به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) کرسی ترویجی شریعت قرآنی در عرفان از منظر آیتالله محمدهادی معرفت امشب 20 بهمن با حضور حجج اسلام والمسلمین صالح قنادی، علی اکبر بابایی و محمدعلی اسدی نسب، سه تن از قرآنپژوهان و استادان حوزه برگزار شد. این نشست علمی با همکاری مرکز تخصصی تفسیر و انجمن قرآنپژوهی حوزه علمیه و در راستای سلسله کرسیها و نشستهای علمی کنگره آراء تفسیری علامعه معرفت برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی اسدینسب در این کرسی به عنوان ارایهدهنده در سخنانی گفت: اگر بخواهیم تحقیقات قرآنی ما ثمربخش باشد باید روی یک موضوع متمرکز شده و آن را به نتیجه برسانیم ولی اگر وارد موضوعات گوناگون بشویم کمتر ممکن است موفق شویم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به مبحث عرفان و قرآن ادامه داد: رویکرد عرفانی به قرآن در دوره کنونی برای جوانان و مردم جذاب و در سبک زندگی آنان بسیار مهم است و میتوانیم آموزههای عرفانی قرآن را کاربردی و ارایه کنیم تا مردم به سمت عرفانهای باطل و نوظهور نروند.
وی همچنین با اشاره به زبان عرفا اظهار کرد: زبان عرفا متفاوت از زبان دیگران است لذا مطالب عرفا را نمیتوان با زبان عرف فهمید؛ باید ابتدا زبان آنان را بشناسیم و بعد قضاوت کنیم از این رو تفاسیری نیز که از قرآن ارایهکردهاند متناسب با زبان آنان است.
در ادامه این کرسی، حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر بابایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: فکر نمیکنم آنچه در کتب عرفانی ما بیان شده بتوان گفت خاستگاه آن، قرآن و سنت است زیرا بسیاری از این مطالب با مسلمات و ضروریات دین مخالفت دارد.
وی تاکید کرد: عرفان درست رفتن سراغ قرآن و روایات است یعنی باید قرآن و روایات را از طریق زبان عقلا و عرف ادبیات بفهمیم و با اخلاص به دستورات آنان عمل کنیم و در زندگی به کار بگیریم تا به عرفان واقعی دست یابیم.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین صالح قنادی، دبیر علمی کرسی گفت: شریعت به نوعی ما را هم در مسیر صراط مستقیم نگه میدارد و هم راهبری میکند لذا از اهمیت فوقالعاده برخوردار است.
قنادی ادامه داد: به برکت انقلاب اسلامی شخصیتهایی مانند امام را داریم که فقهالشریعت را با فلسفه و عرفان و وحی قرآن به هم آمیخت و تاکید دارد که ما باید از رویکردهای علمی مختلف بهرهمند شویم.