کد خبر: 3551672
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
نشست خبری جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان/2

حضور 50 گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بین‌المللی کودک و نوجوان/ اجرای نمایش قرآنی «پسر نیل»

گروه هنر: دبیر بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با اشاره به اینکه 50 گروه داخلی و خارجی در 6 روز برگزاری این جشنواره به اجرای نمایش خواهند پرداخت گفت: از جمله آثار شاخص این دوره می‌توان به نمایش قرآنی«پسر نیل» به کارگردانی ناصر آویژه اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شهرام کرمی، دبیر بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در نشست خبری این دوره از جشنواره که صبح امروز سه‌شنبه 16 آذر در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، ابتدا در مورد طراحی پوستر این جشنواره که کاری از سیدمازیار تهرانی است به ارائه توضیح پرداخت و گفت: در طراحی این پوستر که در دو رنگ تهیه شده است سعی شده از المان‌هایی استفاده شود که تداعی‌گر شعار جشنواره یعنی «مهر در صحنه کودکی» باشد.

وی گفت: ابتدا قصد داشتیم این پوستر را جمعه گذشته بر سر مزار جبار باغچه‌بان رونمایی کنیم که متأسفانه طراحی و چاپ آن کمی به درازا کشید و لذا امروز از این پوستر رونمایی کردیم که همینجا از طراح خلاق این پوستر کمال تشکر را دارم.

کرمی تصریح کرد: از مجموع بیست و سه دوره برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، تاکنون دبیری شش دوره از آن را به عهده داشتم  و باید به این نکته اشاره کنم که شخصاً در پذیرش مسئولیت دبیری این جشنواره اعتقاد دارم که جشنواره باید از شکل سنتی و در قالب انتشار فراخوان آن فاصله گرفته  و هر دوره شاهد جهش خوب کمی و کیفی در ساختار اجرایی آن باشیم.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

وی با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان فرصتی را فراهم آورده است که به شکل تخصصی به تئاتر کودک و نوجوان توجه داشته باشیم گفت: این جشنواره هم فرصتی برای هنرمندان فعال در این ژانر فراهم آورده است که به ارائه آثارشان بپردازند و هم مجالی برای همگرایی آنها و تبادل نظر و تشریک مساعی که در قالب دیدار و گفت‌و‌گو صورت می‌گیرد، سطح کیفی آثار نمایشی کودک و نوجوان را ارتقا بخشند. ضمن آنکه ما همواره در ستاد برگزاری جشنواره از نقطه نظرات هنرمندان و پیشکسوتان این عرصه نمایشی نیز نهایت بهره را برده و خواهیم برد.

12 سالن نمایشی در همدان، میزبان اجرای آثار بخش‌های مختلف جشنواره

دبیر بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در ادامه گفت: جشنواره بیست و سوم از 22 تا 27 آذر در شهر همران و در 12 سالن نمایشی برگزار خواهد شد که در مجموع 50 گروه نمایشی متشکل از 550 هنرمند با 160 اجرا در این جشنواره حضور خواهند داشت.

کرمی افزود: این دوره از جشنواره در 10 بخش تخصصی برگزار خواهد شد که عبارتند از مسابقه کودک، مسابقه نوجوان، مسابقه خردسال، مسابقه بین‌الملل، مسابقه دانش‌آموزی، مسابقه نمایشنامه‌نویسی، مسابقه خیابانی، نمایشنامه‌خوانی، نشست‌های تخصصی و بخش صدسالگی تئاتر کودک و نوجوان که اختصاص به مرور آثار مرحوم جبار باغچه‌بان دارد.

مدیر پردیس تئاتر تهران تأکید کرد: 10 گروه نمایشی از کشورهای خارجی در این دوره از جشنواره شرکت دارند که از آن جمله می‌توان به آلمان، ایتالیا، روسیه، اسپانیا، استرالیا، آفریقای جنوبی اشاره کرد؛ ضمن آنکه از رؤسای کمپانی‌های تئاتر کشورهایی همچون الجزایر، ترکیه، کنیا، سوئد و ... نیز برای حضور در این جشنواره دعوت به عمل آمده است.

