کد خبر: 3550166
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۰
آیت الله العظمی نوری همدانی:

تخطی از نیات واقفان جایز نیست/ مبارزه با موقوفه خواری

گروه حوزه های علمیه: آیت الله العظمی نوری همدانی با تاکید بر مقابله با موقوفه خواری بر لزوم اجرای نیات واقفان تاکید کرد و گفت: البته باید واقفان را به سمت نیازهای روز کشور سوق دهیم تا در این زمینه وقف کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) آیت‎الله‎العظمی نوری همدانی امروز، 11 آذرماه در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: خداوند در قرآن کریم ما را به وقف امر فرمودند و به همین خاطر این سنت مبارک از زمان پیامبر اجرا شد و اکثر یاران ایشان واقف بودند و مردم نیز چنین رسمی را برای خود ایجاد کردند.
وی افزود: وقف جایگاه ویژه‎ای در معارف دینی دارد؛ امام سجاد(ع) بیان فرمودند که شریف‎ترین عبادت، خدمت به مردم است که وقف نیز در همین راستا است.
این مرجع تقلید بیان کرد: کتابی در خصوص آثار ماندگار وقف وجود دارد که در سوره یاسین به آن اشاره شده است؛ خداوند بیان فرموده‌ است که آثار بعد از مرگ نیز برای انسان‎ها ثبت و ضبط می‎شود و وقف نیز در همین راستا است.
وی گفت: در وقف، باید به نیت کامل واقف عمل شود و از نیات به هیچ عنوان نباید تخطی انجام شود؛ نمی‎توان یک وقف برای امامزاده را در جای دیگر هزینه کرد البته کیفیت وقف نیز متفاوت است که باید به آن نیز توجه داشت.
آیت‎الله نوری همدانی تصریح کرد: امروزه مسایلی معمول است که در گذشته معمول نبوده است به همین دلیل باید در وقف، واقفان را به مشکلات روز توجه داد.
وی افزود: انقلاب خدمت بزرگی برای بشریت است که بسط این ارزش‎های انقلابی خدمت بزرگی به دنیا است؛ توسعه مباحثی چون اربعین در همین راستا است که دین را تقویت می‎کند و ما را در مقابل دشمنان به پیروزی می‎رساند.
این مرجع تقلید بیان کرد: مباحث مرتبط به وقف باید از سوی رسانه‎های عمومی مطرح شود و حداقل هفته‎ای یک بار باید در این زمینه برنامه سازی انجام داد.
وی گفت: بر اساس روایات، دین و بذل و تواضع باعث محبوبیت نزد خدا و خلق می‎شود و هر کسی که سه خصلت نفاق و ظلم و عجب و خودپسندی را با خود داشته باشد مغضوب خدا و مردم خواهد بود.
آیت‎الله نوری همدانی تصریح کرد: حفاظت از موقوفات از دیگر مسایل بسیار مهمی است که سازمان اوقاف بر اساس مباحث دینی به آن اقدام کند؛ کسانی که وقف می‌کنند باید کاری کنند که این وقف‎ها به شکلی صیانت شود و در سال های بعد نیز اشخاصی متصدی حفظ آنها باشند.
وی افزود: در خصوص افرادی که مترصد موقوفه خواری هستند باید اقدام قوی انجام شود؛ در گذشته، علما بیان می‎کردند که ثلث ایران وقف بوده است که متاسفانه بسیاری در رژیم‎های گذشته این موقوفات را تصاحب کردند که باید برای احیای این امر اقدام شود.
این مرجع تقلید بیان کرد: وقف در خصوص امامزاده‎ها باید در همان امامزاده خرج شود و نمی‎توان پول مردم را در جای دیگر خرج کرد؛ این مسئله مهمی در وقف است که باید در این خصوص اقدام شود.
captcha