محمد بابایی، مدیر نشر مرکز طبع و نشر قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره این موضوع که چرا تاکنون امکان چاپ قرآن با کاغذ بسیار نازک فراهم نشده بود و اکنون چاپخانهای در داخل کشور توانسته است قرآن مرکز را با این کیفیت و کاغذ برای به چاپ برساند عنوان کرد: این موضوع علاوه بر توانمندیهای فنی و تخصصی نیازمند عشق و علاقه و اعتقاد به کار است؛ پیش از این به نهادهایی که به چاپ قرآن میپرداختند اشکال وارد میشد که چرا این اقدام را در خارج از کشور انجام میدهند، بر همین اساس مرکز طبع و نشر قرآن اعلام کرد که هر چاپخانهای که میتواند در این زمینه فعالیت کند، به مرکز اعلام کند تا بتوانیم از ظرفیت و توانمندی آنان بهره بگیریم.
بابایی در ادامه افزود: چاپ و صحافی قرآن در خارج از کشور وجهی ندارد و اگر این اقدام پیش از این صورت میگرفت به دلیل آن بود که در داخل کشور ظرفیت انجامش با کیفیت و مرمت بالا را نداشتیم که خوشبختانه توانستیم به این دستاورد دست پیدا کنیم، بر این اساس توانستیم آنچه که مورد نظر مرکز است؛ شامل قطع، خط و فونت جدید در حروفچینی را در چاپ این قرآنها مورد استفاده قرار دهیم.
بابایی با تأکید بر اینکه اقدام صورت گرفته درباره ساخت فونت جدید بر اساس خط نسخ عربی سبب حرفهایتر و دقیقتر شدن طراحی کار شده است، اظهار کرد: طراحی بر روی این قرآنها بومی مرکز است و از مرحله انتخاب کاراکتر تا مسائل فنی، همه در مرکز انجام شده و از این فونت بهرهبرداری شده است؛ با استفاده از این فونت و طراحی صورت گرفته، این کتابها در قالب بستهای چهار جلدی، با حجم کم، خطی زیبا و خوانا قابل ارائه به مخاطبان است. این بسته مجموعهای هنری و چشمنواز است و پشتوانه آن را تحقیقات مرکز طبع و نشر شامل نگارش، علامتگذاری و... تشکیل میدهد.
بابایی اعلام کرد: علاوه بر قرآن کریم، نهجالبلاغه، مفاتیحالجنان و صحیفه سجادیه نیز منتشر شده و در مرحله تجلید و ساخت و بستهبندی قرار دارد که امیدواریم تا پایان سال به اتمام برسد.