حجتالاسلام والمسلمین مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر توجه کاندیداهای انتخاب ریاست جمهوری به فعالیتهای قرآنی در کشور، گفت: قانونگذاری که مبیّن ضابطههای مدیریت اجتماعی است میدانیم که بر مدار قرآن و سنت جریان پیدا میکند و اگر بخواهد مدیریت اجتماعی شکل گیرد نیازمند شاخصهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... هستیم لذا در جمهوری اسلامی ایران مدیریت باید بر مدار قرآن و سنت باشد.
وی با تأکید بر اینکه همه میدانیم جمهوری اسلامی ایران، جمهوریتش را از مردم و اسلامیتش را از حکومت عدل قرآن گرفته است، عنوان کرد: مشروحیت جمهوریت نیز به واسطه قرآن است که شکی نیز در آن نیست.
امیدیان اظهار کرد: نکتهای که در اینجا حائز اهمیت است این است که اگر بخواهد قانونی در حکومت اسلامی شکل گیرد و محقق شود باید بر اساس آموزههای قرآن صورت گیرد چه این مباحث اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشد که برای هر کدام از این مقولات آیاتی بیان شده است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان با تأکید بر اینکه اصل اول قانون اساسی و جمهوریت اسلامی براساس حکومت عدل قرآن است، بیان کرد: هرجا در قانون اساسی نیز مشاهده کنیم میبینیم که ارتباط و مشروعیتش از قرآن است.
وی با تأکید بر اینکه مشروعیت ولایت فقیه نیز از قرآن کریم است «وَأُولی الأمرِ مِنْکُمْ»، بیان کرد: اساس نظام اسلامی که شکل گرفته است بر مدار قرآن است که یقیناً ضابطههای مدیریت اجتماعی نیز براساس آموزههای قرآن و سنت است.
امیدیان با اشاره به تصریحی که در قانون اساسی به آموزش و آشنایی با زبان قرآن شده است، اظهار کرد: بنابر اصل 67 قانون اساسی نمايندگان بايد در نخستين جلسه مجلس به ترتيب سوگند یاد كنند و متن قسم نامه را امضا کنند که پایبند به قرآن باشند و فردی هم که میخواهد این قانون را اجرا کند یعنی ریاست جمهوری و هیئت دولت بنابر اصل 121 قانون اساسی نیز سوگند یاد میکند که پاسبان اهداف قرآنی و مروجدهنده و ترویجگر معارف قرآنی باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در برهه زمانی هستیم که با انتخابات سال 96 روبروییم، عنوان کرد: با این همه تأکیدات و توجهاتی که در قانون اساسی به قرآن شده است اما در نگاههای دولتمردان ما چه میزان توجه به قرآن شده است در نگاه دولتهای گذشته چه اندازه توجه به قرآن شده است؟
امیدیان عنوان کرد: اینکه به هر کدام از شش کاندیدای ریاست جمهوری هزار و 400 دقیقه زمان اختصاص داده شده است که مستنداتسازی و تبلیغات از سوی رسانه ملی انجام دهند، چه اندازه دغدغه قرآنی دارند و چند دقیقه از این زمان را در خصوص مباحث قرآنی مطرح میکنند که از اصول اولیه قانون اساسی است.
وی بیان کرد: درست است که یکی از معیارها و شاخصها که باید مطرح شود مشکل معیشتی و اقتصادی مردم است و ... که باید دولت برای آن برنامه داشته باشد اما برای جامعه قرآنی برنامه دولتها چیست به گونهای که مشکلات جامعه قرآنی چه زمانی حل خواهد شد و این کاندیداها چه برنامههایی برای رفع موازیکاری در فعالیتهای قرآنی دارند؟
امیدیان با اشاره به مشکلات جامعه قرآنی در زمینه معیشت و بیمه، اظهار کرد: به طور مثال این معاونت قرآن و عترت در دولت بعدی چه جایگاهی خواهد داشت؟ برنامه دولت دوازدهم برای سازمانهای مرتبط قرآنی چون سازمان اوقاف، تبلیغات اسلامی و دارالقرآن چیست و آنها چه جایگاههایی خواهند داشت و چه اندازه این سازمانها تقویت میشود. همچنین دولت بعدی چه میزان به مربیان قرآن، مؤسسات قرآنی و خانههای قرآن شهری و روستایی توجه میشود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان اضافه کرد: چرا توجه به جامعه قرآنی در گفتوگوهای کاندیداهای ریاست جمهوری مغفول واقع شده است. برنامه دولت دوازدهم و یا هر کدام از کاندیداها برای ریاست جمهوری در حوزه قرآن چیست چرا در تبلیغات و مناظرات و مستنداتشان به این موضوع توجه نکردهاند.
وی با اشاره به مطالبه جدی جامعه قرآنی، مؤسسات قرآنی و مربیان قرآنی از دولت بعدی برای رفع مشکلات آنها، اظهار کرد: چرا مؤسساتی که در بسط و گسترش فعالیت قرآنی هستند و در راه ترویج فعالیتهای قرآنی اقدام میکنند چرا باید درگیر مسائل مالیاتی و پرداخت قبوض آب، برق، گاز و برای معافیت مالیات در کش و قوس ارائه اظهارنامه مالیاتی باشد.
امیدیان عنوان کرد: باید دولت بعدی گامهای مثمرثمری در زمینه برداشتن مهجوریت قرآنی بردارد و همچنین با تمام توان در زمینه مرتفع کردن مشکلات جامعه قرآنی اقداماتی انجام دهد.