفتی این کشورها و از طرفی مهار موقعیت استراتژیک این کشورهاست.
وی افزود: جنگهایی که در سالهای اخیر در عراق، افغانستان، لیبی، سوریه و لبنان اتفاق افتاده، همگی شاهدی بر این قضایاست.
این روزنامهنگار اسپانیایی ادامه داد: گروه داعش هم توسط قدرتمندان غربی حمایت میشوند. دلایل این حمایت هم عبارتند از حفظ امنیت اسرائیل، حمایت از کشورهایی همچون عربستان، پشتیبانی از تمامی ارگانهای رادیکال برای نابودی اسلام و ایجاد رعب و وحشت از مسلمانان در سطح جهان و ایجاد یک جنگ ایدئولوژیکی.