کد خبر: 3552946
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۴
صلاحی عنوان کرد:

میزبانی 6 فرهنگسرای تهران از دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی «پیامبر مهربانی»

گروه هنر: رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی «پیامبر مهربانی» از فردا همزمان با آغاز هفته وحدت آغاز خواهد شد گفت: 6 فرهنگسرای تهران میزبان شرکت‌کنندگان این جشنواره از ایران و 8 کشور اسلامی جهان هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی «پیامبر مهربانی» پیش از ظهر امروز یکشنبه 21 آذر با حضور محمود صلاحی؛ رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، امیرعبدالحسینی؛ معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و جمعی از اعضای ستاد برگزاری و شورای سیاستگذاری این جشنواره در سالن کنفرانس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمود صلاحی؛ رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به ایراد سخن پرداخت و گفت: دومین جشنواره بین المللی موسیقی پیامبر مهربانی همزمان با آغاز هفته وحدت از فردا در 6 فرهنگسرای تهران شامل اندیشه، بهمن، خاوران، فردوس، ارسباران و بهاران برگزار خواهد شد که به نسبت دور نخست این جشنواره یک فرهنگسرا به مجموعه مکان‌های اجرای اثار اضافه شده است.

وی ادامه داد: افغانستان، الجزایر، پاکستان، تونس، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان 8 کشوری هستند که در طول مدت سه روز برگزاری جشنواره شاهد اجرای آثار آنها خواهیم بود که باید به این تعداد اجرای آثار گروه‌های موسیقی از مناطق گوناگون 10 استان کشور را شامل ایلام، اهواز، ترکمن، کردستان، خوزستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، مرکزی، گلستان، تهران که آثار تهرانی مربوط به موسیقی دستگاهی هستند، نیز اضافه کنیم.

رئیس دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی «پیامبر مهربانی» تصریح کرد: 43 میهمان به همراه یک سخنران ویژه از فرانسه با نام ژان دورینگ از خارج از کشور و 54 میهمان از گروه‌های داخلی در این جشنواره حضور خواهند داشت که در هر یک از فرهنگسراهای میزبان اجرای آثار، هر روز سه اثر داخلی و خارجی برای علاقه‌مندان به اجرا درخواهد آمد.

وی با اشاره به همزمانی اجلاس مجمع تقریب مذاهب اسلامی با ایام این جشنواره گفت: از حضور میهمانان خارجی شرکت‌کننده در این اجلاس به عنوان مخاطبان این جشنواره نیز دعوت خواهیم کرد.

صلاحی افزود: به هر حال این دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی «پیامبر مهربانی» است و در این فرصت کم این جشنواره توانسته است یکی از پرتماشاگرترین و پرمخاطب‌ترین رویدادهای هنری زیرمجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به حساب آید؛ اما باید به اختتامیه این دوره از جشنواره اشاره کنم که پنج‌شنبه 25 آذر ساعت 18:30 در سالن شهیدآوینی فرهنگسرای بهمن با تقدیر از برگزیدگان برگزار خواهد شد.

وی در پایان سخنان خود گفت: احمد پژمان، اسماعیل تهرانی، کیوان پهلوان، کریم قربانی، رضا مهدوی، بابک ربوخه و امیر عبدالحسینی، شورای انتخاب و بررسی این دوره از جشنواره را تشکیل می‌دهند که طی روزهای گذشته و تلاش‌های چند ماهه‌ای را داشتند تا این جشنواره در سطح کیفی قابل قبول و در خور شأن پیامبر اکرم(ص) برگزار شود.

امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران دیگر سخنران این نشست بود که در سخنان کوتاهی ضمن قدردانی از تلاش‌های ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در برگزاری و تدارک مجموعه‌ای از رویدادها و جشنواره‌های جریان‌ساز فرهنگی و هنری گفت: نخستین دوره جشنواره موسیقی «پیامبر مهربانی» سال گذشته با حمایت مستقیم ریاست سازمان و تلاش جمعی از دوستان کارشناس در مرکز موسیقی سازمان و شورای سیاست‌گذاری این جشنواره برگزار شد هرچند که در نخستین دوره به دلیل ضیق وقت قادر نبودیم برنامه‌ریزی مؤثری در برگزاری این جشنواره داشته باشیم و لذا ساماندهی گروه‌های شرکت‌کننده در آن دوره کمی شتابزده اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: امسال اما در دومین دوره برگزاری این جشنواره با فرصت کافی برای ساماندهی گروه‌های خارجی و ارزیابی گروه‌های داخلی مواجه بودیم و لذا با تلاش اعضای ستاد برگزاری و همین‌طور شورای سیاست‌گذاری همچون کیوان پهلوان، کریم قربانی، احمد پژمان، بابک ربوخه و رضا مهدوی مجالی دست داد که در ادامه شاهد برگزاری جشنواره‌ای قوام‌یافته‌تر با حضور بهترین‌های موسیقی از 8 کشور جهان و همچنین گروه‌های موسیقی از 10 استان کشور باشیم و همین‌جا از کشورها و گروه‌های متقاضی حضور در این جشنواره که به دلایلی همچون کمبود اعتبارات و فرصت کم برگزاری جشنواره نتوانستیم در خدمتشان باشیم عذرخواهی می‌کنم.

رضا مهدوی، کارشناس موسیقی و از اعضای شورای سیاست‌گذاری دومین جشنواره بین‌المللی موسیقی «پیامبر مهربانی» نیز در ادامه این نشست به ایراد سخن پرداخت و گفت: این جشنواره با وجود عمر کمی که دارد و تاکنون تنها شاهد برگزاری دو دوره آن بوده‌ایم را باید یک کنگره ملی در عرصه موسیقی به شمار آورد که در تاریخ معاصر فرهنگی و هنری ایران بی‌سابقه است.

وی ادامه داد: این جشنواره موقعیتی بی‌نظیر را فراهم آورده است که بتوان به واسطه آن مجموعه‌ای از آثار موسیقایی را گردهم آورد که بخش مهمی از توده مردم از اقوام و مذاهب گوناگون مطالبه‌گر واقعی آن هستند و می‌توانند در فضای این جشنواره شنوای آن باشند و لذا برگزاری صرف این جشنواره حتی بدون در نظر گرفتن دستاوردها و تبعات مثبتی که دارد  می‌تواند سرفصل و نقطه عطفی را ایجاد کند که حتی جشنواره «موسیقی فجر» نیز به آن نپرداخته است.

این کارشناس و مدرس موسیقی تصریح کرد: چه خوب است با وجود زمان کمی که تا برگزاری جشنواره موسیقی فجر در سال جاری داریم، دوستان مسئول در این جشنواره سالنی را به منظور اجرای اثار منتخب و برگزیده جشنواره موسیقی «پیامبر مهربانی» ترتیب دهند تا شرکت‌کنندگان در این جشنواره و علاقه‌مندان به موسیقی جهان اسلام در این رویداد معتبر بین‌المللی نیز از جمله مخاطبانی باشند که به شور و حرارت جشنواره کمک شایان توجهی خواهند داشت.

وی افزود: حتی موارد پژوهشی و تجارب گروه‌های شرکت‌کننده در این جشنواره می‌توان سرفصل برخی دروس دانشگاهی نیز قرار گیرد چراکه در زمینه موسیقی اقوام و ملل تاکنون رویکرد مؤثری نداشته‌ایم و بیشترین توجهات در این زمینه موسیقی هنر و چین و نهایت به موسیقی جاده ابریشم توجه شده است.

مهدوی در پایان سخنان خود گفت: از جمله مواردی که در شورای سیاست‌گذاری به آن پرداخته شد اما به دلیل فرصت کم سه‌روزه جشنواره قادر نیستیم آن در قالب برنامه‌های این جشنواره بگنجانیم، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی با موضوع موسیقی اقوام و ملل در زمینه‌هایی همچون موضوع وحدت اسلامی و همچنین دعوت از خوانندگان موسیقی پاپ بود که اتفاقاً در این زمینه یعنی پرداختن به هفته وحدت و شخصیت نبی مکرم اسلام(ص) صاحب آثار فراوانی هستند که اگر این جشنواره در یک بازه زمانی 10 روزه برگزار می‌شد امکان متنوع تر شدن آن به وجود می‌آمد.

این گزارش حاکی است در پایان این نشست، کیوان پهلوان و بابک ربوخه از اعضای ستاد برگزاری و شورای سیاست‌گذاری این جشنواره نیز به ارائه دیدگاه‌های خود در  زمینه اهمیت برگزاری این جشنواره پرداختند.

امیرسجاد دبیریان

captcha