به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با توجه به اینکه یکی از مؤثرترین بخشها در بحث تبلیغ و ترویج قرآن کریم بحث برگزاری جشنوارههای قرآنی است و همین موضوع میتواند اثرگذاریهای خاص خود را داشته باشد، اثرگذاریهایی که بیشک وابسته به عملکرد طراحان و مسئولان برگزاری جشنوارهها است، چراکه اگر مسئولان و طراحان جشنواره به مواردی که مورد توجه مخاطبان است و ممکن است دید آنها را نسبت به جشنوارهها تغییر دهد مورد توجه قرار ندهند، مسیر رسیدن به اهداف جشنواره را دستخوش تغییرات اساسی کرده و به ناکجاآبادی که مشخص نیست کجاست، سوق داده شود.
یکی از بحثهایی که همیشه در جشنوارههای قرآنی در بین شرکتکنندگان مطرح بوده و بخشی هرچند ناچیز از اهداف انگیزشی مخاطبان برای حضور در جشنوارههای قرآن و عترت به خصوص در بخش دانشگاهی را به خود اختصاص داده است، میزان جوایز آن جشنواره است، همیشه بحثها در مورد جوایز مسابقات بعد از شیوه امتیازدهی و نکات فنی آئیننامهای در اولویت پیگیریهای شرکتکنندگان در هر جشنواره بوده است.
دو سال قبل بود که میزان اندک جوایز جشنواره قرآنی مدهامتان حاشیههای زیادی را که همه ناشی از یکسان نبودن میزان جوایز در بین همه استانها بود به پا کرد و باعث شد تا خبرگزاری ایکنا در گزارشی با عنوان
«حاشیههای جشنواره قرآنی مدهامتان» به آن بپردازد. حال به نظر میرسد که برخی جشنوارههای دانشگاهی در حال طی کردن مسیر دو سال قبل جشنواره قرآنی مدهامتان هستند.
بر اساس گزارش ایکنا، در حالی که جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوره بیست و دوم خود را در مرحله مقدماتی آغاز کرده است، شاهد اختلاف معنادار میزان جوایز در دانشگاههای کشور هستیم.
نگاهی گذرا به پوسترهای برخی دانشگاههای علوم پزشکی که برای مرحله مقدماتی این جشنواره طراحی شده است، عمق اختلاف میزان جوایز را نشان میدهد.
با اینکه اختلافات در میزان جوایز در بخش دانشگاههای علوم پزشکی زیاد به نظر میرسد، شنیدهها و اطلاعات خبرنگار ایکنا حکایت از سقف 100 هزار تومانی جوایز برای برگزیدگان این جشنواره در دانشگاه علوم پزشکی گناباد، برای نفرات اول و نیز 80 و 60 هزار تومانی برای نفرات دوم و سوم، دارد، که به نظر میرسد این میزان کمترین سقف جوایز در این دانشگاه باشد.
در برخی دانشگاههای دیگر همچون دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز جوایزی همچون هزینه سفر به مشهد مقدس در نظر گرفته شده است و برخی دیگر نیز از درج هر میزان جایزهای برای نفرات برتر امتناع ورزیده است، که به نظر میرسد این عدم درج جوایز بیشتر به دلیل روشن نبودن وضعیت منابع مالی و احتمال عدم تأمین آن، است.
زمانی که در آئیننامههای جشنوارههای قرآنی جزئیات مشخص نشده باشد، راه برای کم و زیاد کردن میزان جوایز توسط دانشگاهها باز بوده و هر جور که منابع مالی دانشگاه اجازه بدهد نسبت به تأمین میزان جوایز اقدام میکنند، به گونهای که تعدادی از دانشگاهها از اعلام میزان آن تا روز اختتامیه و تجلیل از نفرات برتر امتناع میکنند.
همه این موارد در حالی مطرح میشود که بسیاری از شرکتکنندگان در این مسابقات همواره خواستار یکسانسازی میزان جوایز در مراحل مختلف جشنواره بودهاند، این موضوع البته تنها مختص به جشنواره قرآن و عترت دانشجویان وزارت بهداشت نبوده و در بسیاری از جشنوارههای قرآنی در بخش دانشگاهی و غیردانشگاهی شاهد آن بودهایم.
با همه این تفاسیر به نظر میرسد اولین گامی که باید در این مسیر برداشته شود، اصلاح آئیننامه مسابقات در بخش میزان جوایز است، چرا که ممکن است اختلاف بسیار زیاد در میزان جوایز باعث شود تا شرکتکنندگان در مسابقات دچار تعارضاتی در این زمینه شوند.
تعارضاتی که مطمئناً برخی از شرکتکنندگان را در ادامه راه حضور در جشنواره مردد کرده و یا حداقل با شک به جشنواره قرآنی نگاه خواهند کرد.
در ادامه پوستر برخی از دانشگاهها برای مرحله دانشگاهی آمده است.


