امیرحسین شریفی، تهیهکننده سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره جشنواره فیلم فجر اینگونه اظهارنظر کرد: از نگاه من فستیوال فجر مهمترین رویدادی است که در سینمای کشور ما برگزار میشود و تمام جامعه را هم تحت تاثیر خود قرار میدهد، اما متاسفم که بگویم در اکثر دورهها، سلیقه مدیران جشنواره بر مصلحت سینما میچربد. همین اتفاق سبب شده تا تکلیف سینماگران با این رویداد چندان مشخص نباشد.
وی افزود: از نگاه من مناسبتترین تعریف برای جشنواره فیلم فجر این است که رویدادی سینمایی در ایامالله فجر در کشورمان برگزار میشود که در آن متناسب با سلیقه هیئت داوران به برگزیدگان جوایزی اهدا میشود. در کلامی دیگر جشنی برگزار میشود تا عدهای همدیگر را بعد از مدتها ببیند و تعدادی نیز تشویق شوند. دلیل این اتفاق هم به نظرم از آنجا نشئت میگیرد که قانون مدونی پیرامون این رویداد سینما وجود ندارد.
این تهیهکننده ادامه داد: سوال من از مدیران سینمایی این است که چرا باید با تغییر مدیران سینمایی، کل سیاستهای جشنواره فیلم فجر عوض شود، درصورتی که میبایست یک برنامه طولانی مدت ترسیم شود که با تغییر مدیران هیچ خللی در برگزاری جشنواره پیش نیاید، اقدامی که باور دارم قابل رخ دادن است، به شرطی که تنها منافع شخصی یا گروهی مدنظر نباشد و اعتلای سینما مد نظر مدیران باشد.
شریفی ادامه داد: بازتاب رفتار مدیران سینمایی یا جشنوارهها تنها در زمان مدیریتشان نمود پیدا نمیکند، بلکه در سالهای بعد از مدیریت آنان نیز، ممکن است این حواشیها ادامه پیدا کند؛ برای مثال به فیلم خودم اشاره میکنم. «آوازهای سرزمین من» عنوان فیلمی ارزشی با محوریت داعش بود که من آنرا تهیه کردم و به دفتر جشنواره فیلم مقاومت که دبیری آن را محمد خزاعی بر عهده داشت ارجاع دادم، اما در کمال ناباوری این فیلم برای حضور در این رویداد پذیرفته نشد! در آن زمان اعتراضهای ما به جایی نرسید، اما امروز میبینیم فیلم محمد خزاعی (امپراطور جهنم) در جشنواره فجر پذیرفته نمیشود!
تهیهکننده فیلم «اشک سرما» در انتها خاطرنشان کرد: این مثال را بیان کردم تا بگویم وقتی خودمان نسبت به دیگران بیانصافی میکنیم، نباید انتظار داشته باشیم که دیگران نسبت به ما رفتاری درست داشته باشند، پس بیایم در دوره مدیریتمان تنها منافع شخصی را در نظر نگیریم، بلکه به مصالح کل سینما بیندیشیم.