پیش‌بینی استقبال یکصدهزار نفری مخاطبان از برنامه‌های جشنواره

کرمی با اشاره به اینکه مهم‌ترین مشکل استان همدان در میزبانی از جشنواره معتبری همچون تئاتر کودک و نوجوان، زیرساختی است، ادامه داد: با این وجود همان‌طور که اشاره شد شعار این جشنواره «مهر بر صحنه کودکی» است و پیش‌بینی می‌شود که حدود یکصدهزار نفر از بخش‌های گوناگون جشنواره طی 6 روز برگزاری آن استقبال کنند.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

دبیر بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان اظهار داشت: به نظر می‌رسد دیگر بعد از برگزاری بیست و سه دوره از این جشنواره زمان آن رسیده باشد که دوستان مسئول به فکر افزایش ظرف زمانی این جشنواره به مدت حداقل 10 روز و چیزی در حدود یک ماه باشند؛ چرا که در این بازه زمانی کوتاه جشنواره قادر به پاسخ مناسب به همه مطالبات گروه‌های نمایشی نیست و در شرایطی که ما قادر بودیم حداقل حضور 80 گروه نمایشی را در این جشنواره داشته باشیم اما پذیرای 50 گروه هستیم.

وی به اعلام اسامی هیئت داوران در بخش‌های گوناگون پرداخت و گفت: در بخش مسابقه نوجوان یک داور بین‌المللی از کشور سوئد به نام نیکلاس مانکه مورنا در کنار لیلی رشیدی و اردشیر صالح‌پور وظیفه داوری آثار را به عهده دارند و در بخش مسابقه کودک نیز یک دوار بین‌المللی به نام سالواتور تراماسونه از ایتالیا مسئولیت داوری آثار این بخش به همراه هنگامه مفید و بهرام شاه محمدلو را به عهده دارد.

مدیر مرکز نمایش‌های آئینی صبا در ادامه گفت: در بخش مسابقه خردسال که از امسال برای نخستین بار آن را رقابتی کردیم رضا فیاضی، افسانه زمانی و مجید قناد به داوری آثار خواهند پرداخت مضافاً بر اینکه امسال در مراسم بزرگداشت جشنواره، از رضا فیاضی به پاس سالها فعالیت در عرصه تئاتر کودک و نوجوان تجلیل خواهد شد.

برپایی 10 کارگاه تخصصی با حضور اساتید ایرانی و خارجی

کرمی در ادامه گفت: داوری آثار بخش خیابانی را منوچهر اکبرلو، کریم اکبری مبارکه و احمد بیگلریان به عهده خواهند داشت و ما امسال در این دوره از جشنواره 10 کارگاه آموزشی با حضور اساتید خارجی و داخلی برپا خواهیم کرد که از جمله این اساتید می‌توان به محمد عاقبتی، حمدیرضا نعیمی، جمال میرجعفری، بئاتریس گارنی و کریستف تایبولت هر دو از فرانسه اشاره کنیم.

این کارگردان و کارشناس تئاتر افزود: نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر کودک و نوجوان شامل 60 قطعه عکس و پوستر منتخب تئاتر در نگارخانه بوعلی همدان در مدت زمان برگزاری جشنواره برپا خواهد شد و فائزه فیض نیز مجموعه آثارش در زمینه نمایش کودکان را در قالب نمایشگاهی در معرض دید همگان قرار خواهد داد و همانطور که اشاره کردم به منظور تبادل نظر میان هنرمندان گروه‌های داخلی و خارجی  و ایجاد همکاری میان آنها هر شب نشست شبانه‌ای برگزار خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه ماهیت محتوایی همه آثار نمایشی کودک و نوجوان، تربیتی، دینی و اخلاقی است گفت: با این حال ما تنوعی در موضوعات نمایشی در این دوره از جشنواره خواهیم داشت و به طور مشخص در این جشنواره شاهد اجرای نمایش«پسر نیل» به نویسندگی و کارگردانی ناصر آویژه با استناد به یکی از قصص قرآنی خواهیم بود.

اختتامیه جشنواره؛ 10 صبح 27 آذر

کرمی با اشاره به اینکه در هر شب از جشنواره یک برنامه نمایشنامه‌خوانی برگزار خواهد شد گفت: اغلب برنامه‌های این بخش اختصاص به آثار نمایشی جبار باغچه‌بان دارد و البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که افتتاحیه این جشنواره مردمی خواهد بود و ساعت 18 روز 22 آذر برگزار می‌شود و اما اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان 27 آذر ساعت 10 صبح خواهد بود.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

وی در پایان با تشکر از همکاری مسئولان استانی به ویژه نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان، در مورد نحوه داوری آثار مسابقه نمایشنامه‌نویسی گفت: شکل این بخش از جشنواره امسال متحول شده است و داوری این بخش در دو بخش آثار چاپ شد از سال 90 به بعد و آثار نمایشی تولیدی جدید صورت خواهد گرفت که داوری این بخش نیز به عهده هیئت داورانی متشکل از منصور خلج، سیدحسین فدایی‌حسین، حسن عاطفه،حسن دولت‌آبادی و احمد بیگلریان خواهد بود.

امیرسجاد دبیریان

 

   

captcha