به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی نخستین کنگره ملی فرهنگ حماسه، رضا صادقلو؛ مشاور امور ايثارگران رئیس سازمان انرژی اتمی گفتمان ملی را به آرمانهای مشترک يك ملت با حمايت حداكثری تعريف كرد و گفت: اين آرمانها بايد مورد وثوق جامعه باشد چراكه از جمله محورهای اتحاد ملی محسوب میشود.
وی ادامه داد: همچنين فرهنگ حماسه را میتوان به ظهور رساندن يك گفتمان ملی و تبديل آن به يك استراتژی فراگير در كشور معنا كرد كه به تحقق آرمانهای اسلام و نظام كمك خواهد كرد.
صادقلو در پاسخ به اين پرسش كه گفتمان فرهنگ ملی حماسه چقدر قابل تحقق است، اذعان كرد: اين گفتمان از بدو حركت انقلابی امام(ره) برای تشكيل يك حكومت اسلامی آغاز شد و در دورههای نهضت اسلامی از جمله 22 بهمن، جنگ تحميلی، روزهای دفاع مقدس و 9 دی به دفعات محقق شده است و در آينده نيز ادامه خواهد داشت.
وی در خصوص فعاليتهای سازمان انرژی اتمی در حوزه حماسه تصريح كرد: سازمان انرژی اتمی به عنوان يك دستگاه پيشرو در معادلات جهانی و يك مركز استراتژيك علمی با دستاوردهای مختلف هستهای، در اوج تحريمهای ظالمانه به خوبی توانسته است شعار «ما میتوانيم» را تحقق بخشد و همين امر در رابطه با حماسه ملی شمرده میشود البته در اين راه شهدای معظم صنعت هستهای توانستهاند اين حماسه را پررنگتر از قبل به رخ جهانيان بكشند.
مشاور امور ايثارگران رئيس سازمان انرژی اتمی همه دستگاهها را در خصوص تحقق فرهنگ حماسه مكلف به فعاليت دانست گفت: برای محقق كردن اين فرهنگ نمیتوان تنها از يك دستگاه در حوزه فرهنگی انتظار داشت؛ بلكه همه پتانسيلها بايد به مقوله فرهنگ حماسه كمك كند. وزارت فرهنگ به عنوان متولی اصلي فرهنگ كشور بايد فضای مناسبی را برای حضور مردم در اين حوزه مهيا كند؛ چراكه ترويج يك گفتمان ملي بدون حضور خودجوش مردم امري محال است.
وی در پايان با حمايت از برگزاری كنگره «گفتمان فرهنگ ملي حماسه» تصريح كرد: تحقق اهداف اين كنگره میتواند به تقويت روحيه خودباوری در جوانان و تحقق شعار «ما میتوانيم» كمك كند. تجربه نشان داده هر كجا فرهنگ مورد هجمه قرار گرفته، اعتماد به نفس ملی نيز خدشهدار شد به همين خاطر بايد از چنين فعاليتهای فرهنگی حمايت كنيم تا روحيه عزتمندی و سلحشوری تقويت شود.