به
گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی، امروز، یکشنبه، 14 آذرماه، در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک آغاز ربیعالاول گفت: روز مجلس را به همه همکاران تبریک میگویم و یاد شهید بلند مقدار مجلس ایران، شهید مدرس را گرامی میداریم.
وی افزود: شهید مدرس به حق معتقد بود که مجلس مرکز ثقل و نقطه قضا و قدر مملکت ایران است و در جایی فرمود «عظمت ملت همان عظمت مجلس است؛ هر ملتی بزرگواری و عظمتش بسته به عظمت مجلس است. پس هر کسی ملتی را بزرگ و با عظمت بخواهد باید مجلس آن را بزرگ و با عظمت بداند».
لاریجانی اظهار کرد: به همین جهت از دور دوم مجلس که مدرس به عنوان ناظر و مجتهد طراز اول وارد مجلس شد تا پایان مجلس ششم اهتمام ویژهای به جایگاه مجلس داشت و در همه امور سیاسی، فرهنگی، امنیتی، حقوقی و اقتصادی اظهارنظر تأثیرگذاری داشت.
وی گفت: شرایط زمانه مدرس و سالهای آغاز مشروطیت و بهمریختگی صحنه بینالمللی و سرریز آن در کشور ما و چند دستگیها در داخل کشور در استقرار تفکر محوریت مجلس نزد مدرس بیتأثیر نبود اما نظریه مدرس مربوط به یک دوره تاریخی خاص نیست. او میگوید «اینکه ما تعقیب از مقالات روسو نمیکنیم برای این است که افکار عالیه محمد بن عبدالله (ص) را برای نظم اجتماع بهتر از افکار روسو میدانیم».
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: موقعی که رضاشاه به دنبال تغییر ساختار حکومت بود و بحث جمهوریت را مطرح کرد، مدرس اعلام نظر کرد که من با جمهوری واقعی مخالف نیستم و حکومت صدر اسلام هم تقریباً بلکه حقیقتاً جمهوری بوده است ولی این جمهوری که میخواهند به ما تحمیل کنند بنا به اراده ملت نیست».
وی ادامه داد: این مسئله نشان میدهد که نظام سیاسی مدرس مبتنی بر سنت اسلامی به سوی مردمسالاری و تقویت نهاد مجلس بوده و بدون تردید تلاشهای آن مرد بزرگ الهی تأثیرات خود را در تأسیس نظام جمهوری اسلامی گذاشت و به درستی روز مجلس با نام مدرس متبرک شد و بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب بر همین منهج، مجلس را در رأس امور کشور قرار دادند.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه تروریستی حله اشاره کرد و گفت: چند حادثه در اواخر ماه صفر رخ داد که وجدان عمومی جامعه را متألم و داغدار کرد که یکی از آنها حادثه تروریستی در حله بود که منجر به شهادت زائران ایرانی شد که اوج سبوعیت جریان تروریستی داعش را نشان داد.
رئیس مجلس با بیان اینکه کمتر در تاریخ اسلام سابقهای به این وقاحت سراغ داریم که گروهی در انجام اعمال خود اینقدر لاابالی باشند، گفت: در این شرایط به هم ریخته امنیتی در منطقه، ایران با تدبیر و همت نیروهای مسلح و امنیتی خوشبختانه از امنیت پایدار برخوردار است.
وی همچنین به برخورد دو قطار در سمنان پرداخت و گفت: برخورد دو قطار در استان سمنان نیز از حوادث تلخ روزهای گذشته بود که باعث شد زائران امام رضا(ع) جان خود را از دست بدهند؛ همانگونه که مطلع هستید کمیتههایی برای بررسی این حادثه تشکیل شد و کمیسیون عمران مجلس در این زمینه تلاش وافری داشت که گزارش اولیه خود را تهیه کرده و به زودی به اطلاع نمایندگان خواهد رسید.
رئیس مجلس در بخش پایانی سخنان خود به تمدید تحریمهای ایران از سوی آمریکا اشاره کرد و گفت: مجلس نمایندگان آمریکا و مجلس سنا در مورد قانون ایسا تصمیم صددرصدی در تمدید آن گرفتند و در همین حال رئیسجمهور آمریکا که یک طرف توافق هستهای بود در مقابل این سؤال که چنین اقدامی خلاف توافق است اعلام کرد شما محدودیتهای من را در کنگره میدانید.
لاریجانی با طرح این سؤال که آیا این موضع صادقانه از سوی رئیسجمهور آمریکاست، خطاب به اوباما اظهار کرد: یعنی شما پس از انتخابات اخیر آنقدر بیاعتبار شدهاید که حتی همحزبیهای شما هم به نظرات شما توجه نمیکنند؛ حدود نیمی از اعضای کنگره از حزب دموکرات هستند پس چطور یک نفر از آنها به عنوان مخالف رأی نداد.
وی تصریح کرد: این امر حکایت از آن دارد که کل سیستم حکومت آمریکا در تمدید این قانون توافق کردند که معنای این امر بیاعتباری رئیسجمهور فعلی است؛ چطور در زمان انجام توافق هستهای اعضای حزب دموکراتها در مجلس نمایندگان و سنا موفق شدند جلوی جمهوریخواهان را بگیرند اما در اینجا یک نفر هم شأنی برای تعهد رئیسجمهور قائل نشد؛ این حادثه نشان میدهد که رئیسجمهور فعلی آمریکا در این توافق با شرافت عمل نکرد و گفته اخیر ایشان که بنده محدودیتهایی در کنگره دارم از روی صداقت نیست.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه مصوبه اخیر آمریکا خلاف توافق هستهای است، گفت: حداقل با بررسی اجمالی که انجام دادم در هشت مورد در برجام مخالفت با چنین رویکردی را نشان داده است.
لاریجانی ادامه داد: بارها وزیر خارجه آمریکا این معنا را اعلام کرد و حتی قبل از بحث در سنا نیز اعلام نگرانی کرده بود لذا اقدام آمریکاییها هیچ توجیهی از نظر تعهد بینالمللی ندارد و از طرفی پایبندی ایران بر حسب نظر سازمانهای بینالمللی مسجل است.
وی تصریح کرد: ما در مجلس قانون بسیار مهمی تصویب کردیم و به نظر میرسد تکلیف کار در قانون مصوب مجلس روشن شده است؛ در بند 3 این قانون ما به صراحت بیان کردیم که اگر یکی از طرفین به تحریمهایی روی بیاورد و یا تحریمهای جایگزین مشخص کند، چه اقداماتی را دولت باید انجام دهد؛ لذا چون در این موارد تحریمهایی انجام شده دولت باید متناسب با آن باید اقداماتی صورت دهد.
لاریجانی در پایان از دولت خواست، مطابق مصوبه مجلس در قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام اقدام متقابل را در ازای گستاخی آنان هرچه سریعتر به موقع اجرا قرار دهد و گزارش آن را به مجلس بدهد.
رئیس مجلس همچنین از همه دوستداران انقلاب در قوای مختلف خواست در شرایط کنونی که احتیاج به وفاق بیشتر است، تمامی سعی خود را در وحدت و همدلی صرف کنند و از اقداماتی که چالش برای کشور ایجاد میکند بپرهیزند تا وقت مسئولان صرف منافع ملی کشور شود.