حجتالاسلام قاسمعلی نوچمنی، مدیر حوزه علمیه حضرت حجت(عج)، در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به دستورات قرآن در رابطه با سبک زندگی و عمل به این دستورات در کاهش ولنگاری فرهنگی گفت: زندگی سالم از ديدگاه هر مكتب و آئينی قواعد خاص خود را طلب میكند و ديدگاه اسلامی منشوری از تمام اين ديدگاههاست. با این تفاسیر میتوان گفت دین اسلام که تمام دستورات آن در قرآن آمده كاملكننده ايدئولوژیهای قبل از خود است؛ بنابراين قرآن نیز بهترين منبع مفاهيم و ارزشهای انسانی است.
وی با بیان اینکه شرط داشتن جامعهای سالم، موفق و بدور از ولنگاری رجوع به قرآن كريم است، افزود: زمانی که ما بخواهیم فرهنگ را در جامعه اسلامی تعریف کنیم میگوییم فرهنگ یعنی همان قرآن و عترت، از این معنی در حوزه اسلامی ما فرهنگی پسندیده است که منشعب از قرآن و عترت باشد، لذا ضروری است که جامعه اسلامی ما از دادههای قرآن و عترت در همه بخشهای خود استفاده کند.
نوچمنی با بیان وضعیت امروز جامعه در حوزه جوانان گفت: لگام گسیختگی فرهنگی که امروز در جامعه شاهد آن هستیم باعث شده جوانان ما ناخواسته از مسیر قرآن و عترت کنار گیری کنند. اکثر جوانان ما شوق عمل قرآنی را دارند و در این حوزه موفق هستند، اما انتظار داریم که متولیان جامعه با هدایت صحیح، مردم به سمت قرآن، کاری کنند که قرآن نصبالعین زندگی مردم قرار گیرد.
وی با اشاره به دستورات رهبر معظم انقلاب در خصوص ولنگاری فرهنگی، گفت: راهکار اصلی تفهیم منویات رهبری به جامعه حضور فعال و دامنه دار حوزههای علمیه، علمای بزرگ، دانشمندان و پژوهشگران دینی و فرهنگی در این زمینه است. لذا باید از این ظرفیت برای پیادهسازی و به منصه ظهور رسیدن ارزشهای دینی و کاهش ولنگاری استفاده حداکثری کنیم.