آیتالله سید جمالالدین دینپرور، رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سالروز میلاد حضرت علی(ع) و نامگذاری این روز به عنوان روز پدر را برای جامعه دارای پیامها و توجهات ویژهای دانست و گفت: معمولاً مردم گرفتار مشکلات و درگیریهای روزمره هستند و از بسیاری از مسائل مهم، اساسی و حیاتی غفلت میکنند، این نامگذاریها نقش مهمی در توجه دادن افراد به وظایف و مسئولیتهای خودشان دارد.
وی در خصوص وظایف و مسئولیتهای مهم پدرانه گفت: نکته مهم در این خصوص این است که این وظایف و مسئولیتها را از یک مرکز صحیح الهی دریافت کنیم. در دنیا بسیاری مدعی هستند که در خصوص تربیت و مسائل اجتماعی حرفی برای گفتن به مردم دارند اما نمیتوان هر حرف و مکتبی را پذیرفت. مکتب مطمئن، مکتب تربیتی الهی است که توسط نمایندگان خداوند که پیامبر و ائمه اطهار هستند گفته و نوشته شده و اکنون در اختیار ما قرار دارد.
پدرها نامه 31 نهجالبلاغه را بخوانند و به آن عمل کنند
رئیس بنیاد نهجالبلاغه ضمن توصیه به والدین به خصوص پدرها برای مطالعه نامه 31 حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه که خطاب به امام حسن(ع) نوشته شده است، عنوان کرد: پدرها اول باید به وظایف الهی خود آشنا باشد و در مرحله دوم رسالت تربیت و پدر بودن را به منصه ظهور برسانند. برای آشنایی کامل با این وظیفه میتوانند به نامه 31 حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه که خطاب به امام حسن(ع) نوشته شده مراجعه و مسائل تربیتی را در این نامه بخوانند.
آموزش و تربیت با کلمات الهی آغاز شود
آیتالله دینپرور با اشاره به اینکه کتابهایی با محور نامه 31 نهجالبلاغه تدوین شده و اصول تربیتی حضرت بیان شده است، گفت: از جمله مهمترین مسائل تربیتی که در این نامه آمده نحوه آغاز تعلیم و تربیت است. حضرت میفرمایند تعلیم و تربیت را با کتاب خدا شروع کنیم. یعنی اولین کلماتی که به عنوان آموزش برای بچهها مطرح میکنیم کلمات الهی باشد تا در ذهن بچهها بنشیند. در گذشته وقتی قرار بود بچهها خواندن و نوشتن را یاد بگیرند با کتاب «عم جزء» شروع میکردند و آیات قرآن را میآموختند. در حالی که اکنون در برخی مهدهای کودک حتی قبل از زبان فارسی زبان انگلیسی آموزش داده میشود. آموزش زبان انگلیسی کار خوبی است اما در چه مقطع و مرحله آموزشی و تربیتی؟
وی با انتقاد از عدم توجه به مسائل عملی تربیت و صرف توجه به آموزش بدون اجرا و عمل، تصریح کرد: پدرها باید از نظر علمی و عملی به وظایف خود آشنا باشند و وظایف خود را اجرا کنند. در همین خصوص حضرت علی(ع) میفرمایند: ای کمیل خود و خانوادهات را امر کن که روزها به دنبال کسب معارف بروند و در شب آنها را به دستگیری از پا افتادگان وارد کار کن» یعنی اینگونه نیست که فقط بچهها درس بخوانند بلکه هم باید تربیت شده و درس بخوانند و هم عملاً این مسائل را اجرا کنند.
مؤسس و رئیس بنیاد نهجالبلاغه در پایان دنیا را نیازمند دریافت معارف حقیقی اهل بیت(ع) دانست و گفت: روز ولادت حضرت علی(ع) یک هشدار و توجه است؛ در دنیای پرآشوبی که قدرتمندها و غولهای قدرت سیاسی اینگونه دنیا را آشفته کرده و جنگ به راه انداختهاند دنیا نیاز به الگوهای محبت، عدالت و انسانیت دارد تا افرادی که در اوج قدرت هستند بدانند در موقعیتهای حساس سیاسی و اجتماعی باید پیام صلح و مهربانی را منتشر کنند. حضرت علی(ع) در زمان حکومتشان محبت و عدالت را به شکل وسیع در جامعه منتشر کردهاند.