رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه سازمان غذا و دارو یک سازمان نظارتی در حوزه سلامت و پاکی غذا است، اظهار کرد: این سازمان یکسری وظایف شرعی دارد و در حوزه پاکی غذا از منظر شرعی باید به مسئولیتهای خود عمل کند.
معاون وزیر بهداشت افزود: این وظیفه شرعی هم کنترل سلامت غذا و هم حلیت آن است؛ این وظیفه به ویژه در اعطای مجوز به واردات غذا بیشترین نمود را دارد.
دیناروند عنوان کرد: سازمان غذا و دارو در مورد حلیت فرآوردههای خوراکی و حتی فرآوردههای آرایشی و بهداشتی که میتوانند از مواد حرام و نجس استفاده کنند بسیار حساس و سختگیر است.
وی بیان کرد: در مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو حلیت تمامی مواد غذایی وارداتی چندین نوبت هم پیش از ورود هم حین ورود و هم در حین عرضه مورد کنترل قرار میگیرد.
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: سازمان عذا و دارو این امکان را دارد که بررسی حلیت فرآوردههای صادراتی از ایران به کشورهای دیگر را نیز مورد حمایت قرار داده تا از بازار بین المللی حلال در دنیا هم ایران جا نمانده و بتوانند سهمی را در این بازار ایفا کند.
وی با بیان اینکه ایران سهم کمی در بازار حلال جهان دارد عنوان کرد: ما کلا در تجارت جهانی سهم کمی داریم و فقط در تجارت حلال نیست که سهم بسیار اندکی داریم، متأسفانه ما تاکنون کشوری صادر کننده نبودیم.
دیناروند ادامه داد: البته برای اولین بار صادرات غیر نفتی ایرانی از واردات آن پیشی گرفته و این کار بسیار ارزشمندی است؛ این تراز مثبت می تواند بهتر باشد و به جای اینکه واردات ما پیشی بگیرد صادرات ما می تواند 10 برابر شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: ما زمینه و توان ارتقای صادرات را داریم باید روابط بین المللی خود را در دنیا اصلاح و تعاملاتمان را بهتر کنیم، برخی از تحریمها برداشته شده و اگر به حداقل برسد آن موقع امکان توسعه صادرات حلال هم بیشتر میشود.
وی اعلام کرد:صادرات حلال نه تنها به دلیل مبلغ
ورودی که عاید کشور میکند بلکه زمینه اشتغال بسیاری در کشور به وجود آورده و موجب
رفع بیکاری میشود.
دیناروند در رابطه با سرانجام نشان حلال جمهوری
اسلامی ایران نیز تصریح کرد: به هر حال در داخل دولت دستگاه های مختلفی هستند که
در مورد برند حلال خود را ذیحق میدانند، سازمان غذا و دارو مسئولیت داشته و
زیرساختهای آن را نیز دارا میباشد. امیدواریم که با رایزنی و گفتوگو این مسأله
حل شده و هر چه زودتر بتوانیم از این نشان استفاده کنیم.