کد خبر: 3573322
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۵

کم‌کاری رسانه‌ها در حوزه ایثار/ ضرورت تعیین چارچوب برای هدفمندی جایزه «ایثار و رسانه»

گروه جهاد و حماسه: در فاصله سه‌روز مانده به برگزاری مراسم اعطای نخستین جایزه «ایثار و رسانه»، دو تن از اعضای هیئت داوران این جایزه به اظهار نظر پیرامون بررسی آثار ارسالی به دبیرخانه آن پرداختند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی نخستین جایزه «ایثار و رسانه»؛ در شرایطی که سه روز به برگزاری مراسم اعطای نخستین جایزه و نشان «ایثار و رسانه» در تالار وحدت باقی مانده است، دو تن از اعضای هیئت داوران این جایزه در مورد آثار رسیده و ارزیابی آنها نکاتی را ابزار داشتند.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین سعيد فخرزاده، مدیر دفتر تاریخ شفاهی حوزه هنری و یکی از داوران این رویداد فرهنگی در مورد سطح آثار رسیده به اين جايزه گفت: من فكر نمی‌كردم آثار رسيده اين قدر وسيع باشد كه از سراسر ايران شركت‌كننده داشته باشيم اما در سطح تهران شرایط فرق می‌كرد. آثار شرکت‌کننده تهرانی در مورد نشر و نحوه ايثارگری كمتر پرداخته شده بودند و در آنها بیشتر به زندگی ایثارگران و خاطرات آن‌ها توجه شده بود.

وی افزود: شرکت‌کنندگان تهرانی بیشتر سؤالات معمولی را مطرح کرده‌اند كه خبرنگاران همیشه مطرح می‌كنند و بر اين باور هستم كه بايد عميق‌تر به اين موضوع نگاه كنند تا سطح آثار افزايش پيدا كند. ما می‌خواهيم خوب بودن را در جامعه ترويج دهيم اما ديدم مطالب ارسالی بيشتر از اينكه كاربردی باشند در حيطه تعريف و تمجيد ايثار پرداخته شده است.

فخرزاده در مورد بهتر برگزار شدن اين جايزه در سال‌های آتی تصريح كرد: بهتر است در ابتدای سال سرفصل‌هايی از نحوه پرداختن به موضوع ايثار تبيين شود تا بتوانيم خواسته‌هاي‌مان را از دل مصاديق بيرون بكشيم. برای بهتر برگزار شدن جايزه در سال‌های آينده نياز است كه چارچوب‌ها و شاخص‌ها تدوين شوند تا شرکت‌کنندگان بدانند در چه چارچوبی بايد كار كنند تا آثارشان در جامعه نتيجه داشته باشد.

وی اضافه كرد: بسياری از آثاری كه به دست ما رسيده بود با موضوع جشنواره ارتباط چندانی نداشت و برای برطرف كردن اين موضوع در سال‌های آينده بايد به نكاتی كه گفته شد بيشتر توجه شود.

فخرزاده در پایان سخنان خود منابع محدود در خصوص تحقيق در حوزه ايثار را برای خبرنگاران يكی ديگر از مشكلات دانست و تشريح كرد: نبايد فراموش كنيم كه هزينه مالی برای پرداختن به موضوع ايثار بسيار بالاست و به همين خاطر روزنامه‌نگاران كمتر به آن توجه می‌كنند؛ مگر آنكه مطلب سفارشی باشد. اگر مسئولان برگزاری اين جايزه بتوانند پايگاه ‌اطلاع‌رسانی داشته باشند و در آن اطلاع، تحليل‌ها و منابع را معرفی كنند مسلماً كار برای شركت‌كنندگان در اين جايزه آسان‌تر خواهد شد و همين موضوع به بالا رفتن سطح جايزه كمك می‌كند.

اما نفیسه زارع کهن دیگر داور نخستین جایزه «ایثار و رسانه» با اعلام اينكه حجم مطالب ارسال شده به دبيرخانه بسيار زياد بود، گفت: بسياری از مطالب ارسالی ارتباط چندانی به مفهوم ايثار نداشت و درك درستی از مفهوم ايثار اجتماعی و همچنين ايثار در حوزه شهادت نشده بود. در اين بين شركت‌كنندگان هم بودند كه موضوعات خوبی را انتخاب كرده بودند اما متأسفانه نتوانستند مطلب خود را به درستی تدوين كنند و به همين خاطر امتياز خوبی به آن‌ها داده نشد.

اين روزنامه‌نگار حضور رسانه‌ها در اين جايزه را قابل قبول ندانست و تصريح كرد: ما توقع داشتيم كه اكثر رسانه‌ها در اين جايزه، شركت و آثار خود را ارسال كنند اما اين چنين نبود. كم‌كاری رسانه‌ها تنها به حوزه ايثار اجتماعی تعلق نداشت؛ بلكه در حوزه ايثار و شهادت هم می‌ديديم كه رسانه‌ها توجهی چندانی به اين جايزه نكرده بودند. كم‌كاری‌ها نيازمند اين است كه برگزار كنندگان جايزه با رسانه‌ها و خبرنگاران تعامل بيشتری داشته باشند تا درك ايثار در بين خبرنگران و رسانه‌ها به مراتب افزايش پيدا كند.

وی ادامه داد: هدف اين بود كه ايثار را در حوزه اجتماعی و شهادت باز كنيم تا مفهوم بهتری از آن در جامعه نشر پيدا كند؛ چراكه نياز به ايثار در جامعه بسيار است و در همين بين موضوعات زيادی هم در اين زمينه وجود دارد كه بايد به آن‌ها پرداخته شود. اين در حالی است برخی از آثار رسيده به دست ما تنها به اخبار شهدا اختصاص داشت درحالی كه در اين جايزه ما بيشتر به نحوه كاربردی ايثار توجه داشتيم تا بتوانيم آن را در بين مردم رواج دهيم.

داور بخش ايثار اجتماعی جايزه «ايثار و رسانه» برگزاری اين جايزه را در ترويج فرهنگ ايثار مؤثر دانست و تصريح كرد: برگزاری اين جايزه كمك بسياری به ترويج فرهنگ ايثار و دگرخواهی می‌كند. چنانكه موجب می‌شود ديد رسانه‌ها به مفهوم ايثار و نيكوكاری باز شود؛ همچنين برای بهتر برگزار شدن اين جايزه در سال‌های آینده می‌توانیم با برگزاری دوره‌های خاص در حوزه ایثار اجتماعی، توجه به اين مقوله را در بين خبرنگاران افزايش دهيم و خبرنگاران بتوانند به این حوزه بیشتر رسیدگی کنند.

وی در پايان اظهار کرد: روزنامه‌نگاران چشم جامعه هستند و اگر آن‌ها بتوانند با اين برگزاری چنین جشنواره‌هایی، چشم‌شان را بيشتر باز كنند می‌توانيم تأثيری بهينه روی مردم داشته داشته باشيم و فرهنگ ايثار و نيكوكاری در زندگي مردم نهادينه كنيم.

یادآور می‌شود، نخستین جایزه «ايثار و رسانه» با شعار «ایثار آگاهانه، رسانه ارزش‌آفرين و جامعه رشد‌ يافته» 26 بهمن‌ماه ساعت 8:30 صبح در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

امیرسجاد دبیریان

captcha