به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سیده سعیده غروی، معاون پژوهش جامعة الزهراء(س) امروز 24 آذرماه در نشستی خبری به تشریح برنامههای هفته پژوهش و یکسال اخیر این مرکز پرداخت و گفت: برنامهریزیهای پژوهشی الزهراء(س) در چند سطح استادان، پژوهشگران و دانشپژوهان اجرا میشود. وی ادامه داد: برپایی کارگاههای تخصصی پژوهشی در یکسال اخیر از جمله برنامههای ما بوده که در 12 مورد با موضوعات مختلف بینرشتهای انجام شده است؛ همچنین سلسله کارگاههای تخصصی مانند کارگاه روش تحقیق پیشرفته، تحقیق دانشنامهای، روش تحقیق موضوعی در قرآن، فن ترجمه متون عربی، تکنیکهای تحلیل محتوا، اصول نگارش مقالهنویسی و ... برپاشده و تنها 290 نفر از طلاب سطح سه و چهار مخاطب کارگاه مقالهنویسی ما بودهاند.
غروی تصریح کرد: در یکسال اخیر نشست تخصصی تاریخ کلام امامیه با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی را برگزار کردیم که به صورت سلسلهوار در 40 ساعت انجام شد.
وی اظهار کرد: برپایی نشستهای علمی پژوهشی از دیگر کارهاست که از سال 94 تاکنون برگزار شده و 19 نشست برای نزدیک به هزار نفر در گرایشاتی مانند فقه و حقوق، تفسیر و علوم قرآن با موضوعات؛ بررسی رویکرد تطبیقی در الهیات، تبیین ادبی سوره حمد، وحدت موضوعی سور با محوریت سوره«ص» و طرح حکومت و ولایت امام علی(ع) در سوره طه)، مطالعات زن و خانواده، اخلاق و تربیت، فلسفه و کلام، تاریخ برگزار شده است.
معاون پژوهش الزهراء(س) از تاسیس و راهاندازی انجمنهای علمی و پژوهشی به عنوان دیگر فعالیتهای یکسال اخیر خبرداد و گفت: بیش از 300 نفر در این انجمنها عضویت دارند و برخی انجمنها مانند؛ تفسیر و علوم قرآن، فلسفه و کلام، فقه و اصول و مطالعات زن و خانواده و ... در حال فعالیت هستند و چند کارگاه و نشست علمی برگزار کردهاند.
غروی با اشاره به جشنواره بانو امین افزود: هدف از برگزاری جشنواره، شناسایی ظرفیت پژوهشی بانوان پژوهشگر بوده است و دو دستاورد مهم داشت؛ اولین آن طراحی پژوهشکده بینالمللی مجازی است که بیش از 600 طلبه در آن عضویت دارند و تا پایان دی ماه نیز فرصت برای ثبت نام علاقهمندان وجود دارد و در دهه فجر راهاندازی خواهد شد و دستاورد دیگر نیز طرح مجمع هماندیشی مطالعات زن و خانواده است.
معاون پژوهشی جامعة الزهراء(س) گفت: برنامه دیگر ما طرح دستیار پژوهش با هدف تربیت پژوهشگر است تا محققانی را جذب کنیم و برای این کار از دانشپژوهان سطح سه و چهار استفاده کردهایم و گرایشاتی مانند تفسیر و علوم قرآن، فلسفه و کلام، تاریخ، فقه و حقوق و ... فعال است و ترم دوم تربیت پژوهشگری را میگذرانند و 27 مقاله حاصل فعالیت این دو ترم بوده است.
غروی تصریح کرد: برای اولین بار ایجاد و راهاندازی شبکه علمی در کتابخانه را داشتیم که از سه بخش کتابخانه دیجیتال، پایگاههای پژوهشی با دارابودن دسترسی به 18 سایت علمی و بخش نشریات و فرهنگ حاوی 18 سایت با دسترسی به سه میلیون مقاله علمی است.
3 کلانپروژه تفسیری
وی افزود: از دیگر کارها تحقق فرهنگ پژوهش گروهی در قالب کلانپروژه است که گروه تاریخ، اخلاق و تربیت، فقه و حقوق و تفسیر در این زمینه فعال بودهاند؛ در زمینه تاریخ؛ بررسی ساختار نامههای ائمه از جمله این کلانپروژههاست و سه کلانپروژه نیز برای تفسیر شامل؛ مهریه در قرآن و حدیث، تدبرمحوری در سه جزء 27، 28 و 29 و تلخیص کتاب قاموس قرآن را در دست داریم.
غروی تصریح کرد: در گروه فلسفه نیز دو کتاب در دست ارزیابی و چاپ و نشر است همچنین سه مقاله پژوهشگران ما در مجله نقد و نظر چاپ شده است.
وی افزود: همچنین شورای نشر آثار پژوهشی با حضور 6 فاضل حوزوی و دانشگاهی ایجاد شده که 260 اثر را در سال اخیر از جمله در تفسیر مورد بررسی و ارزیابی قرار دادهاند و از مجموع آثار 17 اثر به تایید شورا رسیده و 7 اثر نیز در دست چاپ است و 12 اثر نیز در حال آماده شدن برای چاپ است.
غروی بیان کرد: کتابخانه جامعه نیز 26 هزار عنوان و 58 هزار جلد کتاب و 15 هزار عضو دارد که نزدیک به 2 هزار و 500 نفر عضو بسیار فعال هستند؛ همچنین بخش مرجع نیز 800 عنوان کتاب دارد همچنین کتابخانه تخصصی پژوهش را داریم و دو هزار و 653 کتاب به زبانهای گوناگون از جمله تفسیر و علوم قرآن را داراست.
برپایی همایش بررسی خلاهای پژوهشی حوزه خواهران
وی افزود: بیش از صد نشریه تخصصی در آرشیو نشریات نگهداری میشود و بیش از سه هزار پایاننامه نیز در این مرکز بایگانی میشود همچنین همکاری با مراکز دیگر از فعالیتهای یکساله اخیر ما از جمله با مرکز تخصصی حدیث حوزه، مرکز اسلامی ایرانی الگوی پیشرفت، مدرسه بنتالهدی، مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) بوده است همچنین همکاری با همایش حضرت خدیجه(س) را داریم و قرارداد 20 مقاله را با آنان بستهایم.
معاون پژوهش الزهراء(س) عنوان کرد: نمایشگاه هفته پژوهش و برپایی همایش جایگاه پژوهش در نظام آموزشی حوزههای خواهران فردا 25 آذرماه در در تالار بیداری اسلامی با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور برگزار خواهد شد همچنین میزگرد تخصصی با عنوان خلاهای پژوهشی در نظام آموزشی حوزه خواهران نیز برگزار و از پژوهشگران برتر تجلیل خواهد شد.