به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، بانک جهانی با همکاری بانک توسعه اسلامی اقدام به انتشار اولین گزارش بینالمللی تأمین مالی اسلامی کرده است. این گزارش حاوی جزئیات چشمانداز صنعت جهانی تأمین مالی اسلامی است و از پتانسیل کمک به کاهش نابرابری درآمد در سرتاسر جهان، افزایش سطح رفاه و دستیابی به اهداف توسعه پایدار برخوردار است.
در این گزارش با مرور کلی بر روند تأمین مالی اسلامی، به چالشها و موانع اصلی رشد اقتصادی اشاره شده و به منظور ترویج سطح رفاه، توصیههای مداخلهای سیاستی داده شده است.
تأمین مالی اسلامی حامی و مدافع توزیع عادلانه و منصفانه درآمد و ثروت است و با ایجاد ارتباط قوی با اقتصاد واقعی و همچنین با بهرهگیری از راهحل مالی اسلامی یعنی تقسیم ریسک میتواند کمکی موثر در راستای بهبود ثبات بخش مالی باشد. یکی از نکات مثبت این روش جذب کردن آن دسته از مردم و اقوامی است که به دلایلی همچون مسائل فرهنگی و مذهبی به نظام مالی متعارف توجه نداشتهاند. در اینجا باید به این نکته توجه داشت که برخلاف نظام مالی متعارف، نظام مالی اسلامی بر پایه عواملی چون تقسیم ریسک و تامین مالی با پشتوانه دارایی استوار است.
صنعت تامین مالی اسلامی نیازمند گسترش در سطحی فراتر از سیستم بانکداری است، بر اساس این گزارش در حال حاضر مولفه غالب تامین مالی اسلامی، حسابداری برای بیش از سه چهارم داراییهای این صنعت است. در گزارش مذکور و برای بخش بانکداری به بسترسازی مناسب قانونی و ایجاد محیط نظارتی به منظور نشان دادن ریسک سیستماتیک در سراسر حوزههای قضایی اشاره شده است.
این گزارش در کل به این نکته اشاره دارد که با توجه به اینکه نهادها و ابزارهای تأمین مالی اسلامی همگی ریشه در عواملی همچون انساندوستی دارند، بهرهگیری از این شیوه میتواند راهکاری مناسب در راستای کاهش فقر و ایجاد یک شبکه امنیت اجتماعی قوی برای اقشار ضعیف جامعه باشد.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت گزارش کامل این خبر به این
نشانی مراجعه کنند.