کد خبر: 3591657
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰
سیدمهدی سیف خواستار شد:

راهنمایی قاریان قبل از اجرای تلاوت/ بخش آموزشی مسابقات فعال شود

گروه مسابقات: راهنمای قاریان سی و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن با اشاره به اینکه راهنمایی‌های قاریان باید قبل از اجرا در سالن اصلی صورت بگیرد، ‌گفت: باید تلاش کنیم تا بخش آموزشی مسابقات بسیار فعال‌تر شود.

‎سیدمهدی سیف، راهنمای قاریان  سی و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، در مورد اجرای شرکت‌کنندگان رشته قرائت در روز نخست مسابقات با اشاره به اینکه سطح رقابت‎ها در این روز متوسط بوده است،‌ گفت: در این روز شاهد صداهای خوب هم بودیم اما اغلب صداها ضعیف بودند.
وی با اشاره به اینکه برگزاری رقابت در کل بسیار خوب است، افزود: مسابقات باعث می‌شود که قاری یا حافظ درجا نزند و به پیشرفت و ترقی برسد.
راهنمای قاریان سی و چهارمین دوره مسابقات بین‎المللی قرآن خاطرنشان کرد: بهترین حالت برای راهنمایی این قاریان این است که قبل از اجرا تلاوت آزمایشی برای استاد راهنما داشته باشند تا تذکرات لازم را دریافت کنند. اینکه بعد از تلاوت نزد استاد راهنما بیایند چندان مطلوب نیست، یعنی باید ابتدا نزد استاد راهنما تلاوت داشته باشند و در ادامه بعد از تلاوت نیز استاد راهنما ملاحضات لازم را در مورد تلاوت آنها داشته باشد.
سیف اظهار کرد: همین باعث می‌شود تا آموخته‌های خود را همراه خود به کشور خودشان ببرند. لذا این بخش آموزشی مسابقات باید فعال‌تر از همیشه شود تا علاقه‎مندی شرکت‎کنندگان بیشتر شود و با خشنودی از جمهوری اسلمی به کشور خود مراجعه کنند.
وی بیان کرد: از نظر برگزاری نیز یک تذکر لازم است داده شود و آن هم اینکه ما نیروهای بسیار زیادی را می‎بینیم، اما گاهی سوء مدیریت‌ها دیده می‎شود،‌ باید مدیریت‎ها اندکی بهتر شود.
راهنمای قاریان خاطرنشان کرد: اینجا مسابقه قرائت و حفظ است و باید همه برنامه‌ها در این راستا باشد، باید بحث‎های سخنرانان موضوعی باشد. اینکه سخنران بیاید در مورد تفسیر و ... حرف بزند مطلوب نیست،‌ چرا که در مسابقه قرائت باید در مورد قرائت حرف زد. باید در سخنرانی‎ها حالت‎های قرائت و راه‎های رسیدن به معنامحوری بیان شود.
سیف در بخش دیگر از صحبت‎های خود با تأکید بر اینکه در برنامه‎ها هر سخنرانی‌ای را نباید بچینیم، گفت: باید در سخنرانی‌ها باید گفته شود چگونه قرائت معنامحور شود و حس معنا در آن موج بزند. اما اینکه تفسیر گفته شود و ... مناسب مسابقات نیست.
وی در ادامه صحبت‎های خود در مورد ضعف شرکت‎کنندگان در این دوره از مسابقات، افزود: بیشترین ضعف آنها ناشی بودن است، اکثر شرکت‎کنندگان قرائت‎های خوب را نمی‎شنوند و نشنیده‎اند و استماع و پیروی از قرائت خوبشان ضعیف است، استاد خوبی ندارند و عادت‎های مقداری نامناسب در قرائت دارند که باید اصلاح و تعدیل شود.
راهنمای قاریان مسابقات بین‎المللی قرآن ایران در ادامه با تأکید بر اینکه آموزش مظلوب می‎تواند سوغاتی خوبی برای شرکت‎کنندگان خارجی باشد،‌ گفت: اگر ما فرصت‎های مختلف ایجاد کنیم و آنها را به خوبی راهنمایی کنیم شرایط برای استفاده از این سوغاتی فراهم می‏شود.
سیف در پایان بیان کرد: مسابقات گنجایش بهتر شدن و اثرگذارتر شدن را دارد، ما باید مدیریت داشته باشیم و آن را بهتر معرفی کنیم،‌ به ویژه از نگاه آموزشی و پیشرفت مقوله هنر قرائت و حفظ باید بیشتر فعالیت داشته باشیم.
captcha