کد خبر: 3550370
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳

تنها مؤسسه قرآنی شهر باغین را بیشتر بشناسیم

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مؤسسه روایان وحی شهر باغین به‌عنوان تنها مؤسسه این شهر تاکنون توانسته است در زمینه‌های مختلفی از جمله آموزش قرآن به تمامی سنین و همچنین تربیت مربیان قرآنی عملکرد مؤثری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در ادامه معرفی مؤسسات قرآنی این بار به سراغ مؤسسه‌ای رفته‌ایم که از سوی خادمان قرآن کریم شهر باغین از سال 1388 فعالیت قرآنی خود را آغاز کرده است. این مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت که بعدها با عنوان «راویان وحی» به فعالیتش ادامه داد در ابتدای امر با برگزاری جلسات و محافل قرآنی در مساجد، پایگا‌ه‌های بسیج و کانون‌های فرهنگی شهر کار خود را آغاز کرد.
مؤسسه راویان وحی بعد از طی مسیر ابتدایی خود با حضور فعال در عرصه‌های مختلف از جمله تشکیل گروه‌های تواشیح، برگزاری دوره‌‌های مختلف آموزش قرآن کریم در مؤسسات قرآنی شهر، برگزاری محافل قرآنی، حضور در مسابقات و .. رسالت قرآنی خود را دنبال کرد.
این تیم قرآنی که با تلاش مجدانه خود مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت راویان وحی شهر باغین را با کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌اندازی کردند با هدف آموزش‌های مختلف قرآنی در سطوح عمومی و تخصصی و برگزاری همایش و مسابقات در این راه گام نهادند.
رسما  مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت راویان وحی مجموعه‌ای مستقل و بدون وابستگی به تمامی مراکز دولتی و غیردولتی و با همکاری علی غلامعلی‌پور معصومه شجاعی و با مدیریت حسین نامجو از سال 1390 با عنوان مؤسسه قرآنی کار خود را آغاز کرد.
در ادامه این گزارش برای آشنایی با مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت راویان وحی به سراغ حسین نامجوباغینی، مدیر این مؤسسه رفته‌ایم و پای صحبت‌های وی نشستیم.
نامجوباغینی با اشاره به اینکه این مؤسسه چون دیگر مؤسسات سراسر کشور با مشکلاتی چون مشکل مالی روبرو است، اظهار کرد: متأسفانه مؤسسات قرآنی در شهرهای کوچک با مشکلات زیادی روبرو هستند که موجب شده تا در روند کاری آن‌ها تأثیر منفی بگذارد و در این زمینه مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت از این مسئله مستثنی نیست.
 مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت راویان وحی در ادامه افرود: در حال حاضر شیوه‌ برنامه‌ریزی بودجه‌های قرآنی در کشور گنگ و مبهم است و باید تمهیدات ویژه‌ای در این زمینه اندیشیده شود.
نامجوباغینی با اشاره به عملکرد مؤسسات قرآنی در شهرهای کوچک اظهار کرد: با توجه به اینکه در شهرهای کوچک ما شاهد تبلیغات گسترده فرقه‌های مختلف هستیم ولی در مقابل هیچ توجهی از سوی مسئولین قرآنی در خصوص فعالیت‌ مؤسسات و خانه‌های قرآنی در این مناطق نیستیم و همین امر موجب می‌شود تا فعالیت قرآنی این مراکز بازتاب خوبی نداشته باشد و در واقع نبود بودجه‌ مناسب برای فعالیت این مؤسسات موجب می‌شود تا کم کم رو به تعطیلی کشیده شود.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم فعالیت مؤسسات قرآنی در شهرها بزرگ و کوچک را مقایسه کنیم به این نتیجه می‌رسیم که در جال حاضر مؤسسات قرآنی در شهرهای بزرگ برای پیش بردن اهداف خود یا از طریق بنگاه‌های اقتصادی یا از طریق دریافت وجوهات از قرآن‌آموزان فعالیت می‌کنند در صورتیکه در شهرهای کوچک این‌طور نیست و مؤسسات برای عملی کردن اهداف خود با سختی‌های زیادی روبرو هستند و از حمایت خاصی نمی‌شوند و بعضا در مواردی مجبور است هزینه‌های آموزش قرآن‌آموزان را نیز خود به عهده بگیرد.
نامجوباغینی با اشاره به اینکه باغین شهری است که دربخش مرکزی شهرستان کرمان قرار دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه بالغ بر  13000 نفر در این شهر زندگی می‌کنند ولی متأسفانه تنها یک مؤسسه قرآنی دارد و همین مؤسسه به دلیل داشتن مشکلات متعدد مالی حال و روز خوبی ندارد.
مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت راویان وحی با اظهار امیدواری برای بهبود وضعیت این مؤسسه به اهداف مؤسسه اشاره و بیان کرد: مؤسسه راویان وحی در جهت توسعه و تعمیق فرهنگ متعالی قرآن کریم و زدودن محجوریت از چهره قرآن کریم در سطح شهر از طرق مختلفی وارد این عرصه شده است که در ذیل به آنها اشاره می‌کنم.
الف) آموزش عمومی(روخوانی، روانخوانی، ترتیل و تجوید)
ب) آموزش تخصصی(‌صوت الحن، حفظ کل قرآن کریم ...)
ج) آموزش حفظ خردسالان(‌3 تا 5 و 5 تا 7 ساله )
نامجوباغینی در ادامه به دیگر فعالیت‌های و اهداف این مؤسسه اشاره کرد و افزود: برگزاری همایش‌ها، سمینارها و مسابقات فرهنگی، قرآنی و هنری در سطوح مختلف استانی، کشوری و بین‌المللی به‌صورت مستقل و یا با مشارکت سازمان‌ها و مراکز دولتی و غیر‌دولتی، برپایی نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی و قرآنی، تحقیق و پژوهش در موضوعات متناسب با اهداف و فعالیت‌های مؤسسه و اجرای طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی، انجام مبادلات و عرضه محصولات فرهنگی قرآنی ـ هنری از طریق ارائه خدمات و کالاهای فرهنگی از قبیل کتاب، مطبوعات‌، نوارهای صوتی و تصویری و نرم‌افزارهای رایانه‌ای از جمله اهداف این مؤسسه است.
مدیر مؤسسه روایان وحی ادامه داد: دیگر اهداف مؤسسه شامل برقراری ارتباط با مراکز فرهنگی، قرآنی و هنری طراحی و ایجاد بانک اطلاعاتی در زمینه‌های گوناگون فرهنگی ـ قرآنی، ارائه و اجرای طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی ـ قرآنی برای تمام مراکز و سازمان‌های دولتی و غیردولتی، تربیت و آموزش نیروی انسانی مجرب و متخصص به‌منظور مدیریت و اجرای طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی ـ قرآنی و انجام دوره‌های آموزش مربیگری با هدف تربیت مربیان توانمند جهت تعلیم قرآن و علوم آموزش قرآن، علوم قرآنی و معارف اسلامی به‌صورت تخصصی و عمومی در تمام ابعاد و برای تمام سنین است.
یادآور می‌شود، مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت راویان وحی در کرمان، شهر باغین، بلوار امام خمینی(ره)، جنب بانک صادرات واقع شده است.
مریم علئی
مطالب مرتبط
captcha